RegisterenInloggen
Gerard67
Gerard67
17 dagen geleden

Draaiboek artsen bij tekort ic-bedden

17 dagen geleden

Er is door artsen een draaiboek in elkaar geflanst om te handelen als er een tekort aan ic-bedden ontstaat , bijvoorbeeld door een nieuwe corona uitbraak . 1 Van de punten die erin staat dat jongeren voorrang zouden hebben boven ouderen . Is dit leeftijds discriminatie of vinden we dat normaal ?

  • Dagmar27
   17 dagen geleden

   Neen dit is voor de leeftijdscategorie, door de bank genomen, niet normaal en wordt wel degelijk ervaren als (leeftijds)discriminatie.

   Echter: dit soort beleid zat er aan te komen: “ouderen”=”onrendabel”=”(ziekte)kostenpost” volgens knappe (jongere) koppen in Den Haag welke veelal vertegenwoordigd zijn in het wat linkere spectrum van de politiek.

   Maar laten we wel zijn: de horeca ziet ouderen, mensen met een vlekje en/of overgewicht liever ook niet in hun etablissement (bron: NHD)
   Zelfs in Trouw (9 mei 2020) wordt gesteld: “‘Dor hout’, ‘60-min economie’, ‘kwetsbare ouderen’: senioren hebben genoeg van de discriminatie. Het Nationaal Ouderenfonds waarschuwt voor stigmatisering van de groep senioren, die enorm gevarieerd is.”

   De m.n. jongeren protesteren zich een slag in de rondte voor BLM maar voor mij geld;
   ALL LIVES MATTER, ALL AGES MATTER!

   Dagmar

   17 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Lilomahe
   16 dagen geleden

   Dit soort draaiboeken geven een nare smaak in de mond en begrippen als ‘ selectie’ schieten omhoog. De Calvinisten in dit land mogen nu echt voor God gaan spelen. Vraag me af bijvoorbeeld wat te doen wanneer die jonge persoon die voorrang heeft, zijn kinderen mishandelt, zijn gezin verwaarloost en crimineel is, hoe dat ‘hoger’ te stellen boven een ouder iemand die iets heeft betekend voor de maatschappij? Volgens mij ligt de oplossing in genoeg bedden en zou een rijk land als dit dat mogelijk moeten maken.

   16 dagen geleden

   Geef een reactie