RegisterenInloggen
A. vd. Vos
A. vd. Vos
15 dagen geleden

gestolen zonwering

15 dagen geleden

Ben verhuisd en heb met medeweten verhuurde zonwering achtergelaten ter overname. verhuurder heeft mij benaderd met adres nieuwe huurder en zijn tot overeenstemming gekomen. Echter ,op moment dat die de woning betrok was de zonwering gestolen. verhuurder ontkent alle aansprakelijkheid, zelfs de verantwoordelijkheid voor de sleutel en reageert niet of na aandringen heel slecht.
Loopt nu al 9 maandern

  • Max Pay
   14 dagen geleden

   Hallo v/d Vos. Door uw “telegram schrijfstijl” is het niet helemaal duidelijk wat er loos is maar ik lees het als volgt; U heeft bij uw vorige huurwoning de zonnewering verkocht aan de nieuwe huurder. Deze zegt dat, nadat u het huurhuis verliet de zonnewering is gestolen. De verhuurder zegt hier niets mee te maken te hebben. Dan is er nog iets over een sleutel.

   Omdat de zonnewering (zo ik het lees) geen onderdeel uitmaakt van de verhuurde woning en uw eigendom is/was is de verhuurder niet aansprakelijk voor “uw spullen” of het verlies daarvan. Laat u een verhuisdoos op de stoep staan en u komt na een uur terug en die doos is weg dan is dat niet de verantwoording van de verhuurder. Er rest u dan slechts aangifte van diefstal te doen. Verder kunt u kijken of hij daar ergens in de buurt hangt of Marktplaats in de gaten houden. Het schijnt dat daar veel gestolen waren terug te vinden zijn. Maar.. wel een bijzonder geval. Of iemand heeft zitten wachten om de zonnewering van de gevel te sleutelen. Niets aan te doen…..

   14 dagen geleden

   Geef een reactie

   • A. vd. Vos
    14 dagen geleden

    Verhuurder heeft geaccepteerd dat scherm bleef hangen.
    Er is aangifte gedaan.
    Er zijn getuigen (die zich later hebben gemeld) dat een een werkman het scherm op zijn aanhanger laadde. Deze man kwam uit de woning en had dus een sleutel. Verhuurder is dus aansprakelijk voor zijn daden.
    Verhuurder tgewoon niet.

    14 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Max Pay
    14 dagen geleden

    Hallo, Kijk… daar komt meer informatie. Er zijn dus getuigen die, wie weet, het kenteken noteerde? Het wordt natuurlijk moeilijk om te bewijzen dat de verhuurder de sleutel afgegeven heeft maar dat lijkt aannemelijk. Dan zou ik het verder overlaten aan de politie en daar regelmatig informeren hoe het er voor staat. Verder natuurlijk de buurt in de gaten houden of iemand uw zonnewering heeft opgehangen en… marktplaats? Succes!

    14 dagen geleden

    Geef een reactie