RegisterenInloggen
Curley
Curley
17 dagen geleden

Corona vaccin

17 dagen geleden

Ondanks dat ik 70+ ben en chronisch ziek, moet ik nog maanden wachten op een coronavaccin. Zoals het er nu voorstaat krijg ik in mei de eerste prik, maar er is alle kans dat er nieuwe voorrangsgroepen komen en dan gaat het nog langer duren. Er is al voorrang voor huisartsen, hun personeel en mensen met obesitas. Het onderwijs gilt om voorrang en ik heb ook politie en boa’s al gehoord. In een Twentse verzorgingsinstelling zijn 129 vaccins “over”, een huisarts had Pfizervaccin besteld en had pas te laat door dat dat gekoeld bewaard moet worden. Ze stopte het in haar koelkast bij de kaas en de boter. Het zal je huisarts maar zijn. Het zal ook je overheid maar zijn die dit laat gebeuren. Om niet nog een jaar binnen te zitten ben ik dus maar begonnen met veel eten, vijf flinke maaltijden per dag en tussendoor appelvla, slagroomsoezen, moorkoppen en andere zoetigheid en ’s avonds pinda’s, borrelnoten en chips, natuurlijk met flink wat vette dipsaus. Zodat ik ook bij een voorrangsgroep ga horen, geprikt word en eindelijk een keer naar buiten durf zonder voortdurend om me heen te kijken of er iemand te dicht bij komt. Misschien kan ik dan zelfs weer een keertje iemand aanraken, dat schijnt ook gezond te zijn en dat is ook al heel lang geleden. Wie helpt ons, de ouderen met medische indicatie?

  • Gerard67
   17 dagen geleden

   Curly
   Dat moet je natuurlijk juist niet doen wat je op noemt , het is me nogal niet wat . Wat je naar binnen werkt dat is voor geen mens gezond . Niet in paniek raken en rustig je corona prik afwachten dat moet iedereen . Ik zou rustig afwachten maar niet al die rommel gaan eten alleen om bij een voorrang groep te behoren . Als je zo blijft eten behoor je dadelijk bij de obesitas patiënten en dat wil je toch al helemaal niet .

   17 dagen geleden

   Geef een reactie

   • Curley
    16 dagen geleden

    Dank voor de reactie Gerard67, je hebt helemaal gelijk. Maar ik ben na zo lange tijd de moed verloren. De politiek praat alleen nog over die arme jongeren die even niet mogen feesten, terwijl ouderen zoals ik al ruim een jaar bijna geïsoleerd leven. Oud en alleenwonend is anders dan jong in een studentenhuis wonend. Omdat veel jongeren zich openlijk niet aan de regels houden moeten kwetsbare ouderen het helemaal zonder contacten doen, want iedereen kan een besmetting meebrengen. En waar een besmetting bij de een alleen lichte klachten geeft, gaat de ander dood.

    16 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Gerard67
    16 dagen geleden

    Ja je moet de moed nooit opgeven hoor , ik woon ook alleen bijna 70 jaar weinig tot geen contact met anderen zit ook al bijna 1 jaar opgesloten in me eigen woning net zoals velen anderen wachtend tot je aan de beurt ben voor een prik , maarja of dat de verlossing gaat geven tegen die tijd , ik weet het niet .

    16 dagen geleden

    Geef een reactie