RegisterenInloggen
Dagmar27
Dagmar27
meer dan een maand geleden

Corona: 2de golf, wat nu?

meer dan een maand geleden

Met het coronavirus waart het idee rond om oude en kwetsbare mensen af te schermen, zodat de rest van de samenleving open kan (blijven).
Deze oude en kwetsbare mensen zelf zien er niets in, en experts ook niet.
De beste bescherming van ouderen en kwetsbaren ontstaat „als we ons allemáal aan de basisregels houden” hetgeen juist ouderen en kwetsbaren in verhouding met andere leeftijdsgroepen, zich over het algemeen netjes doet.

De groep mensen die een betrekkelijk grote kans hebben ernstig ziek te worden of te overlijden, is niet klein. Daartoe behoren volgens het RIVM:
*mensen die ouder zijn dan 70 jaar;
*volwassenen met ‘onderliggende ziekten’ als hart- en longaandoeningen, suikerziekte, verminderde weerstand en ‘zeer ernstig overgewicht’.

Dat zijn in totaal ruim 5 miljoen mensen; volgens het CBS telt Nederland ruim 2,4 miljoen zeventigplussers en, volgens het RIVM, 3 miljoen mensen met onderliggende ziekten, niet altijd even ernstig overigens.

Het RIVM meldde vorige week dat in Nederland de helft van de patiënten die met COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen ouder is dan 69 jaar. Van de overledenen (die getest zijn) is driekwart ouder dan 76 jaar.

Persoonlijk ben ik tégen uitsluiting van oudere en kwetsbare Nederlanders.
Oudere en kwetsbare Nederlanders leveren ook een bijdrage aan de maatschappij: zij werken in de zorg en in het onderwijs, doen vrijwilligerswerk, passen op kleinkinderen, bieden steun aan anderen etc.
Het zijn de jongeren die momenteel het meeste besmet raken.
Ik vind het een slecht idee om generaties tegen elkaar op te zetten.

Wat vindt u;
Moeten ouderen en kwetsbaren geïsoleerd en afschermen van de rest van de samenleving hun ‘vrijheid’ te geven?
óf
Moet eenieder zijn/haar steentje bijdragen (met bijbehorende ongemakken) om deze Corona-pandemie te bevechten én er stevig gehandhaafd moet worden?

  • Gerard67
   meer dan een maand geleden

   Mijn mening hierover het volgende , ik vind het in triest dat we nu te maken krijgen wederom met Corona door de zogenaamde 2e golf . Het is allemaal duidelijk dat corona levens gevaarlijk is , maarrrrr dat we dit weer het hoofd moeten bieden , dat zijn we uiteraard spuugzat onderhand maar een andere optie hebben we niet . Niet alleen in de vorm van een totale lockdown want de keerzijde ervan hebben we nu wel onderhand ondervonden . Dit richt velen malen meer gigantische schade aan dan menigeen wil of aankan , kortom dit zou gewoon destratieuze gevolgen hebben en zeker voor de 2e maal . We hebben nu al een enorme klap te verwerken gehad en zo willen we dat niet een 2e keer mee maken . Dus een totale lockdown , ik denk niet dat dit de juiste manier is . Simpelweg de regels in acht nemen dus 1,5 meter afstand bewaren handen goed reinigen ook weer niet overdreven . Groepsvorming voorkomen om ariasollen ( weet niet of ik dat woord goed schrijf ) geen kans te geven . En als laatste punt en/ook moeilijkste bewust wording van alle mensen laat iedere keer spotjes op tv zien van Siri bevoorbeeld en op tiktok waar veel jongeren op zitten , dit soort acties , op het gevaar van corona . Waarom dit wel op tabak en niet op meer dingen denk ik dan . Dit staat of valt met bewust zijn van de enorme gevaren . Uitsluiten van bepaalde leeftijds catagorien vind ik een verkeerd signaal en manier , tenslotte kijk corona niet naar leeftijd van 0 tot 100 bestaat de mogenheid het op te lopen . Kwam nog in het nieuws dat ze onderzocht hadden en dat de eerste golf zogenaamd geen enkel effect heeft gehad op de ouderen in verzorg- en verpleeg- en ouderen – tehuizen . Nou nou zeg daar heb ik me zo verschrikkelijk aan ge’ergeerd zijn die onderzoekers stoned of bezopen geweest soms , Wat een verschrikkelijke leugens word de Nederlander voor gespiegeld , compleet abnormaal .

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Dagmar27
    meer dan een maand geleden

    Gerard67,
    M.b.t. uw zinsnede (quote);
    “Kwam nog in het nieuws dat ze onderzocht hadden en dat de eerste golf zogenaamd geen enkel effect heeft gehad op de ouderen in verzorg- en verpleeg- en ouderen – tehuizen . Nou nou zeg daar heb ik me zo verschrikkelijk aan ge’ergerd …….. ‘

    Ik deel uw mening: te zot voor woorden de uitslagen van dat onderzoek.
    Een onderzoek dat is uitgevoerd door Amsterdam UMC o.l.v. hoogleraar ouderenzorg Hein van Hout.
    De één zal er meer onder geleden hebben dan de ander maar ik heb het als onmenselijk ervaren dat deze mensen (en ja ook mensen die ik normaal gesproken regelmatig bezocht) ‘afgesneden’ werden van contact met de buitenwereld.
    Dat doet geen enkel mens goed.

    Ik “bid en smeek”: dát nooit weer!!!

    Stay safe, keep your distance and use your mind; let’s beat Covid-19 together!!

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • Gerard67
   meer dan een maand geleden

   De eerste golf nee hoor heeft totaal geen effect gehad op bewoners tehuizen .
   Waarom zie we dan beelden van:
   – een oudere die kruipt door de bosjes aan de achterkant van het tehuis om keihard
   schreeuwen naar z’n partner om enigszins contact te krijgen .
   – een oudere die dagenlang op een klapstoeltje buiten voor het tehuis met pakje brood zit voor het tehuis te posten voor de partner .
   – een oudere die converseert met de partner met ertussen in een groot stalen hek bij een vuilnisbelt van een tehuis .
   – ouderen die een hoogwerker huren om omhoog gehesen te worden voor het raam
   van de partners in het tehuis .
   – foto’s van dierbaren die duidelijk aftakel verschijnselen aan tonen van ouderen van voor en na in de tehuizen .

   Het leek wel of ik naar concentratie kamp beelden zat te kijken , mens onterende beelden . Maar de onderzoeker zegt niets aan de hand maw is niet waar .

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie