RegisterenInloggen
Caroliene de WIed
Caroliene de WIed
27 dagen geleden

Bezoekregeling moeder verzorgingstehuis

27 dagen geleden

Onze moeder zit in Huize het Oosten in Bilthoven op de gesloten afdeling Jan Lievens, omdat zij Alzheimer heeft. Uiteraard hebben wij haar de afgelopen 3 maanden niet mogen bezoeken ivm Corona. Vorige week heeft zij haar heup gebroken door een val in het tehuis. Volgens ons mede door het gebruik van Haldol, een medicijn welke de spieren stijf maakt. De verpleeghuisarts is gekomen en wilde het eerst aankijken. Na 2 dagen heeft een verpleegster ingegrepen en gezegd dat er een foto gemaakt moest worden. Het was gebroken. Inmiddels is mijn moeder geopereerd en afgelopen woensdag weer terug vervoerd vanuit het ziekenhuis naar het verzorgingstehuis. Wij (haar 3 dochters) mochten om beurten bij haar op bezoek via de schuifpui, ze zit met haar kamer op de begane grond, omdat ze nog niet het bed uit kon, nu zit ze af en toe in de rolstoel. Wij konden haar zo extra zorg geven. Echter, na 2 dagen is het per direct verboden door de zorgmanager omdat het tegen de huidige regels is. En dan te bedenken dat onze moeder niet in quarantaine is geplaatst na het verblijf in het ziekenhuis, volgens het verzorgingstehuis was dat logistiek te lastig. Het verplegend personeel draagt ook geen beschermende kleding, noch handschoenen en/of mondkapjes. Wij proberen nu overal ‘aan de bel’ te trekken, bij de zorgmanager, de cliëntenraad, maar krijgen alleen maar nul op het request. Het verzorgingstehuis is gedurende de 3 maanden lockdown Coronavrij gebleven. Ook de bezoekregeling vanaf 15 juni wordt beperkt tot 1 persoon 1x per week met een begeleider van het tehuis. Graag zou ik willen weten of iemand een goed advies voor ons heeft.
Caroliene de Wied

  • Gerard67
   27 dagen geleden

   Beste mevr de Wied , allereerst lees ik dat ze uw moeder Haldol hebben gegeven .Dan beginnen alle alarmbellen bij mij te rinkelen namelijk want ik heb daar ook niet beste ervaringen mee integendeel zelfs . Mijn broer heeft een lichtelijke geestelijke beperking en hem was door de huisarts in het verleden ook Haldol voor geschreven , ik heb hem in korte tijd ineens verschrikkelijk zien aftakelen was gewoon niet meer normaal ik schrok ervan . Van een verder gezonde vent kreeg hij door dit medicijn ineens spastische armen en benen en enorme pijnen in ze ledematen . Terug naar de huisarts die er ook van schrok , hij moest er diezelfde dag nog mee stoppen en nooit meer gebruiken . Hij zit ook in een verpleeg cq verzorgings tehuis en volgens de regels mag 1 persoon gedurende 2 uur per week bezoeken wat ik dan ook doe . Daar hoeft absoluut geen begeleider bij te zijn want tsja je wilt wel een beetje privacy nietwaar . Met ingang van 15 juni word het weer iets versoepelt dacht ik en mogen meer personen . Ik hoop dat u hier wat aan heeft .

   27 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Gerard67
   27 dagen geleden

   Ook raad ik aan ga naar uw huisarts en probeer te verbieden dat uw moeder nog langer Haldol wordt gegeven want dit is zo’n verschrikkelijk middel dat wil je niet weten .

   27 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Dagmar27
   27 dagen geleden

   Beste mevrouw de Wied,

   Sinds kort kunnen alle verpleeghuislocaties die aan de voorwaarden – o.a. geen besmettingen – voldoen weer beperkt bezoek toelaten.
   Deze week kondigde minister De Jonge van VWS aan dat het bezoekbeleid verder wordt versoepeld. Vanaf 15 juni worden verpleeghuizen geacht de versoepelde bezoekregeling (met één vaste bezoeker per bewoner) te hanteren. Dat betekent dat op alle locaties die aan de voorwaarden voldoen, de bewoners dan weer bezoek mogen ontvangen. Ook wordt het vanaf 15 juni mogelijk om meerdere bezoekers per bewoner binnen te laten. 

   De belangrijkste voorwaarde voor de versoepeling is dat die alleen kan plaatsvinden op afdelingen waar geen besmettingen met het coronavirus zijn vastgesteld. Ook moeten bezoekers zo veel mogelijk 1,5 meter afstand houden. 

