RegisterenInloggen
Anoniem
Anoniem
meer dan een maand geleden

Inenten met AstraZenica boven de 60

meer dan een maand geleden

Waarom legt NIEMAND ons uit, waarom het inenten met AstraZenica onder de 60 jaar is gestopt, vanwege de kans op trombose en waarom IK als 73 jarige man deze prik WEL (eventueel) krijg en hem niet mag weigeren, omdat ik géén ander middel mag kiezen. Kunnen mensen boven de 60 dan niet dood gaan tengevolge van door Astra Zeneca opgelopen Trombose en bloedproppen??!!
Er wordt in geen enkele nieuwsuitzending met een woord over gerept.Slechts de mededeling dat ze onder de 60 jaar ermee stoppen. UITERST VREEMD

  • Gerard67
   meer dan een maand geleden

   Een vaccin maakt geen onderscheid in leeftijd , als het gevaarlijk is voor mensen onder de 60 jaar is dit vanzelfsprekend ook voor mensen boven de 60 jaar . Ben bijna 69 jaar en onze leeftijds catagorie mag dus gerust bloedproppen en trombose krijgen want dat scheelt weer AOW uitkeringen geloof ik . Minister De Jonge kan me nog meer vertellen denkt hij nu werkelijk dat wij gek zijn of zoiets . Eerst was Astra Zenica gestopt na de vele doden er mee , 7 dagen later zeiden ze weer we gaan ermee door en last but not least nu weer gestopt voor mensen onder de 60 . Geen 1 medicijn of vaccin kan onderscheiden in welk lichaam dit terecht komt . Dus gewoon stoppen met die rommel voordat er nog meer doden er bovenop vallen . Gebruik een ander merk Pilzer of Moderna lijkt me toch niet zo moeilijk neem ik aan . De meesten mensen hebben al een hekel aan prikken en als daar bovenop de angst erbij komt of je het wel overleeft dat is helemaal absurd . Astra Zenica gewoon nooit meer gebruiken , want ook Duitsland is ermee gestopt na de vele overlijdens .

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Gerard67
   meer dan een maand geleden

   Duitsland is er mee gestopt en niet voor niks , het is gewoon link spul er zijn daar al zoveel doden door gevallen . Dus het is spelen met mensen levens en dat is toch niet de bedoeling lijkt mij .

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Justme58
    meer dan een maand geleden

    Gerard67, voor zover ik weet is Duitsland niet gestopt maar heeft net als Nederland een leeftijdsgrens en geeft het niet aan mensen onder de 60. In Duitsland zijn al 42 gevallen gemeld van mensen die bloedstolsels in de hersenen kregen. Allemaal tussen de mensen tussen de 22 en 63 jaar, en meestal vrouwen.
    Ook in Duitsland vinden ze blijkbaar dat 60 plussers dat risico wel mogen lopen.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • Gerard67
   meer dan een maand geleden

   Er staat vandaag in de krant dat Amerika dit middel heeft verboden nu , omdat er was gemengd met verkeerde grondstoffen in een fabriek . Dus wat die Marcel Sturkenboom zegt slaat kant nog wal en is voor mij absoluut geen reden om Astra Zenica te willen hebben . Een bepaald middel maakt geen onderscheid kwa leeftijd . Het lijkt de slager wel , die zegt het oude vlees moet eerst op . Gooi of vernietig die oude voorraad gewoon weg .

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Bezorgde Nederlander
   meer dan een maand geleden

   Over verspilling gesproken. 50 miljoen doses vernietigt en absoluut geen AZ meer gebruiken daar in VS.
   Hier in Nederland lukt het maar niet om uit de laatste regionen te komen wat betreft het aantal gevaccineerde aantal Nederlanders vergeleken met de rest van Europa.
   Nu de GGD/ GHOR helemaal gestopt zijn in Nederland na verontrustende berichten uit VK en Duitsland, prikken hier de artsen gewoon lekker door met Astra Zeneca voor de 60 plus , de morbide obesitas/ zwaarlijvigen en de mensen met Syndroom van Down terwijl dit tegen de regels van het Ministerie van VWS is. Deze huisartsen- praktijken verspillen ook een mooi voorbeeld is gisteren in Alphen gebeurt waar mensen dubbele dosis AZ hebben gekregen, foutje bedankt. En dan zeggen dat het allemaal geen kwaad kan na afloop. Het gaat zo goed met de gezondheidszorg in Nederland, dat straks code ZWART op de IC´s nodig is. Niet door besmette covid patienten, maar door AZ gevaccineerden die met ernstige trombose/afname bloedplaatjes klachten met bosjes worden binnengebracht. Blijkt je ook enkele maanden later aan dit AZ vaccin alsnog te kunnen overlijden En maar doorprikken jongens, want verspilling he.
   Tuurlijk artsen mogen dit doen, dat mogen zij zelf beslissen, maar hadden zij in een ver verleden niet een eed af moeten leggen of komt dit Rutte-Overheid-lees regering wel ergens goed uit deze extra ´´oversterfte´´ bij de 60 plussers. ruimt zo lekker op dat dore hout, geen AOW/ pensioen problemen meer voor kabinet Omzigt 1 das een lekkere start he voor dat nieuwe kabinet.
   De artsen kunnen dan altijd nog zeggen als later blijkt dat zij een verkeerde inschatting hebben gedaan, dat zij dit zich niet meer kunnen herinneren of verkeerd herinnert. Lieve mensen laat u niet in de maling nemen en neem dat vreselijke AZ vaccin niet.

   Met strijdbare groet, stay safe and keep well
   Bezorgde Nederlander

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Gerard67
   meer dan een maand geleden

   Inderdaad , ik heb nog geen oproep gehad . Maar als het zo ver is vraag ik eerst welk smerig spulletje het is wat ze in me lichaam willen spuiten , en als dit AZ is begin ik er niet aan . Een ander vaccin kan me niet schelen , maar dat AZ niet want daar zijn al zo vele rare dingen mee gebeurd dat het onbetrouwbaar is . Ik wil net zoals ieder ander nog wel effe mee gaan dan alleen vandaag . Het is tenslotte allemaal experimenteel deze vaccins en dan mag je best wel meer erop kunnen vertrouwen want het is geen frikandel eten.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Prof Sickbock
   meer dan een maand geleden

   Ik kreeg de uitnodiging om een afspraak te maken en kon makkelijk verbinding krijgen. Binnen een paar minuten was het geregeld. Vlak daarop kwam een bevestiging binnen. Op mijn telefoon lees ik niet graag lange teksten, dus ik zag die herinnering en dacht “OK, ik weet het wel”.
   Waarom weet ik niet, maar ik verwachtte Astra Zeneca te krijgen, misschien was dat terloops in het telefoongesprek langs gekomen.
   Op de dag zelf, zondag eerste Paasdag keek ik nog eens op de PC naar die mail en er stond in dat ik Pfizer zou krijgen.
   Inmiddels was de verwarring al compleet door het stoppen met Astra Zeneca, eerst onder de 60 jaar, daarna helemaal.
   Eerlijk gezegd maakt het mij niet zoveel uit, ik kan goed luisteren en goed rekenen en de kans op een ernstige bijwerking (die ook goed behandelbaar is) is echt heel klein.
   Helaas kunnen maar weinig mensen een beetje rekenen, kansberekening en een beetje getalsbegrip is ook ver te zoeken bij veel mensen, daarom zijn loterijen nog steeds een lucratieve business.
   De problemen met AZ, als het al vaccin-specifieke problemen zijn, hebben zich voorgedaan bij vooral jongere vrouwen onder 55, wel 5 in Nederland.
   Iets van 1 op 500.000 in Nederland, in de UK 1 op 1.000.000.
   Dus ook als ik AZ had gekregen was ik blijmoedig naar de sporthal gegaan voor mijn prikkie!
   Het risico op een besmetting en een IC opname, gevolgd door een nare dood is vele malen groter voor mij, 74 jaar en een tikje obees…

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Justme58
    meer dan een maand geleden

    Prof Sickbok
    U schrijft dat de kans op een ernstige bijwerking klein is en dat is ook zo, al zijn er in Duitsland al 42 meldingen. U schrijft ook dat het behandelbaar is, dat zal ook wel, maar als u een hersenbloeding of infarct krijgt, dan heeft dat vaak verstrekkende gevolgen, ook al kunnen ze de stolling wegnemen, u kan voor de rest van u leven half verlamd en/of uw spraak kwijt zijn.
    En in dat geval zou ik persoonlijk toch liever overlijden aan zo’n vaccin dat op die manier verder te moeten leven.
    Dat infarct of een hersenbloeding kan je natuurlijk ook zonder vaccin krijgen maar als je het krijgt door een vaccin dan lijkt mij dat erg moeilijk te verteren, ook voor nabestaanden als je eraan zou overlijden. Ik vind het nog steeds schandalig dat je niet kan kiezen, dat er niet genoeg andere vaccins zijn inkocht omdat AztraZeneca goedkoper was. En het beschermd ook niet zo goed als pfizer en moderna.
    Ik vind dat 60 plussers niet gedwongen mogen worden om AztraZeneca te krijgen en ook niet om 60 minners het gewoon niet te geven. Laat de mensen kiezen en dan krijg je meer bereidheid voor vaccinaties.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Micky Mae
    meer dan een maand geleden

    Justme58 helemaal mee eens!

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • Justme58
   meer dan een maand geleden

   Ook ik ben gebeld omdat ik op de reservelijst stond en de huisarts vaccins over had, Dat was ruim voor de tijd dat de verontrustende berichten naar buiten kwamen. Maar ik had er geen goed gevoel over en heb geweigerd, en er werd begripvol gereageerd. Ik ben nu blij dat ik geweigerd heb, ook al weet ik dat de kans op die zeer zeldzame trombose klein is. |Ik geloof niet dat alleen die 8 gevallen die nu bekend zijn de reden is om onder de 60 geen AZ meer te geven. Er moet meer aan de hand zijn dat ze zulke rigoureuze maatregelen nemen, ik denk dat ons niet alles verteld wordt.
   Ik las in mijn krant over een 63 jarige man die 9 uur nadat hij AZ kreeg erg ziek werd, 4 dagen later lag hij in het ziekenhuis met ernstige neurologische klachten en daar ligt ie nu nog. daarnaast heeft hij vreselijke hoofdpijn. Het is niet zeker of hij zal herstellen. En ik hoor meer van die berichten. Het is al algemeen bekend dat AZ veel sterkere bijwerkingen geeft dan andere vaccin. Mensen zijn er vaak een paar dagen goed ziek van. Daarom waren er zorginstelling die hun personeel niet allemaal tegelijk liet vaccineren wat het ziekteverzuim werd na vaccinatie te hoog.
   Ik ken nu 2 mensen die geen last hadden, Veel andere mensen die AZ kregen waren echt heel beroerd.
   Daar zit ik dus niet op te wachten en al helemaal niet op nog ernstigere bijwerkingen zoals die 63 jarige man. LAREB, die de bijwerkingen in de gaten houdt zegt dat het nog niet zeker is dat de klachten van deze man gelinkt zijn aan AZ maar voor die man is het duidelijk, geen 2e prik met AZ.
   En dan is er nog een kapper in zeeland die een hersenbloeding kreeg kort na vaccinatie mat AZ, die bedankt ook voor de 2e. En de hartaanvallen die ook gemeld zijn maar steeds zeggen ze dat het niet zeker is dat het aan AZ ligt.
   Ik vind het ronduit schandalig dat ze nu zeggen dat 60 plussers het wel mogen hebben, en je mag dus niet kiezen. De 8 mensen met die ernstige bijwerking waren tussen de 23 en 65 ! jaar, dus blijkbaar vinden ze in Den Haag dat de mensen tussen 60 en 65 wel dat risico mogen lopen. Hun argument is dat deze mensen meer gevaar lopen als ze Corona krijgen dan gevaar bij dit vaccin.
   Ze kunnen de boom in met dat vaccin, en ook het Janssen vaccin heeft al gevallen van deze zeldzame trombose, het is ook op dezelfde basis gemaakt dus ik sta daar niet van te kijken.
   Als ik niet mag kiezen, dan geen vaccin voor mij. En zo denken er meer over. Dus als de regering wil dat mensen zich laten vaccineren dan zullen ze ons moeten laten kiezen. Als dat voor mij betekent dat ik langer moet wachten vind ik dat prima, dat was toch al mijn bedoeling, dan kan ik mooi zien of die vaccins gaan doen wat ze denken dat ze gaan doen. Het lijkt erop dat de vaccins werken, in Israël gaat het heel goed maar die hadden dan ook veel Pfizer ingekocht en gekregen omdat ze het dubbele betaalden aan Pfizer. Maar Nederland gokte voornamelijk op AztraZeneca en ik heb het gevoel dat ze het hoe dan ook willen gebruiken, dan maar de 60 plussers.
   Ik besef heel goed dat ik nu wel het risico blijf lopen op corona, waarvan ik dan misschien tot de 2% hoor die in het ziekenhuis terecht kom. Maar corona overkomt je, het is een virus wat ik niet moedwillig in me laat spuiten, Een vaccin wel. De tijd zal leren of mijn beslissing juist is.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Peter HD
   meer dan een maand geleden

   Het blijft een vreemde zaak, Men had voor de oudere het Pfeister vaccin gereserveerd omdat het een hogere beschermings graad zou hebben ( 95%) . Het Astra Zenica heeft een beschermingsgraad van 60 % ( zover mij bekent) en was bedoeld voor jongeren omdat deze minder kans op besmetting zouden hebben. De 60 + onder ons hebben nu dan m.i. nog 40 % kans om corona op te lopen met een AZ vaccinatie.
   Mij lijkt dat de kans dat personen van 60+ met een AZ vaccinatie meer kans hebben om te overlijden dan iemand van 60- door trombose verschijnsel.

   Of zie ik het helemaal fout ??

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Gerard67
   meer dan een maand geleden

   Nee dat zie je goed Peter . De Rijksoverheid geeft allerbelabberdst uitleg hier over . Dat is een slechte zaak . Waarom niet volledige 100% openheid hierover .

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Wimkos
   meer dan een maand geleden

   Het merendeel van de mensen die momenteel met AstraZeneca zijn ingeënd, zijn vrouwen onder de 60 jaar.
   Logisch, dat daar ook de meeste ernstige bijverschijnselen zich voor doen.
   Dat wil echter niet zeggen, dat mannen onder de 60 of mensen boven de 60 minder risico’s lopen met AstraZeneca.
   Omdat de weerstand tegen dit vaccin onder de 60 steeds groter wordt, is men bang dat te weinig mensen zich laten vaccineren. En dat is heel terecht!
   Nu wordt AstraZeneca gebruikt voor de mensen boven de 60. Men moet er toch iets mee, nietwaar?

   Dom gedacht. Want het aantal 60 plussers dat zich nu niet laat inenten stijgt schrikbarend door deze dwang!
   AstraZeneca heeft ook een lager beschermingspercentage dan bijvoorbeeld het Pfizer of Moderna vaccin. Terwijl het juist zo belangrijk is om ouderen een hoge graad van bescherming te geven!

   De komende weken zullen de cijfers ook gaan uitwijzen, dat het aantal mensen boven de 60 met bijwerkingen van AstraZeneca zal gaan stijgen tot hetzelfde percentage als bij de 60 minners.

   De overheid wil graag dat zo veel mogelijk mensen zich laten inenten. De enige manier waarmee je dit berijkt is de mensen in te enten met een vaccin waar ze vertrouwen in hebben. Geef daarom iedereen de keuzevrijheid om het zelf te bepalen welk vaccin ze willen, ook al duurt het dan een paar maanden langer.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • MarieJocee
    meer dan een maand geleden

    Volledig mee eens! Kunnen we op een of andere manier niet gezamenlijk hier iets mee doen?
    Want we willen toch allemaal wel een vaccinatie, en niet pas (als een soort straf) helemaal achteraan aansluiten, als iedereen al gevaccineerd is. Dat zou ik schandalig vinden! We horen immers bij de meest kwetsbaren, en die zouden als eersten gevaccineerd worden met de meest effectieve vaccins zoals Pfeizer en Moderna.
    We moeten samen een vuist maken. Maar hoe? Wie neemt het voortouw?

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Micky Mae
    meer dan een maand geleden

    MarieJocee mee eens, samen staan we sterker
    dit is je reinste leeftijdsdiscriminatie !

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Micky Mae
    meer dan een maand geleden

    MarieJocee ik zou graag mee willen doen aan een gezamelijk initiatief! hoe kan ik je bereiken?
    ik ben het zoo zat om overal nul op het request te krijgen en niet gehoord te worden. voor ons moet er toch ook een oplossing mogelijk zijn!

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • RiAntSmit
   meer dan een maand geleden

   Helemaal mee eens. Precies wat ik ook al dacht. Hoe krijgen we dit onder de aandacht? Hoe kunnen we dit nu stoppen?

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Justme58
   meer dan een maand geleden

   Wat ik me nu ook afvraag is, kan iedereen die straks een ernstige bijwerking heeft dus aanspraak maken op smartengeld. Ik weet dat de farmaceutische industrie niet aansprakelijk wordt gesteld, dat was blijkbaar hun eis omdat de vaccins zo snel ontwikkeld moesten worden.
   De overheid had al € 5.000.000 gereserveerd voor eventuele ernstige en onvoorziene bijwerkingen.
   Nu is je gezondheid met geen geld te vergoeden maar als mensen door de psychologische druk die uitgevoerd wordt om je toch te laten vaccineren dus toch maar die AztraZeneca accepteren en het gaat mis, dan zal de overheid dus over de brug moeten komen lijkt me.
   Aan de andere kant heb ik gehoord dat je moet tekenen voor de risico’s alleen weet ik niet zeker of dat ook zo is. Want in dat geval dekt de overheid zich in.
   Ik ben heel benieuwd wanneer de eerste letselschadeclaims bij de overheid neergelegd worden en hoe deze overheid er dan mee om zal gaan.
   Ik weet in ieder geval zeker dat ik geen AztraZeneca wil en ook dat Janssen vaccin niet want ook daarvan zijn soortgelijke bijwerkingen gemeld.
   Ik heb familieleden, o.a. mijn moeder en mijn oma verloren aan de gevolgen hersenbloedingen en herseninfarcten. Dus ik ben huiverig. Ik weet wel dat dat toch kan gebeuren maar dan overkomt het me zonder vaccin. Dan is dat pech. Dat zou toch anders voelen als je je bewust laat vaccineren.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Frouke van H
   meer dan een maand geleden

   Even kort voor professor Sickbock. Ik ben 69 jaar. Ik kan rekenen en ik begrijp statistiek.
   Als 64 jarige studeerde ik in 2016 in Leiden af als Klinische Neuropsycholoog.
   Ik wil het Astra Zeneca vaccin niet. Ik ben niet obessed, ben niet ziek, heb geen grijs haar.
   Ik wil wel de keuze vrijheid om al dan niet een vaccin te nemen dat mogelijk tot de dood leidt. En ja, de kans is klein, heel klein. Maar ik verzet me tegen levens wegstrepen aan de hand van kansen. Vaak worden hele kleine kansen waar. Denk aan de creditcrisis van 2008. En wie de kans wil nemen. Be me guest. Wees vrij. Ik heb de keuze vrijheid om al dan niet in een auto te stappen als ik geen verkeersdode wil worden. Elk individu mag vrij kiezen in een democratie. Dat recht op vrije keuze moeten 60 plussers ook hebben. Hetzelfde geldt ook voor 60 minners, die zich wel met Astra Zeneca willen laten prikken. Ik vraag me wat er juridisch kan. Weet iemand dat? Voor mij geldt: ‘ik wil geen Astra Zeneca met chimpanseevirus adjuvant maar wel Phizer met vetbolletjes als hulpstof.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Micky Mae
    meer dan een maand geleden

    Frouke van H goed verwoord, en mee eens!

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • draw60
   meer dan een maand geleden

   Ik onderschrijf dit volledig. De GGD en mijn huisarts zeggen dat ik Astra Zeneca moet nemen of wachten tot juli. Mijn een familie geschiedenis van trombose ben ik hiervoor huiverig en neem het dus niet. Als vrouw van 60 vind ik geen aanvaardbare risico, maar nu? Wie zou ons kunnen helpen om toch voor een ander vaccin te kiezen?

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • RiAntSmit
   meer dan een maand geleden

   Stop

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Gerard67
   meer dan een maand geleden

   Ik heb 9 jaar geleden ook een hersenbloeding gekregen en maar ternauwernood overleefd . Dat AZ vaccin heeft als bijwerkingen bloedproppen , bloedingen noem maar op . Wat moet ik doen , prikken of niet , want een 2e hersenbloeding en deze keer van dit spul overleef ik absoluut niet .

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Justme58
    meer dan een maand geleden

    Ik zou dit met de arts bespreken. Mijn 62 jarige zwager heeft ook trombose gehad, niet in zijn hoofd maar in zijn been, verder heeft ie meerdere gezondheidsproblemen zoals kanker in het verleden en daardoor nu nierfalen. Hij kreeg onlangs bericht van het ziekenhuis om zich te laten vaccineren en is vervolgens gevaccineerd met Moderna.
    Maar nogmaals, overleg het met de huisarts of specialist.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • Peter HD
   meer dan een maand geleden

   Ik heb de rivm site de vraag gesteld en hieronder dit antwoord gekregen, en denk dat als het AZ vaccin krijg mij wel laat vaccineren, omdat het AZ vaccin welliswaar minder beschermd dan Pfeister maar voldoende om niet ernstig ziek te worden. Ik blijf het wel een rare zaak vinden om te stoppen met AZ bij 60- groep terwijl de kans op trombose erg klein. mijn mening, slechte stuurlui aan het roer
   Geachte heer / mevrouw,

   Hieronder volgt een reactie op uw e-mail waarin u vraagt waarom mensen van 60+ AstraZeneca krijgen. Volgens u had de Gezondheidsraad geadviseerd om mensen van 60+ te vaccineren met BionTech/Pfizer of Moderna vanwege de hoge beschermingsgraad.

   Het advies van de Gezondheidsraad is om mensen boven de 60 tot 65 jaar te blijven vaccineren met AstraZeneca. Dit heeft niks met de eventuele beschermingsgraad te maken. Alle vaccins beschermen tegen de ernstige ziekte als gevolg van corona.

   De vaccins BioNTech/Pfizer en Moderna bieden een effectiviteit tegen corona van ongeveer 95%. Het coronavaccin van AstraZeneca heeft een werkzaamheid van 60%. Bij de werkzaamheid keken onderzoekers naar alle symptomen van het coronavirus COVID-19, dus ook milde klachten. Zoals neusverkoudheid en hoesten.

   Het is vooral belangrijk dat mensen beschermd zijn tegen ernstige gevolgen van COVID-19. Het coronavaccin van AstraZeneca doet dit. Dat betekent dat er na vaccinatie met AstraZeneca minder mensen met COVID-19 in het ziekenhuis terechtkomen.

   Dit helpt ook om de druk op de zorg te verlagen. Hoe meer mensen een prik krijgen, hoe meer mensen zijn beschermd tegen COVID-19. Uiteindelijk krijg het virus op deze manier steeds minder de kans om zich snel te verspreiden.

   Over de kans op de zeldzame bijwerking als gevolg van de vaccinatie met AstraZeneca kan ik u het volgende informeren.

   Minister De Jonge: “Het is een afweging tussen aan de ene kant gezondheidswinst van een vaccin en daarmee bescherming tegen corona, en aan de andere kant gezondheidsrisico¿s bij met name jongere vrouwen als gevolg van een zeer zeldzame bijwerking. Belangrijk is dat we met dit besluit wél schuiven met vaccins maar níet met onze strategie en prioritering. We houden onze vaccinatievolgorde aan en de meest kwetsbare mensen worden het eerst geprikt. We moeten hen als eerste beschermen omdat zij het meeste risico lopen.”

   Zoals u boven kunt lezen, is het risico op gezondheidsschade door besmetting vele malen groter bij mensen van 60 jaar en ouder dan het risico op de zeldzame bijwerking door AstraZeneca.

   Ik vertrouw erop dat ik u voldoende heb geïnformeerd.

   Met vriendelijke groet,

   Suzanne
   Publieksvoorlichter Informatie Rijksoverheid

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Justme58
    meer dan een maand geleden

    Wel netjes dat ze reageren. Maar voor mij nog steeds geen AZ. Niet eens zozeer om die zeer zeldzame bijwerking maar ook omdat mensen die met AZ zijn gevaccineerd vaak een aantal dagen zeer beroerd zijn, ze moeten zich vaak ziekmelden. Dat is met Pfizer veel minder, daar kan je ook wel wat last van hebben maar veel minder dan met AZ. Ik heb die informatie van een familielid die in de zorg werkt. De cliënten kregen allemaal het Pfizer vaccin en werden niet ziek daarvan, de zorgmedewerkers kregen AZ en waren bijna allemaal een aantal dagen erg beroerd.
    En naast deze info heb ik dus ook mensen in mijn omgeving die of AZ óf het Pfizervaccin hebben gekregen en ook hier was het zo dat de mensen met AZ echt ziek waren, sommigen zelfs een week of langer. En de mensen die ik ken die Pfizer hebben gekregen hadden alleen wat last van de prikplek. Een ander familielid heeft Moderna gekregen en was een dag een beetje beroerd.
    Dus als ik dan alles op een rijtje zet, minder beschermd, goed beroerd en die kans op een zeldzame bijwerking, dan wil ik niet die AZ maar gewoon het beste vaccin met niet zulke heftige bijwerkingen en zonder veel andere onrust eromheen zoals bij AZ het geval is.
    Denemarken is ermee gestopt hoor ik net, dat een een besluit dat ze ook niet lichtzinnig genomen zullen hebben.
    Hier in Nederland heb ik het gevoel dat ze blijven gebruiken omdat ze zoveel hebben ingekocht.
    Dus wel bakken met geld naar testevenementen (925 miljoen naar een bedrijf dat de sneltesten regelt) maar beknibbelen op de beste vaccins.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Micky Mae
    meer dan een maand geleden

    Justme 58 zo zie ik het ook; teveel bijwerkingen tegenover te weinig bescherming en óók niet tegen de Zuid afrikaanse variant ( die janssen meer heeft) dus geen goede balans . En als er nu alleen maar AstraZenica zou bestaan was de keuze wel of geen vaccin; maar er IS een betr vaccin; Pfizer, die ook nog eens verhoogde aantallen gaat leveren, en waarom wordt onze leeftijdsgroep daarvan uitgesloten? op basis van wat? wie kan me dat uitleggen?

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • Frouke van H
   meer dan een maand geleden

   Via deze weg voor Marie Jose Haar bericht van 12 april las ik op mijn mail.
   Ik denk ook dat wij 60 plussers onvoldoende gehoord worden, Samen een vuist maken met het doel gehoord worden en gerespecteerd in onze keuze. Keuze vrijheid wordt nu in praatprogramma’s gevraagd voor 60 minners. Helemaal mee eens. Maar ook voor 60 plussers. Mij lijkt samen tegen corona dan pas ook echt samen. Marie Jose dit is mijn mailadres: froukecb@gmail.com Ik wil graag met je meedenken. Ik heb wel ideeën en gedachten, waar weet nu ook niet waar te beginnen. Misschien hebben ook anderen, die dit lezen ideeën .

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Micky Mae
    meer dan een maand geleden

    Frouke van H ik stuur je een mail

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Micky Mae
    meer dan een maand geleden

    Frouke Van H ik heb je een mail gestuurd, heb je die gezien?

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Johannab
    meer dan een maand geleden

    Hi Frouke,
    Ik hen je inmiddels ook een mail gestuurd. Ben vandaag

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • MarieJocee
   meer dan een maand geleden

   Inmiddels heb ik je een mail gestuurd, Frouke, en wil graag samen optrekken hierin met meerdere gelijkgestemden. Wie volgt?

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Micky Mae
    meer dan een maand geleden

    Frouke van H en MarieJocee ik wi wel meedoen!

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • MarieJocee
    meer dan een maand geleden

    Hoi Micky Mae, Draw60, en eventuele anderen,
    Misschien is het handig om een (klein) Whatsappgroepje te maken met elkaar en vanuit daaruit gezamenlijk stappen te ondernemen.
    Uiteraard naast dit platform, waarop we ook blijven schrijven en iedereen op de hoogte houden.
    Ik begrijp en respecteer ook de mensen die niks meer willen ondernemen; zelf ben ik het af en toe ook erg zat en raak ik gestrest door het onvermogen. Dan kijk en lees ik hier ook even niets. Het kost heel veel energie voor de meesten.
    Ik stuur hierbij mijn emailadres, zodat je daarin dan je mobiele nummer kunt zetten als je mee wilt doen: maria.munnik@tiscali.nl
    Om het overzichtelijk te houden, wil ik dit groepje echt niet heel groot laten worden.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Micky Mae
    meer dan een maand geleden

    MarieJocee heb je een mail gestuurd

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • draw60
   meer dan een maand geleden

   Ik zou ook graag mee willen denken.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Gerard67
   meer dan een maand geleden

   Naar het zich laat aanzien. , in het ene vaccin zitten bolletjes en in het andere niet .
   Dat is het laatste wat ik erover gelezen hebt , maar hoe of wat dit inhoud weet ik niet .

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Gerard67
   meer dan een maand geleden

   Minuscule vetbolletjes blijken de x-factor voor de coronavaccins van Pfizer-BioNTech, Curevac en Moderna. De grote vraag dreigt de aanvoer van vaccins te doen stokken. ‘Wereldwijd biedt maar een handvol spelers ze aan.’
   Door productieproblemen krijgt ons land, dat op 5 januari met de vaccinatiecampagne begint, in januari niet de voorziene 600.000 dosissen van het Pfizer-BioNTech-vaccin. Het Amerikaanse farmabedrijf Pfizer houdt het erop dat ‘het opschalen van de toeleveringsketen van grondstoffen langer dan verwacht duurde’. Over welke grondstoffen het gaat, wil het niets kwijt.
   Maar volgens de Britse zakenkrant Financial Times is de productievertraging te wijten aan de haperende aanvoer van ‘lipide nanopartikels’ (LNP’s) of minuscule vetbolletjes. Die omwikkelen het RNA – het onstabiele, genetische materiaal van een stukje van het coronavirus dat aan de basis ligt van het Pfizer-vaccin – met een vetmanteltje om het te beschermen tegen afbraak in ons lichaam. RNA breekt af zodra het in contact komt met stoffen in bloed en cellen.
   Omdat de medische afzetmarkt tot dusver beperkt was, is het aanbod klein.
   KRIS THIELEMANS
   IMMUNOLOOG
   ‘Het gebruik van zulke LNP’s of oliefilms is relatief nieuw in de farmasector’, zegt Kris Thielemans, immunoloog en emeritus professor (VUB) die al 25 jaar met RNA werkt. ‘Omdat de medische afzetmarkt tot dusver beperkt was, is het aanbod klein. Wereldwijd heb je maar een handvol spelers in die nieuwe technologie.’
   ‘Die werd op kleine schaal gebruikt in kankerbehandelingen, maar ondertussen is de vraag veel groter’, zegt Johan Neyts, die een coronavaccin ontwikkelt aan het Leuvense Rega Instituut. ‘Omdat naast het duo Pfizer-BioNTech ook andere vaccinontwikkelaars, zoals het Amerikaanse Moderna en het Duitse Curevac, de mRNA-kaart trekken.’
   ‘Daardoor moeten de firma’s die gespecialiseerd zijn in LNP’s hun productie holderdebolder optrekken en kan het zijn dat straks tekorten opduiken, als honderden miljoenen mRNA-vaccins geproduceerd moeten worden.’
   Mix van lipiden

   ‘In het geval van het Pfizer-BioNTech-vaccin bestaat de vetdruppel of oliefilm uit een mix van lipiden’, zegt Thielemans, die erop wijst dat zeer gespecialiseerde knowhow vereist is om zo’n mix te verfijnen. Het Amerikaans-Duitse duo Pfizer-BioNTech werkt daarvoor samen met de Canadese gespecialiseerde firma Acuitas Therapeutics.
   ‘Die haalt zijn lipiden dan weer bij een groothandelaar’, zegt Thielemans, de oprichter van het Belgische biotechbedrijf Etherna, dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van immuuntherapieën met mRNA als centrale bouwsteen. ‘Wij kopen onze lipiden bij Etherna in Japan en werken aan een eigen lipidenmengsel om RNA te transporteren.’
   Pfizer liet al weten dat de vaccinproductie ‘weer op volle toeren draait’. De Amerikaanse farmagroep is optimistisch, omdat ‘de aanpassingen aan onze productielijnen in de Verenigde Staten en Europa volledig voltooid zijn en de vaccindosissen in sneltempo worden gemaakt. We hebben er vertrouwen in dat we tegen het einde van 2021 zoals aangegeven tot 1,3 miljard doses kunnen leveren.’ België tekende in totaal in op 5 miljoen dosissen van het Pfizer-BioNTech-vaccin.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • madeliev
   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Elsae
   meer dan een maand geleden

   Het valt mij op dat ook de media weinig aandacht geeft aan de weigering van 60plussers van het AZ vaccin. Het lijkt wel af en toe genoemd maar meer tussen neus en lippen door. Er wordt veel meer aandacht gegeven aan het (terechte) keuzerecht van 60minners.
   De kwetsbare 60plussers die angst voor het AZ vaccin hebben en dus het vaccin niet durven te nemen, krijgen een aantekening bij de huisarts als “weigeraar” en worden weggezet met ” achteraan de rij aansluiten en maar zien wat er dan aan vaccins over een paar maanden voor jullie overblijft”
   Ik voel me weggezet en zwaar gediscrimineerd.

   De media zou hierin een veel grotere rol kunnen spelen, misschien iets voor omroep MAX.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Justme58
    meer dan een maand geleden

    Mijn huisarts of eigenlijk de assistente die mij belde begreep mijn terughoudendheid en legde uit dat ik dan wel later gevaccineerd zou worden als ik op mijn beslissing terug zou komen. Ik werd begin Maart gebeld dus toen was er nog niets bekend over die tromboses maar in mijn omgeving hoorde ik wel dat mensen goed ziek werden van die AztraZeneca.
    Ik vind ook dat er weinig aandacht en helemaal geen begrip is voor mensen die huiverig zijn en liever een ander vaccin willen. De overheid blijft maar drammen met die AZ die dus nu ineens bedoeld is voor de 60 tot 65 jarigen. En 60 minners zouden niet kunnen kiezen omdat ze al die vaccins dus nodig hadden voor de 60/65 jarigen. Dat is al heel vreemd want in eerste instantie zouden 60 minners dat vaccin ook krijgen. Het lijkt wel of ze hoe dan ook onze leeftijdsgroep die AZ door de strot willen duwen. En wie weet straks ook de 65 plussers want ze blijven natuurlijk met een hoop vaccins zitten. En pfizer is veel duurder, dat zijn wij blijkbaar niet waard.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • GELet
   meer dan een maand geleden

   Kamer stelt vragen waarom 60 minners niet zelf mogen kiezen voor Astrazeneca. De Jonge reageert verbaasd met reactie: ‘waarom zouden ze. Er zijn betere vaccins beschikbaar die sneller een hogere bescherming bieden’.

   Maar voor 60-plussers is het blijkbaar ‘de verstandigste’ keuze?
   Schandalig hoe 60-plus wordt weggezet als onmondige burgers die geen recht hebben om zelf te bepalen wat een aanvaardbaar risico is.

   Ik voel me onvoorstelbaar in de kou gezet. Ik ben geen vaccinweigeraar. Ik ben een Astrazeneca-weigeraar. Ik ben geen 60 jaar geworden om me nu als kleuter te laten betuttelen.

   Dankuwel regering!

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Justme58
    meer dan een maand geleden

    Dit heb ik dus gemist, die kamervraag en de reactie van De Jonge.
    Ik heb nu een bericht aan het RIVM gestuurd met o.a. deze opmerking en waarom ik dan als 60plusser genoegen moet nemen met een minder goed en minder snel werkend vaccin terwijl ik juist als 60 plusser dus meer risico zou lopen als ik corona krijg.
    Ik ben benieuwd naar hun reactie. En eigenlijk zouden we allemaal deze vraag aan het RIVM moeten stellen.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Akay
    meer dan een maand geleden

    Mee eens

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Reina_1
    meer dan een maand geleden

    Justme58..
    heb je dat nog naar de RIVM gestuurd;helaas heb ik dat van de Jonge niet gezien;dat geeft maar weer aan hoezeer hij zichzelf tegenspreekt.ik ga dat ook nog even vermelden en hoop dat meer mensen dat doen.(bij het RIVM,en nog meer instanties.gewoon kopieren,die man moet zich maar es verantwoorden,gewoon beschamend hoe hij als een marktkoopman nu leurt met dit vaccin.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Justme58
    meer dan een maand geleden

    Ja ik heb een mail gestuurd en kreeg de reactie dat ze niet reageren, dit stond er in het antwoord.

    Beste meneer/mevrouw,

    Hartelijk dank voor uw bericht. Dit is een automatische reactie, omdat we op dit moment heel veel vragen over het nieuwe coronavirus ontvangen. Het lukt ons helaas niet om vragen persoonlijk te beantwoorden.
    Veel antwoorden vindt u in de verschillende dossiers op de website van het RIVM.

    Staat uw vraag niet op de website van het RIVM?

    • Heeft u een vraag over uw gezondheid? Neemt u dan telefonisch contact op met uw huisarts.
    • Heeft u een algemene vraag over het coronavirus of COVID-19, de ziekte die het virus veroorzaakt? Neemt u dan contact op met het landelijke informatienummer van Rijksoverheid: 0800 – 1351 of bekijk deze website van de Rijksoverheid.
    • Heeft u een vraag over de coronatest of wilt u een afspraak maken, bel dan met 0800-1202 of bekijk deze website van de Rijksoverheid. Voor vragen over het testen of de uitslag neemt u contact op met uw lokale GGD.
    • Heeft u een algemene vraag over de vaccinatie tegen het coronavirus? Bekijk deze webpagina van de Rijksoverheid.
    • Heeft u een medische vraag over de vaccinatie tegen het coronavirus, bel dan met 088-7674080.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Hanna2977
    meer dan een maand geleden

    Hahaha, die heb ik ook gehad. Het laatste telnr. is van de GGD die heb ik een mail gestuurd, aut.antwoord terug. dat ze binnen 2 werkdagen reageren, is inmiddels al een week geleden en nog geen antwoord.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • draw60
    meer dan een maand geleden

    Mijn huisarts neemt mijn zorgen in ieder geval niet serieus; mijn familie geschiedenis van trombose werd afgedaan als onbelangrijke reden om AZ niet te nemen. Als docent die dagelijks met tientallen pubers in aanraking komt, heb ik hiervan slapeloze nachten . Ik hoop dat de media onze zorgen oppikt en er iets meegedaan wordt. Ga zelf NRC raadplegen.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Justme58
    meer dan een maand geleden

    Mijn zwager heeft ook een tromboseverleden en nierfalen en kreeg van zijn specialist in het ziekenhuis een oproep voor vaccinatie met Moderna, wat ie dus ook gekregen heeft.
    Dus er zijn artsen die er rekening mee houden.
    Ik kan me uw zorgen heel goed voorstellen maar ik vrees dat de media er niet veel mee zal doen. Mocht u het NRC benaderen dan zou ik hen wel op die opmerking van de Jonge wijzen dat hij niet begrijpt waarom 60 minners toch AztraZeneca willen terwijl er een beter vaccin is dat ook sneller werkt. Want met zo’n opmerking heeft ie gelijk gezegd dat AztraZeneca minder goed is en minder snel werkt, en dat is vreemd om het dan aan de groep mensen te geven die volgens zijn eigen zeggen de meeste risico loopt.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Akay
    meer dan een maand geleden

    Maar er is nergens iets of iemand waar je dit neer kunt leggen en die er wat mee doet om kenbaar te maken dat deze doelgroep zich niet wil laten vaccineren met Astrazenica

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Justme58
    meer dan een maand geleden

    Misschien dat omroep Max er iets mee wil doen, bij het programma Meldpunt of zo. Alleen vrees ik dat omroep Max het niet met ons eens is en vind dat we gewoon voor een 2e keus moeten gaan. Er is nu al zoveel geschreven hier door mensen die het niet eerlijk vinden dat ze niet mogen kiezen, je zou toch onderhand zeggen dat ze dit serieus moeten nemen.
    Ik denk zelf dat we uiteindelijk wel kunnen kiezen, want ze willen toch dat we allemaal gevaccineerd worden? Ik heb begrepen dat het in Juli zou kunnen, ook al moet je je afvragen of je nog wel iets moet geloven van deze overheid.
    Ik heb een kennis die in Frankrijk woont, daar kan iedereen die dat wil een afspraak maken en ook kiezen welk vaccin. Er is een site waar mensen dus kunnen zien waar er vaccins over zijn en welke en dan kan je met meteen een afspraak maken. Het schijnt dat Engeland het ook zo gedaan heeft toen er daar een piek was.
    Maar hier in Nederland is het een grote chaos omdat de Jonge niet wil afwijken van wat hij vindt dat werkt terwijl het allang duidelijk is dat het niet werkt. Vaccins die hier over zijn mogen niet aan mensen gegeven worden die zogenaamd nog niet aan de beurt zijn, de overheid bepaalt dat hier. En die overheid hebben we zelf gekozen dus ook hun beleid.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • draw60
    meer dan een maand geleden

    Volgens Marc Bonten op WNL Zondag zouden alle kwetsbaren over 4 weken ingeënt worden. Ben benieuwd!

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Reina_1
    meer dan een maand geleden

    He Draw60 meen je dat?Ik heb het niet gezien?dat zou fijn zijn!

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Akay
    meer dan een maand geleden

    Dus massaal weigeren is de enigste oplossing bedank voor je reactie

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Elsae
    meer dan een maand geleden

    Nee inderdaad niemand van de media die dit écht oppakt. Wel een filmpje hier ook over hoe ouderen gewoon weggezet worden. (in z’n algemeenheid mbt vaccins)

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Justme58
    meer dan een maand geleden

    Ik heb het filmpje gezien. Onvoorstelbaar dat dit zo is gegaan en nog gaat want nog steeds dringen andere groepen voor om gevaccineerd te worden en die zijn vrijwel allemaal onder de 60 dus krijgen het beste en snelst werkende vaccin. Zo betrokken als iedereen vorig jaar was met de ouderen die opgesloten zaten in de tehuizen zijn ze niet meer. Ikke Ikke Ikke en de rest kan stikken is het nieuwe ‘vaccinatie-normaal’.
    Ik heb ook de reacties gelezen van RIVM en andere betrokkenen over dat filmpje. Dat lees je dus hier.
    https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2376735-kwetsbaren-dupe-van-vaccin-voorrang-artsen-reacties-en-verantwoording.html

    En nu hoop ik dat ze ook een groot onderzoek doen naar AztraZeneca en de onwil om 60 plussers te laten kiezen.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Reina_1
    meer dan een maand geleden

    Ik heb diverse instanties gebeld en gemaild;tot nu toe de indruk dat er weinig mee wordt gedaan.Wel fotos en berichten plaatsen van mensen die het astrazeneva geweigerd hebben en daarna corona kregen;zo laf,om ons zo te dwingen.Ik neem het niet;en alosof alles niet genoeg is lees ik vandaag dat er zon 1000 stofjes in zitten die er niet in horen;geeft die maar aan Hugo!!

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Micky Mae
    meer dan een maand geleden

    GELet precies zo zie ik het ook!
    ik wil WEL een vaccin maar géén AstraZenica rommel
    nu ishet trombose, later hoorde ik nog van gevallen van lekkende bloedvaten en wie weet wat straks nog meer uitkomt ? hoe kun je hier nu op vertrouwen? zo dwingen ze ons om te weigeren

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • Justme58
   meer dan een maand geleden

   Ik heb al eerder een vraag gesteld over AztraZeneca omdat ik gelezen had dat bij het maken van dat vaccin antibiotica gebruikt werd, en daar heb ik ooit een allergische reactie op gehad. Dus vroeg ik of ik of ik in dat geval iets anders kon krijgen. Ik kreeg een antwoord, ze zouden het doorsturen naar het ministerie van Volksgezondheid of zoiets. Daar heb ik verder nooit meer iets ven gehoord. Ik ben er zelf achter gekomen dat die antibiotica er later weer uitgehaald wordt dus niet in dat vaccin zit.
   Als het RIVM nu weer een antwoord geeft (duurt gemiddeld vijf dagen) dan laat ik dat hier wel weten.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Elsae
   meer dan een maand geleden

   Nou inderdaad, goede vragen, hopelijk volgende keer wat verder vragen.
   Het is ook niet goed voor goede oudere zorg want het houdt ouderen ook weg bij de tandarts of dokter. Tenminste mij houdt het wel weg. De klachten stapelen zich op. Mijn man heeft met grote tegenzin wel wel AZ vaccin gehaald vorige week. De nacht na zijn prik is hij heel erg benauwd geworden en moest door lucht tekort vreselijk hoesten, niet om áán te zien. Daarnaast kreeg hij ook de gebruikelijke bijwerkingen. Geen pretje.
   Het schijnt dat de bijwerkingen bij pfizer ook minder zijn. Wel zo fijn voor ouderen die doorgaans minder sterke longen hebben..
   Alles bij elkaar blijft pfizer hét logische vaccin voor ouderen.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Gerard67
   meer dan een maand geleden

   Aan justme58
   Ik heb je bericht gelezen dat je even vraag aan het RIVM had gesteld . Het was voorspelbaar dat ze dit soort nietszeggende rommel terug sturen . Er word gewoon niet serieus op geantwoord en dus worden mensen totaal niet serieus genomen feitenlijk schandalig . Heb hierzelf tot ergenis aan toe ervaring mee van reacties van uit Overheidswege .

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Justme58
    meer dan een maand geleden

    Na het nietszeggende antwoord van het RIVM en het niet reageren van het ministerie van Volksgezondheid heb ik dus meteen weer een mail gestuurd naar het RIVM met de mededeling dat dat ministerie niet reageert en ik de directe contactgegevens wil hebben. En ineens reageert het ministerie wel. Met dit bericht wat duidelijk maakt dat ze het lak hebben aan 60 tot 65 jarigen die liever een ander vaccin willen, namelijk het beste en snelst werkende vaccin. Onderstaand bericht kreeg ik dus.

    Hartelijk dank voor uw bericht. Van de Rijksoverheid heb ik uw bericht ontvangen. Ik beantwoord uw bericht namens het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Vanwege de vele mails die wij hebben ontvangen, is het niet gelukt uw e-mail eerder te beantwoorden. Mijn excuses hiervoor.

    ” Allereerst bedank ik u voor de moeite die u zich getroost heeft om contact met ons op te nemen. Ik begrijp uw zorgen om de veiligheid van het AstraZeneca-vaccin. De Gezondheidsraad adviseert dat het AstraZeneca-vaccin geschikt is voor mensen boven de 60 jaar. Deze groep willen we zo snel mogelijk beschermen tegen het coronavirus, en het AstraZeneca-vaccin levert daar een belangrijke bijdrage aan. We weten vanuit de studies dat het vaccin goed beschermt tegen ziekenhuisopname en sterfte als gevolg van COVID-19. En dat is in deze fase van de pandemie, nu er nog veel mensen op de IC liggen, belangrijk. De EMA heeft de meldingen van bijwerkingen heel zorgvuldig onderzocht. De kans op deze ernstige bijwerkingen is echt heel erg klein. Op basis van adviezen van de Gezondheidsraad is bepaald welke groepen welk vaccin toegediend krijgen. Het is dus niet mogelijk om voor een ander vaccin te kiezen. Dat heeft ook te maken met de beperkte beschikbaarheid van de verschillende vaccins. Daarom is er een prioritering aangebracht in de volgorde van doelgroepen. Meer informatie over het vaccin van AstraZeneca kunt u vinden op de website van de Rijksoverheid: Wat moet ik weten over vaccinatie met het AstraZeneca-vaccin? | Rijksoverheid.nl.

    Het wordt aangeraden om u te vaccineren wanneer u aan de beurt bent volgens de huidige vaccinatievolgorde. Vaccinatie is vrijwillig en niet verplicht. Wanneer u na weigering weer aan de beurt komt voor vaccinatie is nog niet duidelijk. Dit is afhankelijk van de beschikbaarheid van vaccintypes en logistieke mogelijkheden.

    Nogmaals dank voor uw brief. Ik hoop dat u begrijpt dat wij ons uiterste best doen om iedereen in Nederland zo snel mogelijk een vaccin aan te bieden. Aangezien de aanpak van het coronavirus maatwerk blijft en het beleid steeds weer wordt aangepast aan de actuele situatie, raad ik u aan voor de actuele situatie en antwoord op de meest gestelde vragen de website van de Rijksoverheid (www.coronavaccinatie.nl) in de gaten te houden. Ik wens u veel sterkte toe in uw situatie.

    Met vriendelijke groet,

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Wimkos
    meer dan een maand geleden

    De beantwoorder heeft ongetwijfeld een mediacursus gevolgd! Totaal niet ingaan op de vraag en/of de onderliggende gevoelens, alleen maar emotieloos het beleid verwoorden!

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Hanna2977
    meer dan een maand geleden

    Ook deze mail heb ik gekregen. Ze blijken dus allemaal standaard te zijn. We krijgen blijkbaar geen echt antwoord. Er zit dus iemand de ingekomen mail te bekijken en bekijkt dan welke standaard teruggestuurd wordt.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • Akay
   meer dan een maand geleden

   Het ergste is dit vaccin ook niet beschermt tegen het Indiaase en Afrikaanse virus dus wat is de meerwaarde van dit vaccin? AZ komt pas eind dit jaar met
   een eventueel nieuw vaccin die je hier tegen beschermt. Dus toch maar weigeren? En gokken dat pfizer een keer aangeboden wordt voor deze groep 60-65

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Akay
    meer dan een maand geleden

    Aan de reactie van de rijksoverheid weten we nu waar we staan. Nergens
    Het is jammer dat we geen rechtzaak aan kunnen spannen wegens nalatigheid betreffende de gezondheid van hun burgers van 60-64 dus het zal wel weigeren worden

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Micky Mae
    meer dan een maand geleden

    Akay precies
    1nik zou me met AZ niet veiliger voelen dan zonder vaccin, gezien je nooit weet of en wanneer je zo nn ariant tegenkomt. Waarom moeten wij genoegen nemen met een vaccin dat minder werkzaam is en meer bijwerkingen heeft terwijl er een beter vaccin is? op die vraag krijg ik nergens antwoord

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • Gerard67
   meer dan een maand geleden

   Ik laat me deze keer wel vaccineren met Pilhzer maar ben beslist niet van plan om dit elk jaar te doen .
   Nu 2 maal vind ik voorlopig wel effe zat . Het is toch allemaal rotzooi wat ze inspuiten want dat hoort feitenlijk niet in een gezond lichaam en zo denk ik erover .

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Wimkos
   meer dan een maand geleden

   Vaak wordt aangehaald, dat de kans om Trombose te krijgen bij vliegen tot wel 100 keer zo groot is, dan bij een AstraZeneca injectie.
   Dit is echter appels met peren vergelijken.
   De meeste vakantiegangers maken een vliegreis van minder dan 4 uur.
   Bij vliegreizen korter dan 4 uur treedt Trombose eigenlijk nooit op. Dat gebeurt pas bij vliegreizen vanaf 4 uur!
   Ook praten we dan over 2 totaal verschillende vormen van Trombose.
   Trombose bij vliegreizen treedt op in de benen, met name door het te lang in 1 houding zitten.
   Deze Trombose is vrij onschuldig en goed te behandelen.
   De trombose bij AstraZeneca is een zeldzame vorm van trombose, die optreedt in het hoofd en is moeilijker te behandelen. 20% van de slachtoffers overlijdt hieraan.
   Geef mensen de vrijheid in vaccinkeuze! Ook de ouderen!

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • MarieJocee
    meer dan een maand geleden

    Dat is helemaal waar Wimkos! Die vormen van Trombose zijn niet te vergelijken.
    En omdat iedereen hier en ook elders onderhand het gevoel heeft “een roepende in de woestijn” te zijn, heb ik een vraag :
    Is er iemand die zich op wil werpen om een petitie te starten? We moeten gehoord gaan worden, daar de media ons links laat liggen.
    Als je er vanuit gaat dat bijna de helft van de 60-65 jarigen weigert om zich met Astra Zenica in te laten enten, maar wel Pfizer dolgraag wil, hebben we het over een half miljoen mensen hè!
    Die kunnen ze toch niet ongevaccineerd rond laten lopen met alle gevaren van dien?

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Akay
    meer dan een maand geleden

    Ik zou wel mee willen doen maar ik weet niet hoe ik zoiets (een petitie) moet doen. Maar ik ben het met je eens dat er eindelijk iets zou moeten gebeuren

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Wimkos
    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • draw60
   meer dan een maand geleden

   Een petitie opzetten is volgens mij niet zo moeilijk, maar hoe bereik je mensen? Via social media? https://www.petitie24.nl/

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Micky Mae
    meer dan een maand geleden

    ik kan de petitie niet meer vinden, is die niet meer geldig?

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Mary56
    meer dan een maand geleden

    Petitie is nog altijd geldig.
    Dit is het advies van Gezondheidsraad voor Pfizer.
    Om nog even door te lezen. Toen Pfizer goedgekeurd werd voor de Nederlandse markt werd geadviseerd om juist dit vaccin te gebruiken bij de (kwetsbare) groep ouderen van 60 jaar en ouder vanwege de zeer goede werking voor deze leeftijdsgroep.

    Ik denk ook, dat we moeten proberen, dat omroep Max bv om 17.00 uur of zo dit punt meer aandacht besteed.

    Dokter Ted, die er vaker zit heb je niets aan. Die zegt gewoon doorprikken. Je bent in ieder geval beschermd.

    Vraag me af of deze Ted nog praktiserend is.
    Lijkt me niet.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • Akay
   meer dan een maand geleden

   Misschien Facebook of Twitter maar ik gebruik beide niet dus ik weet het niet.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Justme58
   meer dan een maand geleden

   Het heeft geen zin om een petitie te starten. Als de overheid al niets doet met onderstaand bericht dat hebben ze ook het lak aan petities. Ze hadden tenslotte ook het lak aan de petitie over het oranjefeest van 538 in Breda dat zo massaal werd ondertekend. Als het aan de overheid had gelegen was het gewoon doorgegaan.
   De NOS heeft dus een onderzoek laten uitvoeren en de resultaten gepubliceerd en daar doet de overheid ook niets aan. je gaat je afvragen of ze het wel zo belangrijk vinden dat iedereen gevaccineerd wordt.
   https://nos.nl/artikel/2376530-vier-op-de-tien-60-plussers-zien-prik-met-astrazeneca-niet-meer-zitten.html

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Akay
   meer dan een maand geleden

   Ik mail vandaag ook
   Gisteren het zelfde meegemaakt met het rivm, slechts een automatisch antwoord gekregen met een verwijzing naar hun site
   Ze nemen nog niet eens de tijd voor een fatsoenlijk antwoord. Dus hoop ik ook dat er meer mensen mailen naar de OMBUDSMAN. Ik hoorde gisteren wel dat de groep van kwetsbare mensen onder de 60 getwitterd had met de Jong om eerder aan de beurt te komen. Misschien ook een weg om iets duidelijk te maken.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Akay
    meer dan een maand geleden

    Tevens de ombudsman benaderd maar precies het zelfde een automatisch reply terug. Misschien dat ik dokter Bob van Max nog een mailtje stuurt maar ik wordt hier wel moedeloos van. Nergens geen reactie.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Akay
    meer dan een maand geleden

    Correctie: dokter Bob moet dokter Ted zijn van omroep max

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • draw60
   meer dan een maand geleden

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • draw60
   meer dan een maand geleden

   Rechtoppfizermoderna.petitie.nl

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Justme58
   meer dan een maand geleden

   Ik heb de petitie ondertekend en een mail naar de ombudsman gestuurd.

   Wat omroep Max betreft ben ik zeer teleurgesteld dat deze niets doet aan de toch wel duidelijke signalen over keuzevrijheid voor het vaccin.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Justme58
   meer dan een maand geleden

   Ik heb omroep Max een bericht gestuurd omdat ik vind dat zij ook weleens wat meer aandacht mogen besteden aan dit onderwerp. Ik heb het volgende geschreven:

   Geachte…
   Momenteel zie ik op het forum berichten van boze 60 plussers die bij vaccinatie verplicht worden zich met het goedkope en minder goed werkende vaccin van AtraZeneca te laten vaccineren. Uit onderzoek dat de NOS liet doen bleek dat 4 van de 10 mensen in de leeftijd van 60 tot 65 jaar zich niet willen laten vaccineren als dat met AztraZeneca is. Ik ben ook zo iemand. Dus krijg ik geen vaccin. Waarom besteedt u daar geen aandacht aan?
   Het gaat mij dus niet om de zeldzame bijwerking maar om het feit dat dit middel gewoon een 2e keuze is, en voel mij een 2erangs burger nu. Ik wil ook het Janssen vaccin niet om dezelfde reden, het werkt minder goed. Ik vrees ook dat de 65 plussers straks ook deze minder goed werkende vaccins door de strot geduwd krijgen.
   Wij willen keuze-vrijheid en zou het omroep Max sieren als ze hier toch serieuze aandacht aan willen besteden.

   Ik kreeg zeer snel de volgende reactie:

   Dank u voor uw bericht.

   Onderstaand bericht is voor u doorgestuurd naar de redactie van het programma Meldpunt.
   Uw melding wordt meegenomen bij de selectie van onderwerpen. Gezien het grote aantal inzendingen is het helaas niet mogelijk om iedereen een persoonlijke en inhoudelijke reactie te geven. Vandaar dit algemene antwoord. Mocht de redactie de inhoud van uw bericht of uw kwestie willen bespreken in een uitzending dan wordt er contact met u opgenomen.

   Vertrouwende u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Akay
   meer dan een maand geleden

   Ik denk dan het beste is om geen lid te worden van omroep Max want de belangrijkste dingen die ouderen aangaan behandelen ze toch niet

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Elsae
   meer dan een maand geleden

   Ik heb ook getekend (en de ombudsman geschreven)
   Dit bericht komt net binnen, klinkt ook fris…
   https://nos.nl/artikel/2377720-toezichthouder-vs-legt-fabriek-janssen-vaccins-stil-vanwege-gebrekkige-hygiene.html

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Theri
   meer dan een maand geleden

   Ja allemaal een pot nat voor mij geen astrazenica en ook geen janssen ik ben in januari al 65 geworden maar omdat ik net 2 weken 64 ben geweest moet ik toch astrazenica nemen ga ik nooit doen i.v.m bloedproppen in familie en omdat ik 0 vertrouwen heb in astrazenica en jansen ik wil wel pfizer heb alle nummers van ggd gebelt maar steeds hetzelfde riedeltje huisarts kan ook niks doen ze heeft me nu naar psygiater gestuurd omdat ik niet meer kan slapen en eten.maar ik zou zo graag gevaccineerd worden maar durf astra echt niet te nemen.ik mis mijn kleinkinderen en die missen mij maar zolang ik niet gevaccineerd ben kan ik ze niet zien.ik huil heel de dag.dat ik zo door het leven moet ongelofelijk.ben ook bang dat petitie niet zal helpen.ze zullen dadelijk misschien wel janssen aanbieden daar komen er ook miljoenen van.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Akay
   meer dan een maand geleden

   Net een bericht gelezen op NU.nl
   Dat de problemen (bijwerkingen)
   veroorzaakt worden door onzuiverheden in het vaccin Dit staat bij berichtgeving over coronavirus. De EMA weet hier ook van maar moesten het eerst uitzoeken. Dus ik zou zeggen iedereen die Astrazenica wil hebben ga je gang ik wacht nog wel even. Het is in feite hetzelfde verhaal wat er met jansen vaccin in Amerika gebeurd is. Dat is stopgezet.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Theri
   meer dan een maand geleden

   Het is toch te gek voor woorden dat hier nog gewoon mee doorgeprikt word. mij niet bellen..

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Theri
   meer dan een maand geleden

   De jonge zegt voor dat enkel geval ga ik geen expert op af sturen doorprikken voor 60÷ zie ad krant.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Justme58
    meer dan een maand geleden

    Wanneer stond dat in het AD? Kunt u de link naar dat artikel plaatsen?

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Theri
    meer dan een maand geleden

    Sorry was bericht van volkskrant maar ging over prikken onder 60 jaar door huisartsen.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • Theri
   meer dan een maand geleden

   Las ik vannacht op google maar kan bericht niet meer vinden helaas.kwam wel van ad krant.misschien dat het n de krant van vandaag staat.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Akay
   meer dan een maand geleden

   De EMA heeft onderzoek gedaan. Conclusie:
   Het astra zenica in nu voor iedereen geschikt met name voor de ouderen maar over de onzuiverheden in het AZ-vaccin wordt met geen woord gesproken. Vreemd

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Elsae
   meer dan een maand geleden

   Ja voor iedereen geschikt maar ze geven het niét aan iedereen.
   Dus het zó te benoemen zal een reden hebben.

   Alleen op de radio was het gisteren een aandachtspuntje bij Lara.
   Niet in het journaal niet bij Nieuwsuur. Inderdaad heel vreemd.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Kees Oosthopje
   meer dan een maand geleden

   Heb op 17 februari 2021 eerste prik gehad van astrazeneca heb daarna een heftige reactie gehad van mijn immuunsysteem en ben 6 weken ziek van geweest. Veel hoofdpijn spierpijn en algehele malaise ook stonden mijn armen na 10 dagen vol met onderhuidse bloedingen. Dus weet nou niet of ik de tweede prik ga halen heb allerlei instanties en huisarts gebeld maar krijg geen duidelijke antwoord of het verantwoord is. Dus heb niet besloten dat ik niet meer ga om die tweede prik. Het is ook een chaos bij de ggd mijn vrouw werkzaam in de zorg heeft al twee prikken phiffer gehad . Vandaag kreeg ze van die zelfde ggd bericht dat ze 29 april om haar eerste prik van astrazeneca kon komen.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Micky Mae
    meer dan een maand geleden

    Kees wat heftig! en hoe frustrerend dat je geen fatsoenlijk antwoord krijgt! hopelijk voel je je snel weer beter!

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • Akay
   meer dan een maand geleden

   Geen enkele instantie of huisarts geeft een eerlijk antwoord. Het is net of het onderling afgesproken is dit vaccin dood te zwijgen, zodat de groep 60-64 zo weinig mogelijk informatie heeft om het vaccin te weigeren. Jammer dat de Jong no geen 60 is. Ik had hem wel eens willen zien als hem astra zenica was toegewezen
   Voorals nog weiger ik AZ nog steeds

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Theri
    meer dan een maand geleden

    De jonge is bang als hij zegt dat het astrazenica voor 60- ook gegeven mag worden dat hij dan ook dat vaccin moet. Ik vind het schandalig dat hij onze groep niet serieus neemt zeker nu ziekenhuis code zwart drijgt te worden.De ema is ook niet te vertrouwen.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Micky Mae
    meer dan een maand geleden

    Akay die indruk heb ik ook; heb de huisarts een duidelijke mail gestuurd en nog steeds geen antwoord

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • Reina_1
   meer dan een maand geleden

   Het berichtje wat er nu staat van de Hema dat het goed is voor alle volwassenen.denken dat we dom zijn? Waarom dan alleen onze leeftijd?1956_1960..geef het dan aan iedereen.zoethoudertje.daarctrappen wij niet in.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Theri
   meer dan een maand geleden

   En maar plaatjes laten zien van man die astrazenica geweigerd heeft .bangmakerij.als die man ander vaccin had gekregen had hij waarschijndelijk ook niet op ic gekomen.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Justme58
    meer dan een maand geleden

    Dan maar een tegengeluid. Deze vrouw was 58, dus nog geen 60 maar dit kan ook een 60 plusser overkomen. Niet dat dat mijn grootste angst is, deze zeldzame bijwerking maar als men steeds maar blijft berichten over de man die corona kreeg omdat hij AztraZeneca weigerde, dan dit bericht over de vrouw die het wel kreeg, en dan had ze nog geluk dat het niet in de hersenen was.
    Nogmaals, het is zeldzaam, dus voor mij niet meteen een reden om te weigeren, ik weiger het omdat er betere vaccins zijn en daar heb ik als 60 plusser en 65 minner recht op vind ik. Want ik ben kwetsbaar vanwege mijn leeftijd zeggen ze.

    https://www.trouw.nl/zorg/venlose-suzan-storch-58-kreeg-ernstige-trombose-na-astrazenecaprik~b17729ad/

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Micky Mae
    meer dan een maand geleden

    Theri dat was ook mijn gedachte: om mensen toch AZ te laten nemen
    Is dat niet in kader van volksgezondheid een reden om 60 plussers ook pfizer aan te bieden?

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • Elsae
   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Akay
   meer dan een maand geleden

   Zie bericht AD : de huisartsen kunnen wel eens roet in het eten gooien zij pleitten:vaccineren met astra zenica gewoon door laten gaan en dat er van astra zenica niet zo’n negatief beeld moet worden neer gezet.
   BEDANKT HUISARTSEN VOOR JULLIE STEUN

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Elsae
    meer dan een maand geleden

    Ow wat erg! 🙁
    En telkens die ene persoon noemen die in het ziekenhuis terecht kwam.. die ene persoon. Waarom niet ook de personen noemen die doodgingen na het AZvaccin en benoemen dat er personen ernstige stollingen kregen en/of hersenbloedingen.
    Die “ene” persoon…

    https://www.ad.nl/binnenland/huisartsen-woedend-op-rivm-vaccinatiebaas-de-boodschap-zou-juist-moeten-zijn-neem-astrazeneca~a7dfa504/

    Nou ik wacht wel. Wij zijn nu al meer dan een jaar opgehokt dus we hebben geduld.
    Gelukkig hebben we een tuin en een jumbo pick-up buiten, dicht in de buurt.
    Heb te doen met mensen die ook willen wachten op een veiliger vaccin maar die geen tuin hebben. Ik volg via duolingo app een gratis taalcursus, leuk om te doen. Ik raad het iedereen aan, het geeft dagelijks, positieve energie. 🙂

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Reina_1
    meer dan een maand geleden

    Theri en anderen; we moeten met zn allen volhouden;ik had een email van iemand hier op de site,maar daar hoor ik niks meer van…(zelf wat ouder en Pfizer. we moeten ons samen steunen en volhouden toch??

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Theri
    meer dan een maand geleden

    Ja volhouden maar is moeilijk mijn vriendin heeft vandaag pfizer vaccin gehad zij is van december 1955 ik van januari 1956 scheelt 3 weken.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Reina_1
    meer dan een maand geleden

    Ik heb gelukkig een grote fijne tuin,vorig jaar ook heerlijk gezeten met vriendinnen ook daar zaten we dan met afstand van elkaar.Maar ik moest er niet aan denken in een flat te wonen tijdens de corona.Ik woon alleenmet een heleboel huisdieren(gelukkig) maar stel dat ik zon prik astra gehad had;niemand die je ziet,doodeng is dat en wel 14 dagen..Ik heb wel het idee dat het voor ons nu goed gaat komen.Ik snap sowiso niet dat je een vervuild medicijn gaat gebruiken met risico trombose en Capillait leksyndroom.en ook menselijke resten erin,daar wordt je toch al onpasselijk van?

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Reina_1
    meer dan een maand geleden

    Elsae;ik ga dat ook es bekijken;zou fijn zijn als je in de tussentijds een taal kunt leren.Chinees lijkt me wel wat..

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Elsae
    meer dan een maand geleden

    Chinees om Hugo proberen te begrijpen zeker Reina? Maar dat gaat niet bij de duolingo app, daar leer je niet Hugo’s onverstaanbare dialect. 😂

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Reina_1
    meer dan een maand geleden

    hahaha,nee zeker niet;maar ik lees nu dat wij alsnog naar de huisarts moeten voor die astra daar krijg ik het dan weer Spaans benauwd van.wat een ellende

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Elsae
    meer dan een maand geleden

    Je wilt Chinees leren en je krijgt het Spaans benauwd. Ik zou gewoon op z’n Nederlands rustig blijven en afwachten
    tot ons een beter vaccin aangeboden wordt. 😁
    Doe ik wel tenminste.

    Ik laat me ook door niemand een soort schuldgevoel aanpraten.
    Wíj zouden aanvankelijk pfizer krijgen maar door veranderd beleid gaan die goede vaccins ineens naar jongere mensen en zouden wij dan “dankbaar” moeten zijn voor veel minder beschermende vaccins met ook nog eens die ernstige bijwerkingskans op hersentrombose. (ook voorgekomen in onze leeftijdsgroep bóven de 60).

    In de media wordt er snel doorgepraat als het om de vraag gaat over de 60 t/m 64 jarigen die het AZvaccin laten lopen.
    In nieuwsberichten staan er zinnetjes tussendoor dat de 60 t/ m 64 jarigen alleen bij de huisarts terecht kunnen voor AZ , dat we dát maar goéd weten en vooral niet de GGD gaan lastig vallen.

    Wij krijgen ons recht kennelijk niet automatisch.
    Voet bij stuk houden lijkt mij de enige oplossing. De bedoeling is dat de hele bevolking gevaccineerd wordt en wij zijn geen vaccinweigeraars 😀

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Micky Mae
    meer dan een maand geleden

    Akay huisartsen willen idd doorgaan met AZ ook voor jongere groepen . Ik begrijp dat zij kijken naar een algemeen hoge vaccinatiegraad maar als individu kun je je toch geen vaccin laten zetten waar je niet achter staat en te risicovol vind? Anderen voelen de gevolgen niet als iets mis kon gaan. En dan zeggen ze erbij dat je 3 weken je lichaam in de gaten moet houden op hoofdpijn, buikpijn etc. Hoeveel stress geeft dat niet? Ik ben 2 dagen niet thuis geweest en bij thuiskomst lag de brief van Rijksoverheid dst ik gisteten het AZ had moeten gaan halen op een bepaalde tijd en plek.. te laat gekregen dus ..vraag me af hoe dat nu verder gaat . Soms worden keuzes voor he gemaakt door het lot

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • Theri
   meer dan een maand geleden

   Dat is weer een teleurstelling ik was zo blij vanmorgen nu is mijn hoop weer de bodem ingelagen ik word er moedeloos van .maar al moet ik een jaar wachten nooit nooit komt die rommel in mijn lijf.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Reina_1
   meer dan een maand geleden

   Hier precies hetzelfde;Ik was de hele dag opgelucht;nu lees ik dat wij het waarschijnlijk toch nog opgedrongen krijgen??wat gaan we doen?? Hopeloos dit

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Theri
   meer dan een maand geleden

   En geen woord meer over onzuiverheden????

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Reina_1
   meer dan een maand geleden

   Ik heb zojuist weer een email gestuurd naar jaap van Delden(van het rivm;die nu op zn donder krijgt van die huisartsen;willen jullie daar aub ook een email naar toe sturen??Verder las ik dat een gemeenteraadslid na de 15 minuten dood was;(overigens na Pfizer en dan hebben wij de nog slechtere;aub stuur emails.Ik moet dat spul echt niet hebben..

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Micky Mae
    meer dan een maand geleden

    Ik wil Jaap van Delden wel een mail sturen, heb he een emailadres toevallig?

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Micky Mae
    meer dan een maand geleden

    Reina_1 al 2x een mail gestuurd naar Jaap van Delden van RIVM maar krig steeds een automatisch nietszeggend antwoord
    volgens mij lezen ze het niet eens..

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • Reina_1
   meer dan een maand geleden

   Het EMA concludeerde eerder wel dat een combinatie van bloedstolsels (trombose) en een laag aantal bloedplaatjes (trombocytopenie) een zeer zeldzame bijwerking kan zijn van het vaccin. Maar de organisatie zegt nu dat de ernstige bijwerking naar schatting voorkomt bij 1 op de 100.000 gevaccineerde mensen.

   Nadelen van het vaccin werden eerder vooral geconstateerd bij vrouwen jonger dan 60 jaar. In Nederland zijn acht meldingen bekend. Bij vier van hen kwamen de bloedpropjes bij de longen terecht. Een vrouw is aan zo’n embolie overleden. Een andere vrouw kreeg ook een hersenbloeding. Het gaat om vrouwen tussen de 23 en 65 jaar.

   Lees Bovenstaande goed; het is veel minder zeldzaam dan men eerst zei!!

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Elsae
   meer dan een maand geleden

   Volhouden en leuke dingen overdag thuis verzinnen om te doen.
   Mijn man heeft wel AZ gehaald maar heeft daar flink spijt van.
   Hij kreeg heftige bijwerkingen én is nog steeds niet de oude.
   Hij heeft zo’n spijt. Elke dag zegt hij dat. Spijt spijt.

   Los van de bijwerkingen, vindt hij het onterecht dat de ouderen een vaccin zouden moeten accepteren dat ook nog eens zo weinig procent bescherming geeft en dan inderdaad ook nog met onzuiverheden erin.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Micky Mae
    meer dan een maand geleden

    Elsae wat heftig en vreselijk voor je man! hopelijk knap hij snel weer op!

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • Reina_1
   meer dan een maand geleden

   Elsae;wat verschrikkelijk.Wij zijn voor hun maar 1 persoon,geeft niet dat er een paar doodgaan..ik wordt steeds banger voor dit vaccin.Ik woon alleen,ben gezond en zal je door deze rommel ziek gemaakt worden of erger…Een schandaal dat je dit opgedrongen krijgt.was zo blij vanmorgen,is niks meer van over.Mag ik vragen wat je man nu nog voor bijwerkingen ervaart? gevoel dat ik in een horrorfilm zit

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Elsae
    meer dan een maand geleden

    Jouw vraag, nou over de 1e avond na de AZprik van mijn man heb ik een dag of 7 geleden geschreven hierboven en nu heeft hij nog momenten van ineens benauwd worden, (dan veel hoesten), extreme vermoeidheid en nog spierpijnen.
    Soms een soort “onwel” gevoel.
    Het is wel per dag aan het afnemen nu. Gelukkig.
    Gisteren had hij ineens een blauw vingertopje maar dat was wel snel weg.
    Af en toe heeft hij pijnlijke vingertoppen die tintelen. Ook sinds gisteren.

    Achteraf gezien had hij liever gewacht tot richting de zomer. Mei/juni
    (in de hoop een beter vaccinbescherming te krijgen met Moderna of Pfizer)

    Als mensen geen AZvaccin nemen krijgen ze uiteindelijk natuurlijk wel een ander en dus beter vaccin aangeboden, dat kan niet anders.
    Daar wacht ik nu gewoon op en blijf intussen praktisch altijd thuis.
    Zelfs eet ik nu anders, voorzichtiger, geen harde dingen zodat ik ook niet plotseling naar de tandarts hoef. 😁

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Reina_1
    meer dan een maand geleden

    Hoi Elsae,Ik hoop dat je man gauw opknapt.en als je dat bij iemand ziet durf je al helemaal niet meer.Astra is zo negatief in het nieuws;vanaf het begin al;hoe kunnen ze van ons verwachten ddat wij dat zonder angst nemen.Die uitspraken van van Delden zijn gedaan en kunnen niet teruggedraaid worden natuurlijk.Ik begin meer hoop te krijgen,ga ook gewoon naar de tandarts hoor

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • Reina_1
   meer dan een maand geleden

   sturen jullie ook een bericht naar Jaap van Delden van het Rivm(info@rivm.nl tav van Jaap van Delden;dat hij de boel niet terugdraait.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Akay
   meer dan een maand geleden

   Ik heb een bericht gestuurt naar de rivm
   maar of dit helpt weet ik niet. We moeten gewoon blijven weigeren. Op het eind zullen ze toch iets moeten hiermee. Maar het is wel een trieste zaak dat de huisartsen hier tegen zijn. Als ze iets van hun patiënten hadden begrepen hadden ze dit juist toegejuicht want dan had een grote groep van 60-64 zich juist wel laten inenten. Ik zou zeggen volhouden

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Elsae
    meer dan een maand geleden

    Helemaal met Akay eens. Bovendien wil Ursula veel pfizer voor Europa 😀
    Heb goede hoop!

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • Theri
   meer dan een maand geleden

   Ik heb ook bericht gestuurd naar rivm.we krijgen wel een keer wat anders als we geen corona krijgen ondertussen het is ongehoord dat we achteraan moeten sluiten.hou vol.!!

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Akay
   meer dan een maand geleden

   Alweer een automatisch reply van het RIVM Ze lezen het niet eens heb ik het idee. Ze verwijzen steeds naar hun site. Daar kan ik niets mee.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Theri
   meer dan een maand geleden

   Akay hier hetzelfde bericht natuurlijk van rivm.niks maar dan ook niks doen ze voor ons.kunnen we niet ergens naar de media of krant ofzo.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Akay
   meer dan een maand geleden

   Ik zou niet weten hoe je dit moet aanpakken. Vandaag wordt er op het nieuws niets meer gezegd. Ik vraag me af wat de reactie van de Jong is op het stuk van van Delden Het is te gek dat ze de groep van de meest kwetsbare
   ouderen 60-64 links laten liggen en gewoon dood zwijgen

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Theri
    meer dan een maand geleden

    Nee ik ben er ook niet zo in thuis zou wel graag mijn verhaal willen doen in krant.maar dan krijg je een hele boel mensen over je heen die vinden dat we dankbaar moeten zijn dat we uberhoud iets krijgen ze vinden ons klagers ik denk dat de jonge er ook zo over denkt..en leeftijd 60- 64 klopt ook niet ik ben al van 14 januari 65.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Theri
    meer dan een maand geleden

    Dadelijk komen ze nog met janssen vaccin aanzetten die hoef ik ook niet!!!

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • Reina_1
   meer dan een maand geleden

   Theri;ze zullen ons toch wat moeten geven en de astrazeneca kunnen ze nu echt niet meer terugdraaien.Ik ben daar wel rustig op.Ik ken zelf een paar mensen die helemaal geen prik nemen,die zijn wel in de 70(wat ik niet oud vind) maar eentje zeiÏk heb een mooi leven gehad,het zij zo “daar zijn wij nog lang niet aan toe.Het idiote is dat zij nog helemaal niet oud zijn…gewoon een willekeurige groep;en daar geven ze dan een draai aan.alsof zij onnozelf zijn.ik bedoel; als je dan toch van mensen afmoet “pak “je toch eerst de negentigers,tachtigers of zeventigers??(Niet dat ik dat wil,maar bedoel;hoe komt het dat wij, in deze situatie zitten..gewoon pech.maar er komt echt wel iets voor ons..wel vreemd dat opeens geen berichten meer komen;en kijk es naar Brazielie,variant;voorlopig blijf ik zo leven als nu.kon wel in de tuin grasmaaien tis mooi weer.gelukkig dat we wat steun hier aan elkaar hebben.Het kan zijn dat ik vandaag de GGD even bel,en als ik dat doe zet ik dat even hier..maar die zullen wel zeggen u staat nu achteraan…voor straf..in de hoek..

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Theri
    meer dan een maand geleden

    Beste Reina,
    Idd heb ik veel steun aan dit forum fijn dat er mensen zijn die mij begrijpen want niet iedereen snapt dat ik az niet neem en dat ik risico wil nemen op corona (zelfs mijn man) maar hij krijgt volgende week pfizer ik ben ook doodsbang voor corona en nu met die varianten uit india brazielie enzo.maar wat heb ik aan een vaccin die daar niet tegen bestand is.en de huisartsen blijven erbij dat az beter is dan niks.maar ik neem geen risico en blijf maar thuis.ik ben er wel kapot van.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Micky Mae
    meer dan een maand geleden

    Theri helemaal met je eens hoor ; meer risico s en meer bijwerkingen dan Pfizer als er nou geen ander vaccin was,maar het is er WEL, waarom niet ook voor ons?

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • MarieJocee
   meer dan een maand geleden

   Theri, Reina en alle anderen, we staan niet alleen. We zijn met ongeveer een half miljoen mensen, die dit vaccin geweigerd hebben of nog gaan weigeren.
   Ik denk/hoop niet dat ze ons achteraan aan laten sluiten.
   Ik heb daarover ook naar het RIVM geschreven. Dat risico mogen ze niet nemen; niet voor ons en ook niet voor de ziekenhuizen die al overvol liggen.
   Verder ben ik van plan om ook de krant (AD) te schrijven.
   We moeten geluid blijven maken, want als je dat niet doet word je zeker niet gehoord.
   Misschien kun je ook stappen ondernemen om in 1 van de vele talkshows je verhaal te doen.
   Sterkte allemaal en hou vol, blijf voorzichtig, we komen vast wel aan de beurt binnenkort.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Theri
    meer dan een maand geleden

    Eigenlijk moet we toch een podium krijgen bij omroep max die zijn er toch voor ouderen.maar die geven ook niet thuis.anders demonstreren in denhaag maar dat kan natuurlijk niet i.v.m besmettingsgevaar.wij kwetsbare ouderen.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • Akay
   meer dan een maand geleden

   MarieJocee, naar het rivm had ik ook al gemaild maar als antwoord een automatisch reply gekregen ( ik heb ze wel gemaild dat dit een waardeloos antwoord was) mocht jij naar het AD schrijven kun je misschien onze namen erbij zetten en als ik op een of andere manier kan helpen hoor ik het graag. Ik zou alleen willen dat we wisten of ze ons nog wat anders aanbieden of dat het astra zenica blijft want ik wordt hier wel (zoals iedereen) wel moedeloos van. Je hoort ook van niemand iets over het bericht van van Delden, alleen dat de huisartsen hier niet blij mee waren. Verder doodse stilte
   Groetjes Bea

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Theri
    meer dan een maand geleden

    Was net op het nieuws dat eu rechtszaak aanspant tegen az omdat ze niet op tijd leveren volgens afspraak az zegt dat ze zich wel aan afspraak gaat houden.laat ze die rommel toch houden en anders geven aan mensen die az wel willen.maar blijf het niet aan ons opdringen.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • Gerard67
   meer dan een maand geleden

   Gebrekkige voorlichting van uit de overheid en niet beantworden van vragen tja typisch Nederland weer . Alle vaccin tegen corona zijn expirimenteel totdat wat we normaal gewend zijn . Daarbij komt dat AZ ook nog eens het slechts uit de bus komt . De beschermingsgraad is laag alsook de bijwerking zeer gevaarlijk . Niet echt iets om naar uit te kijken. Snap volledig de zorgen , en dat huisartsen die beter moeten weten , dit toejuigen onder het mom van beter iets dan niets vind ik raar .

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • IAH 2
   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • IAH 2
   meer dan een maand geleden

   Op petities.nl staat een petitie Pfizer/Moderna…. zoveel 60+ers willen ook niet gevaccineerd worden met AZ, dus duizenden moeten toch gaan ondertekenen massaal…..ipv 700 zoveel.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Akay
   meer dan een maand geleden

   Ik denk dat niet iedereen petities. nl weet te vinden. Ik zou alleen niet weten hoe je het groter aan kunt pakken zodat het meer bekendheid krijgt

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Akay
   meer dan een maand geleden

   Trouwens Ernst Kuipers geeft ons de schuld dat de vacinatie een achterstand oploopt. Dit zou komen doordat onze groep zich niet laat vacineren. 😂😂

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Theri
    meer dan een maand geleden

    Ernst kuipers kan zeggen wat hij wil zolang als ik astra zenica vaccin moet zal ik weigeren voor vaccinatie.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Theri
    meer dan een maand geleden

    Net weer bericht gelezen dat er weer meevaller is met pfizer weer miljoenen meer die astrazenica moeten vervangen maar zal wel voor 60minners zijn.denk ik zo frustrerend.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Reina_1
    meer dan een maand geleden

    Ha is dat zo? Waar heb je dat gelezen?? Onze schuld- ik krijg van ellende de slappe lach.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • IAH 2
   meer dan een maand geleden

   Niet alleen 60plussers, maar ook de achterstandswijken (????!!!), die begrijpen zeggen ze de Nederlandse taal niet zo goed en natuurlijk de domme mensen. Op facebook staat de petitie ook steeds vermeld.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Reina_1
    meer dan een maand geleden

    Ja we worden weggezet als onnozel.ik begrijp die rechtszaak tegen astrazeneca niet willen ze nog meer van die rotzooi aanhalen? Terwijl Jaap van Delden zegt dat het hier niet meer gebruikt gaat worden.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Theri
    meer dan een maand geleden

    De een zegt we gaan miljoenen astrazenica weggeven en de andere wil nog meer van dit spul wie is er nu onnozel.Ernst kuipers heeft ook geen begrip vor ons weigeraars zegt hij.bedankt ernst voor je begrip!! Waarom moeten wij een minder effectief product.we hebben recht op pfizer.nu heb ik weer een slapeloze nacht gewoon van woede en frustratie.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • Akay
   meer dan een maand geleden

   Het ziet er naar uit dan onze, groep 60-64 groter gaat worden 50-59 komt er waarschijnlijk ook bij Ben benieuwd of daar dan ook mensen bij zitten die astra zenica niet willen hebben. Maar inderdaad je weet nier waar we staan want wordt de AZ nou weggeven of wordt er toch door geprikt met AZ. Trekken we nou toch aan het kortste eind?

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Theri
    meer dan een maand geleden

    Mijn hoop op pfizer/moderna word steeds kleiner. Dan maar geen vaccin. Het is geen onwil maar ik durf dat spul echt niet te nemen.van begin af aan 0 vertrouwen.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • Reina_1
   meer dan een maand geleden

   Theri ik ga zometeen de ggd even bellen.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Reina_1
   meer dan een maand geleden

   Nou gebeld; ze wist niet hoe dat ging; “er is een vaccin dat u via de huisarts krijgt;ja en dat wil ik niet.ze kunnen ons toch niet ongevaccineerd laten rondlopen?? dat vat ik dan op als een indirecte vorm van poging tot doodslag.het was een vreemd gesprek, het meisjes moest enorm lachen..maar zij weten het ook niet…we moeten wachten; er zou toch een “vracht Pfizer “onze richting komen???

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Theri
    meer dan een maand geleden

    Nee daar heb je idd niks aan het zijn gewoon meisjes/jongens van callcenter die opdracht krijgen wat ze moeten zeggen.ik heb al zo vaak huilend naar verschillende nummers gebeld van ggd maar ze kunnen niks doen omdat wij bij huisarts geprikt moeten worden .en die huisarts stuurt ons niet naar ggd voor prik.en die vracht pfizers zijn voor die andere miljoenen nederlanders maar niet voor astrazenica weigeraars denk ik.je krijgt per inwoner 1 prik toegewezen via oproep als je die niet wil jammer dan maar niks eigen keuze zeggen ze.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Theri
    meer dan een maand geleden

    Maar Reina bedankt dat je het ook nog een keer geprobeert hebt.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • Akay
   meer dan een maand geleden

   Ik denk dat we, nog weinig kunnen doen Het zal groter aangepakt moeten worden Maar hoe? Is er misschien iemand die juridisch onderbouwt is die misschien een weg weet?

