Registeren Inloggen';
Toine Mutsaers
Toine Mutsaers
meer dan een maand geleden

Anicura dierenziekenhuis

meer dan een maand geleden

Wij hebben AniCura dierenziekenhuis bezocht in Tilburg/Berkel-Enschot en zijn echt geschrokken over hun werkwijze en hun opdringerig advies.

Onze hond Cooper is voor het eerst gaan zwemmen 14 maanden oud en op het einde van de dag ( natuurlijk op zondag ) heeft hij last van zijn voorpootje.Dit bleef maar aanhouden zodat wij de dierenarts hebben gebeld die ons heeft doorgestuurd naar AniCura “die dit eens in de twee weken waarneemt in een weekeinde”.

Bij binnenkomst zag de dienstdoende arts al direct wat het was een breuk in het ellebooggewricht tgv de IOHC, ik vroeg direct of deze röntgenogen had !

Direct wordt er een foto gemaakt wat logisch is natuurlijk, alleen heeft deze arts zonder overleg direct een foto gemaakt van de andere ” niet pijnlijke poot ” met de reden dat de Welsh Springer Spaniël tot de risicoras behoord.

Mara er was goed bericht ‘ gelukkig zou je denken ‘ want er was geen breuk te zien of enige andere problemen waardoor de pijn veroorzaakt kon worden. Het advies was een CT scan te maken van beide poten ( € 680 per foto ) omdat er misschien wel een scheurtje zou kunnen zitten inzet bot wat tot zeer ernstige gevolgen kon leiden. Bizarre en vreselijke foto’s werden getoond van gesplinterde botten en zielige honden.

Maar bij het goedkeuren van een CT scan moest ik meteen toestemming geven ‘dat als’ er een breukje te zien was de dienstdoende arts direct mocht opereren en dat er dan een schroef ingedraaid zou worden om het ooit bij elkaar te houden.

Je schrikt natuurlijk want er was toch goed nieuws maar het wordt nog erger de arts vermeld vrolijk dat het verstandig zou zijn om dan direct in de andere niet pijnlijke poot ‘ als voorzorg ‘ ook meteen een schroef te plaatsten om een eventuele breuk te voorkomen en het was meteen minder kostbaar gezien hij al op de operatietafel lag. Dit was voor mij het punt om conclusies te trekken zoiets bizar heb ik nog nooit meegemaakt. en met een grote druk ik zou het zeker mogen al doen voordat het te laat is.

Bij de vraag kan u een middel geven zodat hij rustig blijft en dan komen wij er wel op terug kregen wij meteen te horen dat het onverstandig zou zijn en speelde direct in op emotie van het baasje want bij een eventuele verdere breuk zou het minmaal 5-6000 Euro gaan kosten etc.etc

Maar goed met veel tegenstribbel en na 10 keer te hebben vermeld dat wij ons verantwoordelijkheid moet dragen en dat hij de specialist was kon ik vertrekken na eerst € 464 te hebben moeten betalen. Dit inclusief de onnodige foto.

Cooper liep de dag erop weer normaal rond wat ons ook zeer verbaasde een dag ervoor konden wij ook niet aan de elleboog komen en dan meteen weer een spring in het veld.

Wij hebben een klacht ingediend maar deze wordt meteen afgewezen want wij wilde toch komen , maar bij navraag bij ons eigen dierenarts die de foto ook heeft bekeken zag ook niets vreemd en vind de gehele situatie ook verrassend te noemen, mede krijg ik te horen wat een bedrag heeft u moeten betalen dit is absurd, zegt al genoeg denk ik want een dierenarts is normaal ook al niet de goedkoopste.

Ik heb een tip gekregen om uw eerder uitzending te bekijken van januari jl. en hoor dan de directrice spreken want echt kan noch wal slaat.

Natuurlijk is het goed dat er een ziekenhuis is die specialistische problemen kan opereren in het welzijn van het dier en dat daar specialistische apparatuur voor nodig is wat geld kostwant hier wordt op ingespeeld. Alleen de praktijken spelen zich af in de begin fase en de advisering en de onterechte toespeling over het ras.

Ik heb de vereniging van de Welsh Springer Spaniël die echt boos zijn over deze uitspraken want mensen die met hart en ziel zich al meer dan 30 jaar inzetten voor dit ras kennen dit probleem niet.

Erg is ook nog dat de dienstdoende arts in hun systeem vermeld hebben dat beide poten een eventuele breuk zouden kunnen hebben waardoor ik geen aanspraak meer kan en mag maken op een hondenverzekering voor beide voorpoten, en men vertikt het om deze gegevens uit het systeem te halen.

Ik lees steeds meer over Anicura een organisatie die op winstbejag uit is door grote investeerders tegen onbegrijpelijke en extreem hoge bedragen die niet uit te leggen zijn.

Dergelijke praktijken moeten echt gestopt worden en gelukkig gaat het met Cooper nu heel erg goed en ik woon gelukkig aan de Belgische grens en zal in het vervolg direct de grens over steken naar dierenartsen waar een CT scan € 150 kost in het weekeinde als voorbeeld. `Maar goed dat is niet voor iedereen weggelegd natuurlijk maar ook voor iemand noordelijker blijft het interessanter dit te doen bij dergelijke extreme bedragen die berekend worden

  • SuperBitch – scherp & hulpvaardig-
   meer dan een maand geleden

   Dit soort praktijken zijn hier al veelvuldig voor het voetlicht gebracht.
   Ook in de tv uitzending, zie;

   Vrijdag 20.06 uur op tv: Rekeningen dierenarts rijzen de pan uit

   Succes met de hond.

   meer dan een maand geleden
  • Max Pay
   meer dan een maand geleden

   Hallo Toine. Wat een droevig en triest verhaal. Als je echter alle (begrijpelijke) emotie er uit haalt dan lees ik dat U zelf (op aanraden van ?) koos voor deze kliniek en vervolgens zelf akkoord gaf op een voorgestelde handelingen? Dit los van de foto maar ik kan mij wel voorstellen dat, als u een arts raadpleegt over gewrichtproblemen, hij een foto gaat maken? Dat gezegd, en u concludeert dat zelf al, is UnCura een commercieel bedrijf. Dit betekent dat alle “normale” bedragen flink opgehoogd worden. In tegenstelling tot een normale dierenarts moeten er managers, administratoren en aandeelhouders betaald worden. Eigenlijk “marktwerking in de zorg” zoals de VVD dat noemt? Hoe dan ook, u heeft leergeld betaald en trapt hier niet nog een keer in? Even een dag aankijken is misschien een goed advies? Dierenleed is nu eenmaal de ultieme manier om mensen geld afhandig te maken (zie alle reclame op TV met zielige dieren). Gelukkig!! gaat het weer goed met uw hond die in dit hele verhaal toch de hoofdpersoon is.

   meer dan een maand geleden
  • Max Pay
   meer dan een maand geleden

   Hallo Toine, kwam ik net per toeval deze tegen:

   radar.avrotros.nl/forum/dierenleed-f75/slechte-ervaring-anicura-dierenziekenhuis-t199286.html

   Uw vraag stond dus al uit op het Radar-forum zag ik. Met de nodige reacties… Moet nu helemaal goed komen.

   meer dan een maand geleden
  • denktenk
   meer dan een maand geleden

   Zoals Max al schrijft worden dierenarts-praktijken meer en meer overgenomen door commerciële ‘ketens’, zoals Anicura, CVS, Evi en Evidence. Bij een zelfstandige dierenarts is uw geliefde huisdier zeker ook in goede handen voor redelijke tarieven. Wacht niet tot uw huisdier ziek wordt of gewond raakt, maar maak nu al in alle rust met hulp van Google :-), een lijstje met enkele zelfstandige dierenartsen bij u in de buurt. Bent u niet zo handig met zoeken op het internet vraag dan iemand in uw omgeving u te helpen.

   meer dan een maand geleden
  • Stephanie1972
   meer dan een maand geleden

   Echo Hond, Anicura Rijswijk!!!!

   Foto’s van eigen DA waren te onduidelijk zodat wij werden doorverwezen voor echo hond maag en darmstreek. Er is door onze eigen DA niet direct gekozen voor Anicura maar diverse andere echo centra zaten vol vandaar deze optie. Je moet wat in case of emergency!!! In de maag werd wat gezien en waarschijnlijk ook al door naar darmen. Zij konden direct opereren start vanaf €2000,00 oplopend naar € 3000,00 met wat ze eventueel nog zouden tegen komen. Dit allemaal uitgelegd in de wachtkamer zonder privacy , erg ongemakkelijk. Door ook nog een niet Nederlands sprekende medewerker. Hij kon wel in het Nederlands uitleggen dat als het zijn hond zou zijn direct te opereren. Maar goed wij mochten er even over na denken , met alle andere wachtende erbij! Wij hebben teruggekoppeld naar onze eigen DA, deze konden ook opereren dus terug naar de praktijk. Kosten eigen DA
   € 1000,00 operatie
   € 200,00 foto’s vorige dag /medicatie
   Is toch een mega groot verschil in kosten. In emotie en ongemak zou je toch een behoorlijke smak geld kwijt zijn. Wij hebben de echo afgerekend, let op € 366,00!!! En zijn vertrokken om hier NEVER NOOIT MEER terug te komen.
   Anicura Rijswijk, Shame on you!!!

   meer dan een maand geleden