   Zie ook; https://www.venvn.nl/media/zqhlaja0/actiz171_handleiding_bezoekregeling_verpleeghuizen_7.pdf

   M.b.t. het toedienennvan Haldol onderschrijf ik de reacties vannreageerder Gerard67: ga zsm naar de huisarts van uw moeder, laat deze medicatie verbieden en hou het verpleeghuis daarmee goed in de gaten.

   Bij mijn moeder was het nadrukkelijk verboden door de klinisch geriater van het ziekenhuis maar toch diende het verpleeghuis Haldol toe met als reden “dan was ze tenminste rustig”. Ja daar kwam ik achter en waren “de poppen aan het dansen”.

   Ik wens u sterkte en uw moeder een voorspoedig herstel van haar gebrokrn heup toe.

   Dagmar

   27 dagen geleden

   Geef een reactie

  • liast
   27 dagen geleden

   Beste allemaal
   Naar aanleiding van een artikel op Facebook .
   Hierbij wordt omschreven dat iemand haar moeder, heeft bevrijd uit het verzorgingshuis.
   RIVM advies is een advies.
   Volgens wetboek,mag je mensen niet van hun vrijheid beroven.
   ,heb ik de stap durven aangaan om mijn vader te bevrijden uit zijn lockdown.
   Ik ontvang hierin hulp, van de oudergeneeskundig arts, die mijn moeder ondersteuning biedt in de thuissituatie, haar persoonlijke ambulante begeleiding, die mijn moeder administratief helpt.
   Ik als dochter, pik het niet langer dat het verzorgingshuis waar mijn vader woont, geen enkele beweging maakt om lockdown te versoepelen.
   Misschien is de eerste stap 10 Juni een ontmoetingsruimte, maar dat is niet zeker.
   Er was een Corona uitbraak, een afgesloten Corona afdeling.
   Bij mijn vader op zijn etage,is geen Corona.
   De corona afdeling is geheel geïsoleerd van andere etages.
   Binnen de regels van de Actis overkoepelende zorgorganisaties, staat beschreven, dat bezoek mag als de afdeling Corona vrij is, afgesloten van Corona afdeling te bereiken is.
   De situatie van mijn vader 93 is.
   Appartement 3 hoog zonder balkon en tuin.
   Geen bezoekersruimte, geen FaceTime.
   Zwaaien, schreeuwen naar 3 hoog, en dagelijks even telefonisch contact met zijn eigen telefoon.
   Mijn moeder woont in de aanleunwoning, dagelijks schreeuwen naar 3 hoog.
   Vreselijk allemaal.
   Daarom door eerder geplaatst artikel,nu strijdvaardig.
   Geen enkele media laat weten dat ouderen niet tegen hun wil opsluiten kan.
   Demonstreren kan vanuit de grondwet, wordt toegekend.
   Mensen tegen hun wil opsluiten als een gevangene, staat in de wet artikel 11,22 ,24 is verboden.
   Maar niemand hoor je hiervoor.
   RIVM advies, geen verbod.
   De buitenlucht is beter, maar de lockdown voor ouderen die binnen verblijven , gaat door
   Ik probeer mijn vader te bevrijden.
   Het vreemde aan het verhaal is, dat niet contact personeel, zonder mondkapje mogen gaan werken, sinds vorige week,de pedicure die van buiten komt, beschermd mag werken, heeft mijn vader behandeld, maar mijn moeder mag niet met mondkapje en andere halve meter, op bezoek.
   Dat begrijp ik niet, mensen van buiten, wel, en familie niet.
   Er zijn diverse zorginstellingen waar Corona patiënten zijn, afgezonderd van andere afdelingen, waar langzaam bezoek wordt toegekend.
   Sterkte allemaal

   27 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Gerard67
   27 dagen geleden

   Haldol is een antipsychotica een veel te sterk paarden middel alleen geschikt voor zwaar acute psychotische mensen in nood situatie , maar niet om gewone mensen in verzorgtehuizen te drogeren en lekker rustig te houden . En inderdaad val – incidenten horen ook daarbij . Echt verschrikkelijk dat ze dit in verzorg-verpleeg-tehuizen word gegeven met of zonder voorschrift van een arts die dit kan monitoren , dit zou verboden moeten zijn .

   27 dagen geleden

   Geef een reactie

  • liast
   27 dagen geleden

   De wet middelen en maatregelen is van kracht.
   Medicatie en alles wat bij handelen van een bewoner of cliënt nodig is moet goed onderbouwd en met toestemming van persoon zelf of wettelijk vertegenwoordiger bekeken worden.
   Werk in de verpleeghuiszorg.

   27 dagen geleden

   Geef een reactie

   • Dagmar27
    26 dagen geleden

    Liast,
    En aan dat in overleg met is nu het punt dat bij menig verpleeghuis niet zo nauw wordt genomen.
    Dagmar

    26 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Gerard67
    26 dagen geleden

    Daar ben ik het helemaal mee eens , bewoners zelf is een dooddoener want de meesten hebben geen benul van wat er allemaal in hun keelgat verdwijnt en kunnen zich daar ook niet tegen verweren . Dierbaren echter juist wel , als een verpleeghuis/verzorgingshuis op eigen houtje bezig is , is dat een geheel verkeerde ontwikkeling en moet dit een halt toegeroepen worden .

    26 dagen geleden

    Geef een reactie

  • Gerard67
   27 dagen geleden

   Er zijn heel taloze andere middelen buiten Haldol om die veel veiliger zijn . Heeft u gekeken wat de bijwerkingen ervan zijn en bevindingen van artsen , die zijn bepaalt niet gering te noemen namelijk , vroegtijdig overlijden is er 1 van dat wil toch niemand of wel .

   27 dagen geleden

   Geef een reactie

   • Dagmar27
    26 dagen geleden

    Gerard67,
    Dat is al jaren bekend.
    In 2012 is daar aandacht aan besteed in het programma “Altijd wat”.
    Haldol wordt regelmatig aan dementerende ouderen gegeven die agressief gedrag vertonen naar de verzorgenden. Schreeuwen, niet begrijpen wat de verzorging komt doen, slaan, de dagelijkse verzorging kan een strijd worden als dementerenden agressief zijn. Als verzorgenden vol frustratie, boosheid en machteloosheid bij je komen, voelt de verpleeghuisarts zich eigenlijk gedwongen om iets te doen wat die eigenlijk niet wilt doen. Meestal worden er dan antipsychotica zoals Haldol voorgeschreven.
    Deskundigen waarschuwen voor de ernstige bijwerkingen.
    Het medicijn eigenlijk bedoeld is voor volwassen mensen met schizofrenie.
    De bijwerkingen van Haldol kunnen bij ouderen veel zwaardere gevolgen hebben.
    Velen worden wat verstijfd, waardoor ze moeilijker lopen.
    Daarnaast is er een toegenomen kans op beroertes, longontstekingen, valaccidenten en vroegtijdig overlijden.

    Helaas, heb ik mijn moeder veel van deze bijwerkingen zien overkomen:wat een leed en verdriet (om over mijn onmacht maar te zwijgen).

    Mijn moeder gaf aan geen Haldol te willen maar werd als “wilsonbekwaam” afgeserveerd.
    Door de gemachtigden (2) werd aangegeven geen Haldol toegediend te willen hebben aan patiënte/moeder.
    Door het doorsturende ziekenhuis werd aangegeven dat er geen Haldol mocht worden toegediend.
    Door de geriater werd werd aangegeven dat er geen Haldol mocht worden toegediend.
    Zelfs door de eigen huisarts werd aangegeven dat er geen Haldol mocht worden toegediend.

    Bij het hoofd van de verpleging én de verpleeghuisarts was geen gesprek mogelijk, zélfs interventie van het doorsturende ziekenhuis én de geriater én het kopie-overdrachtsdossier (door mij opgevraagd én overlegd) werd stante pede van tafel geveegd.

    Haldol kan voor ouderen een sluipmoordenaar zijn.

    Dagmar

    26 dagen geleden

    Geef een reactie

  • Gerard67
   26 dagen geleden

   Inderdaad en daar waarschuw ik hiervoor de mensen , je moet een bord voor je kop hebben als je dit mensen toedient het is puur vergif vooral voor de oudjes al helemaal . Ik hoop van harte dat dit eens op tv komt . Om mensen rustig te houden zijn ruim voldoende andere middelen beschikbaar , maar niet dit horror middel want dat is het puur vergif , alleen bij schizofenie en aangezien dit middel te pas en onpas word gebruikt zijn ongelukken en doden niet ver verwijdert .

   26 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Gerard67
   25 dagen geleden

   Ik heb mijn broer in 4 dagen tijd van een kern gezonde grote vent in een wrak zien veranderen . Dit nooit meer .

   25 dagen geleden

   Geef een reactie