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Theri
    meer dan een maand geleden

    Juristisch hebben we ook niks te melden als we overlijden aan vaccin is het ons risico geweest stond tenslotte op de bijsluiter als we overlijden aan corona is het onze eigen schuld omdat we vaccin geweigerd hebben.ze zeggen voordeel is groter dan nadeel.voor de groep onder de 60 is dat anders omdat de overheid tot nu toe verboden heeft onder de 60 niet met az te prikken,,als artsen dat toch doen en het gaat mis denk ik dat hij wel aansprakelijk is.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • Akay
   meer dan een maand geleden

   Ik zag net bij MAX dat Gerard Jolink ook het vaccin AZ had geweigerd. Dus er zijn er meer
   die dit niet willen. We gaan gewoon door

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Theri
   meer dan een maand geleden

   Het janssen vaccin geeft in amerika ook al problemen las ik net!!!

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Theri
   meer dan een maand geleden

   Je kan je nu aanmelden voor pfizer vaccin vanaf 1961 onze groep 1956 tot 1960 mag dat niet las ik bij de petitie( er is nieuws).het is om gek van te worden.ik ben helemaal over de rooie.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • draw60
    meer dan een maand geleden

    En als we nu gewoon allemaal een afspraak maken? Ik heb het net geprobeerd door 1961 in te vullen ipv 1960 en ik kan gewoon via digid een afspraak maken. Toch weet ik niet wat er gebeurt als ik verschijn bij de GGD en ze mijn paspoort controleren. Ik ben hier razend over. Ik voel me machteloos!!

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Theri
    meer dan een maand geleden

    Draw60 Dat gaat niet als je jouw bsn nummer controleren en zie dat je verkeerd jaartal hebt kan je weer naar huis ik heb geprobeerd om met mijn man afspraak te maken maar toen hij zei dat ik van 1956 ben zeiden ze dat onze groep niet bij ggd geprikt word.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • Reina_1
   meer dan een maand geleden

   GELet; “Kamer stelt vragen waarom 60 minners niet zelf mogen kiezen voor Astrazeneca. De Jonge reageert verbaasd met reactie: ‘waarom zouden ze. Er zijn betere vaccins beschikbaar die sneller een hogere bescherming bieden’. “dit las ik nu pas; Het is toch volslage belachelijk dat Hugo dit zegt??? Kennelijk heeft zij zelf niet door hoe dom dit overkomt.Ik heb nu even geen tijd,ander stuurde ik hem een mail..al eerder gedaan,maar dat wordt afgehandeld door hun hulpjes..

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Reina_1
   meer dan een maand geleden

   De leveringen van het Pfizer-vaccin aan Nederland worden flink opgevoerd. Van 500.000 naar 700.000. Het is meer dan aanvankelijk was gepland.

   Marjolein van Egmond is Hoogleraar Immunologie van het Universitair Medisch Centrum in Amsterdam. In Het Oog op Morgen legt zij uit: ”Deze vaccins van Pfizer vullen de vaccins op die we niet meer zetten met AstraZeneca”, aldus de hoogleraar.

   De opgevoerde levering is volgens haar goed nieuws. Of het vaccineren met deze levering ook sneller gaat is moeilijk te zeggen.

   Misschien hadden jullie dit gisteren al gelezen..ik zag het vandaag(bericht van gisteren 26 april nporadio1.nl

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Theri
   meer dan een maand geleden

   Ja Reina veel leveringen maar er zijn ook nog veel mensen die gprikt moeten worden.wij hebben straf wij zijn de onnozele.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Akay
   meer dan een maand geleden

   Hoorde dat ze een tekort hebben van AZ en dat verschillende huisartsen zonder zitten. Zelfs al zou je het willen hebben dan heb je gewoon pech. En dan geven ze ons de schuld dat wij mensen die weigeren de boel vertragen. De uitspraak van de rechtbank of AZ moet leveren komt pas 26 juni of er dan verder gevaccineerd kan worden in maar de vraag. Ik hoop dat de Jong zijn verstand terug krijgt en dat hij ons toch met pfizer wilt vaccineren

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Theri
    meer dan een maand geleden

    Ben vandaag weer naar huisarts geweest die kan helemaal niks doen heeft ook ggd gebelt.ik zit nu aan kalmeringsmiddelen om mijn woede en frustratie onder controle te houden.we moeten afwachten en anders prikken of stikken.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Theri
    meer dan een maand geleden

    Las net dat hugo de jonge astrazenica helemaal nog niet afgeschreven heeft en gezondheidsraad heeft gevraagd of er ook mensen onder de 60 mee geprikt konden worden als groep 60-65 klaar is dus blijkbaar is er nog genoeg.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • Gerard67
   meer dan een maand geleden

   Tja ik denk dat de meeste mensen best een inenting willen hebben tegen corona . Maar het moet uiteraard een degelijk vaccin zijn met een hoge beschermingsgraad . Dat wij weggezet worden als een soort van wappies , onnozelen of weet ik wat voor soort onzin dat deugt niet . Op vragen aan instanties verwacht je uiteraard een degelijk waarheids getrouw antwoord . Wat heb je aan een vaccin waarbij je trombose en bloedproppen er voor in de plaats krijgt dan kan je beter corona krijgen dat is 1-malig . Ik hoor zelfs verhalen dat je ieder jaar weer inge`ent moet worden tegen corona , dat lijkt mij een beetje vergezocht omdat de geleerden zelfs niet weten hoelang het werkzaam is . Dan lees ik verder nog op deze site over een geel boekje daar heb ik althans nog nooit van gehoord . Dus de volgende gekkigheid staat blijkbaar weer voor de deur te weten een soort bonnenboekje waar je vaccinaties in worden bij gehouden . Dan denk ik wel het moet echt niet gekker gaan worden hoor .

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Elsae
    meer dan een maand geleden

    Dit stond bij de NOS, nog een goede reden om de meest kwetsbare, veel liever Pfizer te geven en niet AZ
    Uit onderzoek is gebleken dat twee prikken met het vaccin van Pfizer/BioNTech een bescherming van 95 procent tegen een besmetting bieden.
    Na zes maanden daalt dat naar 91 procent, zei Sahin.
    “Daarom zullen we een derde prik nodig hebben om de bescherming terug te brengen naar bijna 100 procent.”

    De BioNTech-baas stelt daarom voor om 9 à 12 maanden na de eerste prik een derde prik te zetten. Vervolgens zou iedereen één keer per anderhalf jaar moeten worden ingeënt, denkt hij.
    Onder kopje bij BioNTech-baas: groepsimmuniteit in Europa binnen vier maanden

    https://nos.nl/liveblog/2378530-eerste-terrasdag-verliep-probleemloos-eu-rapport-china-en-rusland-ondermijnen-onze-vaccins#UPDATE-container-52751952

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • Ingest
   meer dan een maand geleden

   dag, ik ben een vrouw van 60 en i.v.m. met een ingeplande afspraak voor Astra Zeneca ben ik me gaan inlezen. Om misverstanden te voorkomen, ik ben zeker bereid me te laten vaccineren. Echter, bij zo veel negatieve geluiden denk je natuurlijk wel 2x na.
   Enkele feiten:
   – Denemarken en USA gebruiken helemaal geen AZ meer, zij hebben voldoende andere vaccins waar hun voorkeur naar uit gaat.
   – 60 plussers hebben evenveel kans op de ernstige bijwerkingen als jongere mensen. De gezondheidsraad zegt echter dat die ernstige bijwerkingen bij 60+ niet opwegen tegen de gezondheidsrisico’s van covid bij deze groep.
   – in AZ zijn vervuilingen aangetroffen, waarbij wetenschappers goede reden zien dat zij de tromboses veroorzaken. Zie https://nos.nl/artikel/2377800-onzuiverheden-in-astrazeneca-vaccin-mogelijk-oorzaak-zeldzame-bijwerking
   – bij Lareb, bijwerkingencentrum, is er een update beschikbaar met data t/m 25 april.
   Pfizer en AZ vergelijking op een rijtje:
   Pfizer, totaal 3,5 miljoen prikken gezet
   Meldingen totaal: 15.563.
   dat is 1 op 225

   Astrazeneca, totaal 1,5 miljoen prikken
   Meldingen totaal: 22.439
   dat is 1 op 66

   van belang zijn de ernstige bijwerkingen die gemeld zijn. Lareb definieert die bijwerkingen als volgt:
   Een bijwerking is ernstig, als deze heeft geleid tot opname in het ziekenhuis, levensbedreigend was of overlijden. Ook blijvende invaliditeit en aangeboren afwijkingen noemen we ernstig.
   Of een bijwerking ernstig is, hangt af van de situatie. Bijvoorbeeld: een allergische reactie met alleen huiduitslag is meestal niet ernstig. Ook al jeukt het heel erg. Een allergische reactie met huiduitslag, zwellingen en benauwdheid kan wel ernstig zijn als behandeling in het ziekenhuis nodig is.
   (bron Lareb)

   Pfizer meldingen van ernstige bijwerkingen = 592 totaal
   AZ = 251 totaal

   beide is dat ongeveer 1 op 5900.
   waarbij goed om te weten dat de AZ ernstige bijwerkingen van een andere aard zijn. namelijk trombose gerelateerd en ook bij gezonde mensen.

   de 8 gevallen waar je veel over leest zijn hele speciale tromboses, namelijk in combinatie met de bloedplaatjes vermindering.
   maar er zijn meer meldingen van “gewone” tromboses.

   Ik vind 1 op 5900 kans op ernstige bijwerking (ziekenhuisopname en/of blijvende invaliditeit of dood) groot. Want het gaat bij AZ dan niet, zoals bij Pfizer, om veelal allergische reactie die goed behandelbaar is.
   Maar om gevolgen van tromboses.

   En de gevaren van Covid? Ja die zijn er. Ik ben net 60 en geen kwalen. Leef gezond en doe voorzichtig qua contact etc.

   Ik wil echt graag gevaccineerd, maar voel enorm dilemma met deze feiten van AZ op een rijtje.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Theri
   meer dan een maand geleden

   Best Inge-s Het zijn niet alleen die ernstige bijwerkingen maar vaccin is ook minder effectief dan pfizer of moderna en dan te bedenken dat de mensen van 59 jaar nu al aan de beurt zijn en die krijgen wel pfizer .alleen onze groep 60-65 krijgt het minst effectieve vaccin.Het is niet te bevatten.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Akay
   meer dan een maand geleden

   Hoi Theri ze hebben nou te weinig AZ In verschillende provincies wordt er nou niet geprikt omdat er geen de huisartsen geen AZ kunnen krijgen en volgens mij zullen ook de mensen die al gevacineerd zijn ook nog een tweede prik moeten hebben. Dus hoe ze dit oplossen weet ik niet.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Theri
    meer dan een maand geleden

    Hoi akay is weer erg duidelijk allemaal Hugo de jonge wil ook 50ers gaan prikken terwijl er dadelijk geen vaccins meer zijn.of er id weer een lading onderweg(ik hoop van niet)we komen nooit van die rommel af.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • Akay
   meer dan een maand geleden

   De rechtbank doet eind juni pas uitspraak of AZ moet leveren aan de EU en volgens de huisartsen kunnen ze door schaarste van AZ nou niet prikken alleen in het noorden(geloof ik) daar hadden ze nog wel genoeg. Dus we wachten maar af

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Justme58
   meer dan een maand geleden

   Ik denk dat AztraZeneca dingen beloofd heeft die ze niet waar kunnen maken. Ze kunnen niet leveren wat ze beloofd hebben. Misschien dat door dat overhaast produceren van het vaccin de problemen van die vervuiling in het vaccin zijn gekomen. Als ze gedwongen worden om te leveren en ze gaan dat proberen dan krijg je misschien nog meer problemen.
   Ik weet niet of Nederland en andere landen verplicht zijn hun bestelling alsnog af te nemen. Ik hoop van niet. Ze zouden er beter aan doen om af te zien van de bestelling en misschien kan dat juridisch ook omdat AztraZeneca zich niet aan de afspraak van levering heeft gehouden.
   AztraZeneca alsnog dwingen om te leveren zal als gevolg hebben dat Nederland nog miljoenen van dat vaccin moet accepteren en nu er weer gevallen zijn van die zeldzame bijwerking zal dat nog meer mensen huiverig maken. Om de leeftijd te verlagen van 60 naar 50 zal dat niet veranderen, integendeel, nog meer mensen die gaan weigeren denk ik. En dan worden de problemen nog groter.
   Als ik de overheid was dan zou ik alles er aan doen om iedereen die dat wil te vaccineren en dan niet moeilijk doen als mensen willen kiezen.
   Voor mij is het nog steeds dat als ik alleen maar AztraZeneca of Janssen kan krijgen, ik dus niet gevaccineerd zal worden.
   |k wacht nog steeds op antwoord van de ombudsman die ik dus gevraagd heb om advies en ik ga wederom het RIVM een bericht sturen. Niet met dezelfde vraag die ik al gesteld heb of ik kan kiezen, maar of ze beseffen wat de gevolgen zijn van hun starre beleid.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Reina_1
    meer dan een maand geleden

    Het gaat er zo enorm ongeorganiseerd aan toe.Jaap van Delden heeft het al afgeschreven en Hugo staat met het spul te leuren.Ik vind dat er onderhand helemaal niet “een kleine kans “is als je alles zo leest.Als er niks anders op zit;je neemt Astrazeneca of niks dan neem ik gewoon niks.Ik ken onderhand meer mensen die zich om wat voor reden niet laten enten.Maar ik wil wel graag een prik.Het was gisteren zo gezellig druk en dat jij straks de enige moet zijn die nergens naar toe durft….en als je dan leest hoeveel mensen er overleden zijn na de prikken(ook de andere merken) durf je straks helemaal niet..toch hoop ik nog op een Pfizer voor ons,het voelt als pesten onderhand.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • Akay
   meer dan een maand geleden

   Er komt aan het eind van het jaar Moderna binnen misschien dat dit een optie is? Maar dat betekent voor onze groep 60-64 nog lang wachten Ze zullen toch een keer wat doen. Kijk naar de petitie zoveel mensen hebben al getekend. Ze moeten ons toch eens serieus nemen?

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Justme58
    meer dan een maand geleden

    Er wordt al met Moderna geprikt. Mijn zwager is 62 en heeft gezondheidsproblemen (een verleden met kanker en nierproblemen) Hij werd een paar weken geleden door zijn specialist gebeld dat ie kon komen voor het Moderna vaccin en dat heeft ie dus ook gekregen. Dus niet alle 60 tot 65 jarigen worden met AztraZeneca gevaccineerd.
    Ik las weer wel voor de zoveelste keer dat de zeldzame maar ernstige bijwerking van die bloedstolling uitsluitend bij vrouwen is geconstateerd. Maar dan wel bij vrouwen tussen de 23 en 65 jaar. Dus die grens van 60 vind ik onbegrijpelijk, zeker bij vrouwen. Ik vraag me ook af hoe het nu zit met de financiële vergoeding voor mensen die getroffen zijn door deze zeldzame bijwerking, de overheid heeft € 5.000.000 gereserveerd voor eventuele schadeclaims, dat was al in het begin toen de vaccins goedgekeurd werden. Er moeten dus al 12 mensen of hun familie recht hebben op smartengeld, al is deze smart niet met geld te vergoeden lijkt me.
    Maar er zijn echt meer mensen die problemen krijgen na vaccinatie met AZ, want in onze krant stond een paar weken geleden het verhaal van een man die 9 uur na vaccinatie steeds zieker werd en evenwichtsproblemen kreeg die zo erg werden dat ie in het ziekenhuis werd opgenomen. Een man die voor de vaccinatie kerngezond was. En dan lees je dat het LAREB niet overtuigd is dat het door het vaccin komt en dat moet dan weer onderzocht worden. Voor die man was het duidelijk, hij wil geen 2e prik. Net zoals de man in Zeeland die een hersenbloeding kreeg na vaccinatie. Hij zei zelf dat ie niet zeker wist of het door de vaccinatie komt of dat het toeval was. Maar ook hij neemt geen 2e prik.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Hanna2977
    meer dan een maand geleden

    Als wij ons toch zouden laten vaccineren met AZ (voor iem. van 60 zou dat eind mei zijn) en de 2e prik komt 11 weken later is het ook al september. Kunnen die paar maanden er ook wel bij.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • Akay
   meer dan een maand geleden

   Nijmeegse Els Coenen achter petitie tegen AstraZeneca: ‘Ik wil een ander vaccin’
   NIJMEGEN – Er zijn zestigplussers die wél een vaccin willen, maar níet dat van AstraZeneca. Zoals Els Coenen. De Nijmeegse is één van de drijvende krachten achter een petitie, omdat ze wil kiezen welk vaccin ze krijgt. (Staat in de GELDERLANDER er zijn meer mensen daar mee bezig zijn) ik weet alleen niet of dit dezelfde petitie is als van Jenny die Meldpunt van Max staat

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Reina_1
   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Reina_1
   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Frouke van H
   meer dan een maand geleden

   Gisteren schreef justme58 een idee over wat er mogelijk met Het AstraZeneca aan de hand zou kunnen zijn. Voor mijn cursus journalistiek schreef ik een tijd geleden een achtergrond artikel over de vaccin ruzie tussen Europa en Groot-Brittannië. 1 Europese fabriek van AstraZenaca staat in het Belgische plaatje Seneffe. Door wordt het chimpansee griepvirus gekweekt, dat de DNA-code van het coronavirus de menselijke cel inhelpt. AstraZeneca had haar hand overspeeld, door te beloven zeer grote hoeveelheden vaccin te zullen leveren aan de Europese Unie. Zij konden dit niet waarmaken, omdat het kweken van chimpansee-virus een biologisch proces is, dat tijd vergt. Wat is er toen gebeurd? Dit is speculeren. Is het kweekproces versneld?

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Frouke van H
   meer dan een maand geleden

   Nog even dit. Met enkele mensen van deze site deelde ik de onderstaande ideeën
   Maar misschien kunnen anderen ook iets met mijn suggesties.
   1. Elke avond kijk ik naar OP1 en Beau en het valt me op, dat er weinig ouderen zitten, die hun verhaal doen. Jongeren heb ik gezien en gehoord Hoe kom je daar?

   We willen geen AstraZeneca, omdat de ontdekte bijwerkingen te heftig zijn en zelfs tot de dood kunnen leiden. Maar die ene of die twee of drie die dat lot kan treffen zullen mensen zijn met geliefden.
   Ook die ene vrouw, die nu in Nederland gestorven is was iemand. Hoe krijgt zij een gezicht?

   Er wordt nu gezegd, dat de eigen keuze tot vertraging van het vaccineren zou leiden. Volgens mij een organisatorisch argument. Wanneer er 1 priklocatie met Phizer geopend zou worden voor degenen van boven de 60, ergens in Nederland, dan denk ik dat zestigers, die dat willen het ervoor over zouden hebben om er naar toe te gaan. Uit reactie op Max begreep ik dat mensen voor hun eigen keuze best iets over willen hebben.

   In de grondwet staat dat niemand gedwongen mag worden tot het nemen van medicatie (artikel 11). Maar bestaat er ook een wet of iets dergelijks, die zegt dat belangrijke, denk levensreddende vaccinatie geen mens onthouden mag worden? Weet jij, iemand juridisch meer?

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Justme58
    meer dan een maand geleden

    Ik denk niet dat je juridisch veel kan als het gaat om het beste vaccin. Want ook met andere medicijnen krijgen mensen vaak een 2e keus wat minder werkt, omdat de zorgverzekeringen bepalen welk medicijn ze vergoeden en welke niet. Dat was al een drama bij schildkliermedicatie waarbij mensen dus ineens een ander merk medicijn kregen die voor hen helemaal niet zo goed werkte als het duurdere medicijn.z
    Die vertraging is onzin, ik denk echt dat ze veel meer kunnen prikken, dat zag ik in een interview met een locatie van de GGD, ze hadden de capaciteit om 1500 mensen per dag te prikken maar ze kregen geen vaccins. En die zijn er genoeg hoor, ook pfizer. het is de overheid zelf die zo hard op de rem trapt met zijn geregel. Bijna iedereen had al gevaccineerd kunnen worden volgens mij, maar op deze manier zijn we volgend jaar nog bezig.
    En hoe je bij Beau komt, dan moet je iets doen wat de aandacht trekt. misschien voor het gebouw van de RIVM gaan zitten met een bord ‘ik heb ook recht op een van betere vaccins die sneller een hogere bescherming bieden’ want dat is dus wat Hugo de Jonge zelf zei, dat er betere vaccins zijn dan AztraZeneca. En dan ga je daar in hongerstaking of zo. Dan komt de media vanzelf.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • Akay
   meer dan een maand geleden

   Kunnen we ook niks mee. Ik denk dat er maar I ding op zit en dat is weigeren en hopen dat de petitie indruk maakt zodat de Jong zijn vaccinatie beleid omgooit. En anders gewoon maar wachten tot er een veegactie komt (hopelijk) of misschien ook een brandbrief naar de Jong sturen net zoals de kwetsbare groep van 59 jaar en jonger heeft gedaan. Ik weet het anders ook niet.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Theri
   meer dan een maand geleden

   Nee ik denk niet dat we iets kunnen doen volgens mij wil Jaap van Delden wel vlugger prikken en andere strategie maar word hij tegen gehouden door de jonge die helemaal geen idee heeft wat er speelt bij onze groep of hij geeft er niks om. Als je de reacties leest op site van Joop zoals Reina berichtte vinden ze ons weigerbejaarde,diva’s,en nog meer van die beledigingen ik word er helemaal akelig van hoe mensen over ons denken.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Reina_1
    meer dan een maand geleden

    Hoi Theri; ja zoals dat gezegd wordt;weigerbejaarden..dan zie ik echt heel oude mensen voor me waarin ik me zeker nog lang niet herken..niet normaal..Ik las gisteren over dit onderwerp;weet de site niet meer; de mevrouw van de petities en nog eentje;die bijzonder goed hun woordje kunnen doen,werden enorm vernederd door een tweetal met dit soort woorden;en geen recht op de ic,of je eindigt in 6 plankjes, afschuwelijk.Ik moet dat even weer opzoeken.de Jonge die steeds weer probeert het toch nog ergens “aan de man “te brengen,die man moet echt terug naar de kleuterschool om les te geven.Waarom moeten uitgerekend wij;bij lange na niet de oudsten,niet de jongsten de dupe zijn van een vaccin dat ons wordt opgedrongen.Het zou hun zelf moeten overkomen;die mensen met hun scheldwoorden die zich onsterfelijk achten.die de Jonge moet opstappen.tis allemaal te zot voor woorden.Ik heb het weekend een verjaardag;iedereen is geprikt,ik ga gewoon niet want ik heb geen prik gehad.en er wordt zo veel over geschreven,snap niet dat hier niet wordt ingegrepen.Verder nog een heel verhaal gelezen;mensen over hun ervaringen;sommigen zijn echt doodziek en wel een paar weken ook..maar de voordelen…ed;die EMA heb ik totaal geen vertrouwen in.als die zegt dat je iets in moet nemen;niet doen..het Poetin effect

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • Akay
   meer dan een maand geleden

   Theri, die reacties moet je ook niet lezen zijn allemaal jongeren die zelf snel gevacineerd willen worden en daarom moeten wjj ons aanpassen. DUS NIET
   Jenny van petitie.nl had ons al gewaarschuwt dit niet te lezen. We moeten geduld hebben. We zien wel hoe het loopt

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Micky Mae
   meer dan een maand geleden

   hallo ik ben 62 net mijn oproep gekregen dat ik gisteren de vaccinatie van Astra Zenica had moeten halen… veel te laat gekregen dus
   maar afgezien daarvan ben ik er helemaal niet blij met dit vaccin; .
   De 60 -64 jarigen moeten dus een vaccin gebruiken die voor andere groepen niet effectief of te gevaarlijk is een vaccin maakt toch geen onderscheid in leeftijd? . Dat wordt gerechtvaardigd door te zeggen dat de kans op corona groter is , maar dan moet ook voor deze( relatief kleine) groep ook een ander vaccin mogelijk zijn !

   Ik vind de argumenten die ze gebruiken vreemd; jongeren hebben minder kans om te overlijden door corona , dus een vaccin met risico s is voor hun te veel risico , dus krijgen jongeren een beter vaccin ,

   Voor ouderen is de kans op corona veel groter dus een vaccin met risisco s is dan gerechtvaardigd? Die groep 60-64 heeft dan geen recht op het beste vaccin?
   Ik zie de grote noodzaak van vaccineren; hoe sneller hoe beter, maar voor mijn persoonlijke situatie en de keuze die door de overheid vóór mij gemaakt is heb ik grote twijfels .
   Dat andere landen er volledig mee gestopt zijn geeft ook niet direct vertrouwen
   Voor onze leeftijdgroep blijft dan enkel de keuze AstraZenica of niets; beiden voor mij geen optie ! nu worden ons risico s opgedrongen en hebben geen keuze, ..
   bj mij in de familie komt trombose voor en zelf heb ik 2 auto mmuunziektes dus ben er zeer huiverig voor .
   Ik heb al vanalles proberen te verzinnen om toch aan Pfizer te kunnen komen maar vergeefs; de GGD al gebeld of ze een wachtlijst hebben voor als er een Pfizer vaccin over is maar die hadden ze niet over en áls , dan is het voor zorgpersoneel ( en terecht!)

   Ik heb Pfizer Nederland gemaild maar ook daar van kreeg ik een vriendelijke mail dat zij niets konden doen

   Ik ben zelfs zover gegaan om minister van VWS een mail te sturen maar ook hier verwacht ik niet veel van ; dan zal ik een antwoord krijgen “” dat uit onderzoekAZ voor mijn leeftijdsgroep veilig en effectief is gebleken “

   Het liefste zou ik voor mijn toch al ( over) gevoelig immuunsysteem geen vaccinatie willen , maar gezien corona is dit geen optie, dus ben wel vóór vaccinatie maar dan wel een andere dan AZ

   ik moet nu kiezen tussen geen vaccin of AZ en beiden zijn geen optie
   ik heb zelf mijn huisarts en mail gestuurd met mijn zorgen hierover, maar na ruimeen week nog steeds geen antwoord..
   ik voel me behoorlijk in de kou staan
   hoe kun je je nu laten vaccineren met een vaccin waar je geen vertrouwen in hebt?

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Reina_1
    meer dan een maand geleden

    Ik heb laatst aan allerlei instanties gemaild;nu dit even gekopieerd van hier;Kamer stelt vragen waarom 60 minners niet zelf mogen kiezen voor Astrazeneca. De Jonge reageert verbaasd met reactie: ‘waarom zouden ze. Er zijn betere vaccins beschikbaar die sneller een hogere bescherming bieden’.

    en dat naar het RIVM gestuurd en het landelijk huisartsen genoodschap,en straks nog naar meerderen..met weg met die vent eronder(de Jonge)..Ik kan nu niet op bezoek bij familie,heb broers en zussen die het astrazeneca wel genomen hebben en die zijn boos op mij!!niet normaal.Ik laat me ook onder hun druk niet met dit gif vaccineren

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Micky Mae
    meer dan een maand geleden

    @Reina_1 precies dit : ;Kamer stelt vragen waarom 60 minners niet zelf mogen kiezen voor Astrazeneca. De Jonge reageert verbaasd met reactie: ‘waarom zouden ze. Er zijn betere vaccins beschikbaar die sneller een hogere bescherming bieden’. waarom niet voor die groep 60-64 jarigen ook een ander vaccin? waarom moeten wij iets in laten spuiten die voor anderen te risicovol of niet effectief genoeg zijn en wat we te risicvol vinden en waar we niet achter staan?
    kunnen we dan echt niets doen om voor onszelf op te komen?

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • Reina_1
   meer dan een maand geleden

   Eigenlijk moeten we de regering aanklagen wegens discriminatie of poging tot doodslag.
   Als je voor de woorden;minder,minder,minder een rechtszaak kunt maken dan moeten wij dat helemaal kunnen..maar ja wie durft dat??Inmiddels zitten wij straks ook een gedeelte van/of de hele zomer thuis terwijl iedereen op de terassen zit..

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Akay
   meer dan een maand geleden

   Lareb wil nader onderzoek naar mogelijke bijwerking AstraZeneca-vaccin
   Lareb wil nader onderzoek naar mogelijke bijwerking AstraZeneca-vaccin – https://nos.nl/l/2378843
   Dit bericht is te lezen bij de NOS

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Ivon9
   meer dan een maand geleden

   Ik heb alle reacties gelezen en wou even reageren.
   Vandaag zou ik het AstraZeneca-vaccin krijgen. Gestress ben ik ervan geweest, zoals nog nooit in m’n leven. Ik heb dan ook een afmelding gedaan bij de huisarts met de vermelding dat ik zeker wél een vaccin wil, maar geen astrazeneca of janssen.
   Mijn frustratie en verhaal.
   Ik ben van vorig jaar september 60 jaar. Kreeg voorheen altijd een oproep voor een griepprik omdat ik uitgezaaide kanker heb waarvoor ik een zwaar kanker medicatie slik.
   Omdat ik nu wegens m’n leeftijd (60) een griepprik krijg, behoor ik blijkbaar niet meer tot de risicogroep van overige chronisch en kwetsbare zieken die in aanmerking komt voor Pfizer. Ook geen oproep van het ziekenhuis gehad. Ik was stomverbaasd en gefrustreerd.
   Alsof ik, nu ik 60 ben niet meer tot de kwetsbare personen hoor.
   Een vriendin is 5 maanden jonger als ik en krijgt volgende week wel Pfizer.
   Ik heb al een jaar corona kunnen vermijden en het zal net maar gebeuren dat je getroffen wordt door een ernstige bijwerking van een vaccin.
   Zelden, ja. