RegisterenInloggen
1234RuBo
1234RuBo
meer dan een maand geleden

Alles via mobiel !!!

meer dan een maand geleden

n.v.t.

  • 1234RuBo
   meer dan een maand geleden

   Alles moet tegenwoordig via het kleine mobieltje , niet zo handig en zeker niet voor de ouderen als je bedenkt dat we vandaag de dag ook prachtige internet-PC s hebben met helder en groot scherm ( vooral de iMac ) en handig toetsenbord , ipv te gaan zitten pielen met de vingers op een touch displaytje waar je zo mis tikt en de ene app na de andere app hebt of er niets anders bestaat , lekker handig !!!

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Gerard67
   meer dan een maand geleden

   Een mobiel is bedoelt om te bellen en niet alle frutsels die er vandaag de dag mee kan .
   Belangrijke zaken moet je gewoon niet doen op zon veredelde telefoon . Gebruik liever een goede computer met beveiligt besturings systeem dat is veel veiliger dan al die apps die te pas en onpas verschijnen .

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Dagmar27
   meer dan een maand geleden

   Ik gebruik mijn mobiel om te bellen en af en toe te sms-en.
   O ja, ik hou mijn agenda er in bij.
   Ik heb bewust geen internet op mijn mobiel: apps kan ik daarom niet gebruiken.
   Sterker nog: een telefoon is om te bellen, geen speeltje met een pr*tschermpje om maar altijd op internet te kunnen, niet om je bankzaken te regelen etc.
   En ik denk dat er heel veel mensen (en echt niet alleen mensen van boven bijv.60 jaar) zijn die, om welke reden danook, geen gebruik kunnen en/of willen maken van deze frutsels op een pr*tschermpje maar de oude en betrouwbare stand-alone computer verkiezen voor m.n. privacygevoelige gegevrns.

   Als je mobiel internet, dan maak je gebruik van het 3G- of 4G-netwerk, in plaats van een WiFi-netwerk. Wat dat kost, ligt aan het abonnement dat je hebt. De data die je verbruikt tijdens het mobiel internetten, gaat namelijk af van je databundel.
   Afhankelijk van de grootte van je databundel (500 MB, 1000 MB, onbeperkt aantal MB’s), ben je hier snel doorheen of kun je juist veel internetten.
   Als je meer data verbruikt dan waarvoor je maandelijks betaalt, dan lopen de kosten snel op. Internetten buiten de bundel is altijd duurder dan binnen je bundel.

   Je kunt ook kiezen (zowel voor je telefoon als voor je tablet) voor een prepaidkaart. Je kunt dan bellen en internetten totdat het tegoed op je kaart op is. De tarieven voor mobiel internet liggen met een prepaidkaart over het algemeen hoger, dus dit is alleen een goede oplossing als je maar zelden gebruik maakt van mobiel internet.

   Ik en veel mensen met mij kunnen en/of willen die extra kosten niet dragen.
   En ik ga danook geen Corona-app en/of OV-app installeren (want ik heb geen internet op mijn smartphone).

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • oudere gepensioneerd
    meer dan een maand geleden

    ja dagmar27, tegenwoordig gaat men er maar vanuit, dat een ieder die smartphone heeft.nou, ik ook niet, en ik koop hem ook niet. wat ik al diverse malen aan den Haag heb bericht, dat wij geen schulden hebben, en dat graag zo willen houden. Maar dat interesseert den Haag helemaal niet. het is veel goedkoper voor deze regering, dat degene die na de 2″ wereldoorlog gewerkt hebben om dit land weer te brengen waar wij nu zijn, en na de crisis waren weer de ouderen de pisang om te betalen, maar nu kunnen wij beter gewoon doodgaan, is veel goedkoper, aow en pensioen, en dan hebben zij weer wat meer. Lijkt Rusland wel.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Dagmar27
    meer dan een maand geleden

    Beste Oudere Gepensioneerd,
    Ik (en dit geldt ook voor mijn man) ben midden 50 (geboren net na de babyboom) en heb wel een (verouderde) smartphone.
    Heb geen abonnement maar gebruik prepaid-opwaarderingbonnetjes.
    Ik ben incl.afschrijving van mijn smartphone gemiddeld € 75 p.j.p.p. kwijt.
    Duur genoeg, vind ik.
    Verder hebben we alleen een hypotheek (die we in 20 jaar aflossen), geen studieschulden gehad (generatie werken en avondschool) en nooit iets “op de lat” gekocht.
    Dankzij de generatie die Nederland na 40-45 hebben opgebouwd, ons “waarde van het geld” hebben bijgebracht, opgevoed hebben met “orde, rust en regelmaat” en ons vooral fatsoen, respect en beleefdheidsvormen hebben geleerd.
    Als puber heb ik me echt wel eens verzet, maar nu ik ouder ben denk ik vaak: “Mijn ouders hadden het toch verdraaid vaak bij het rechte end”.

    En voor de dames en heren in Den Haag ga ik mijn “zuinigheid met vlijt” níet overboord zetten.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • AJ AJ Plat
   meer dan een maand geleden

   Stoor mij er ook erg aan dat alles tegenwoordig via dat mobieltje moet ik heb een mobiel waar je allen mee kan bellen en sms versturen prepaid kosten ongeveer 50 euro peer jaar dus geen duur abonnement gebruik hem waar hij voor is gemaakt bellen en sms.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie