RegisterenInloggen
Spek
Spek
meer dan een maand geleden

Broodrecept

meer dan een maand geleden

Het zou fijn zijn als het recept om zelf brood te bakken in het nederlands zou zijn.
Het recept staat onder de link van 5 manieren omde supermarkt te vermijden in coronatijd, in de mail van 12-10-2020 17.32u

  • Debree
   meer dan een maand geleden

   Ter informatie

   No-knead brood haalt zijn kracht uit een lange, langzame rijzen op kamertemperatuur. Meng het deeg ’s ochtends door elkaar en laat het minstens zes uur staan ​​voordat je het vormgeeft en nog een uur rijzen.
   Het brood bak je 30 minuten afgedekt en 15 minuten onbedekt in de Dutch oven.
   ——
   ingrediënten

   1 pond bloem voor alle doeleinden (ongeveer 3 kopjes) plus meer om te strooien
   2 theelepels zout
   3/4 theelepel actieve droge gist
   1 1/2 kopjes lauwwarm water

   Uitrusting

   grote kom/ Plasticfolie of keukenpapier/ Grote braadpan met deksel ovensafe

   instructies

   Maak een nat, ruig deeg. Doe de bloem, het zout en de gist in een grote kom en klop goed door elkaar. Maak een kuiltje in het midden en giet het water erin. Roer tot het een ruig deeg vormt.

   Dek de kom af en laat het deeg 6 tot 8 uur rijzen. Bedek de kom met plasticfolie of een theedoek. Zet apart op een warme plaats om 6 tot 8 uur te rijzen tot het verdubbeld en bruisend is.

   Vorm het deeg en laat nog een uur rijzen. Bestuif een stuk bakpapier met bloem. Draai het deeg erop en vouw het daarbij minstens één keer om. Vorm het deeg snel tot een ronde bal (zie deze video voor basisinstructies https://www.thekitchn.com/thekitchn/how-to/how-to-shape-a-round-loaf-of-bread-dough-the-video-home-hacks-108772 ). Dek af met een theedoek en laat nog 1 uur rijzen.

   Verwarm de oven en de braadpan voor. Plaats ongeveer 30 minuten voordat het uur om is een rooster in het midden van de oven. Zet een grote braadpan met deksel op het rooster. Verwarm de oven tot 450 ° C. (232 gr Celcius)

   Leg het brood in de voorverwarmde braadpan. Het gevormde deeg is gerezen en bijna verdubbeld in grootte. Gebruik het bakpapier als een slinger en verwijder het brood, nog op het papier, voorzichtig naar de Nederlandse oven. Maak desgewenst met een keukenschaar of een scherp mes een schuine of ondiepe snede bovenop het deeg zodat het brood tijdens het bakken kan uitzetten.

   Dek af en bak gedurende 30 minuten. Plaats de deksel op de pan en zet deze in de oven. (Pas op, de deksel is heet!) Afgedekt 30 minuten bakken.

   Verwijder het deksel en bak nog 15 minuten. U kunt er extra zeker van zijn dat het brood gaar is wanneer u een direct afleesbare thermometer in de boven- of zijregisters van 210 ° F steekt.

   Koel en snijd het brood. Haal de braadpan uit de oven en gebruik het bakpapier om het brood op een rooster te leggen. Laat minimaal 15 minuten afkoelen voordat u het brood snijdt.

   Verhaalnotities

   Bewaring: Overgebleven brood kan tot 3 dagen met de snijkant naar beneden bij kamertemperatuur worden bewaard. Het kan ook stevig in plasticfolie en folie worden gewikkeld en tot 3 maanden worden ingevroren.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Debree
   meer dan een maand geleden

   sorry de video werkt niet..eet smakelijk:)

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • MathildeD
   meer dan een maand geleden

   Een korter, duidelijk recept: weeg 300 gram patent bloem ( dus geen zelfrijzend bakmeel!) af. Voeg hieraan toe: 5,4 gram keukenzout en 3,5 gram poedergist en 180 gram water. Kneed 5 minuten met een mixer met deeghaken ( dus geen gardes), eerst op de laagste stand, daarna op de hoogste stand. Dek de kom af met plastic folie en laat het rijzen op een warme plaats tot het bijna 2 x vergroot is ( ca. 1,5 uur). Een warme plaats is bijvoorbeeld de elektrisch oven op 35graden. Haal de deegbal uit de kom met be-oliede handen en stort het op het werkvlak. Kneed door en vorm het tot een langwerpige , ovale vorm. ( of verdeel in bolletjes als je broodjes wil maken). Leg deze op de bakplaat en bedek weer met plastic folie. Laat dit ca. 30 minuten na rijzen . Bak vervolgens ca. 25 minuten bij 180 graden. NB de poedergist niet mengen met water tot een papje. Door de bloem mengen (droog) is wel een goed idee. Dus de droge ingrediënten mengen voordat het water wordt toegevoegd.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie