RegisterenInloggen
SuperBitch – scherp & hulpvaardig-
SuperBitch – scherp & hulpvaardig-
12 dagen geleden

AdVitas neemt dossier over…….

12 dagen geleden

Plotsklaps een brief in de bus van AdVitas (Alkmaar) met de mededeling dat zij het dossier overnemen van Infact (Huis en Hypotheek Amsterdam West).
Vreemd:
-daar hebben wij NOOIT zaken mee gedaan.
-de afgelopen jaren heeft InFact ons nimmer gecontracteerd.
-wij hebben InFact nergens toestemming voor gegeven.

Sterker nog:
-wij hebben meer dan 15 jaar NIETS vernomen van de hypotheekadviseur van destijds (NIET gevestigd in de Randstad).
-we krijgen ieder jaar een betalingsoverzicht rechtstreeks van de hypotheekverstrekker.
-het vastzetten van de rente (7 jaar geleden) is begeleid door onze nieuwe financieel adviseur,
-de hypotheekverstrekker heeft zeggen en schrijven 1x gebeld: tijdens onze vakantie in 2018 en de hypotheekverstrekker zou 4 weken later terugbellen.
Nooit teruggebeld.

Nu de hypotheek afloopt is daar: AdVitas.

Er belt een adviseur (G***, Advitas Alkmaar).
Hij begint al verkeerd door te bellen op een geheim nummer en behoorlijk onbeschoft tegen één van ons te spreken. Hij heeft weinig gevoel voor zelfkritiek, ging steeds weer met ons in discussie om te proberen ons ongelijk te bewijzen en had vrijwel altijd een zeer neerbuigende, kleinerende houding.

Op onze mededeling dat wij al een andere financieel adviseur hebben (zelf uitgezocht en benaderd, al 7 jaar) begon ‘meneer’ te dreigen met vorderingen jegens ons en onze financieel adviseur.

Er wordt volop gewaarschuwd op internet voor AdVitas.
Ook het dreigen met vorderingen door AdVitas (zonder opdracht te hebben of er ook maar iets voor te doen) wordt volop gemeld (bedragen >€ 3.000).

Als je niet wilt dat je nog benaderd moet je dit aanvragen d.m.v. contactformulier waar je naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, mailadres e.d. moet opgeven én akkoord moet gaan met (=letterlijke quote): “Ja, ik ga er mee akkoord dat Advitas mijn gegevens verwerkt en contact met mij opneemt voor het maken van een afspraak”.

Wij hebben InFact en AdVitas een brief gestuurd o.v.v. hun referentienummer en de geanonymiseerde brief (van hen) met de mededeling ons met rust te laten.

Wees HEEL voorzichtig met dit soort praktijken……

  • SuperBitch – scherp & hulpvaardig-
   12 dagen geleden

   Ter info:
   AdVitas heeft op Trustpilot 14 reviews.
   Waarvan 8 in de categorie slecht (22%) en zeer slecht (36%).
   AdVitas komt op Klachtenkompas, de afgelopen 12 maanden, 7 keer voor.
   2 klachten zijn volgens Klachtenkompas.nl opgelost.
   Op ”wie heeft gebeld.nl” is AdVitas 76x beoordeeld: 34x als storend en 23x als gevaarlijk.

   12 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Max Pay
   10 dagen geleden

   Hallo SuperBitch. Bedankt voor dit uitgebreide verhaal. Ik zou van deze praktijk zeker aangifte doen en het melden bij de juiste consumenten autoriteit. Daarnaast heb ik even rondgezocht en kom veel klachten tegen. Opvallend is daarbij dat zij (Advitas) telkens een zelfde soort “script” gebruiken om mensen te vangen. Het lijkt er overigens op dat Infact BV hetzelfde bedrijf is achter Advitas maar ook bijvoorbeeld huis-hypotheek.nl en advieskeuze.nl. Er was ook een website met de naam evitas.eu die met een identieke korte sitebeschrijving oppopt maar dat domein is “suspended”. Betekent veelal dat ze regels overtreden of niet op tijd betalen. Hoe dan ook, het beste advies lijkt: zodra iemand, ongevraagd, over uw hypotheek belt en het is niet uw eigen bank (bijvoorbeeld) of hypotheekverstrekker, direct opleggen!

   10 dagen geleden

   Geef een reactie

   • Max Pay
    10 dagen geleden

    Het domein evitas.eu duikt op in een “abuse” email adres bij de registratie van een van de andere, hierboven genoemde domeinen. Dat als aanvulling.

    10 dagen geleden

    Geef een reactie

   • SuperBitch – scherp & hulpvaardig-
    10 dagen geleden

    Beste MaxPay,
    Wij hebben, ondersteunt door onze financieel adviseur (die de handelswijze van AdVitas/InFact e.d. kent) bij div.autoriteiten melding gemaakt.
    Wij adviseren net als u zodra iemand, ongevraagd, over uw financiën (ook verzekeringen ) belt en het is niet uw eigen bank (bijvoorbeeld) of hypotheekverstrekker: HANG OP!

    10 dagen geleden

    Geef een reactie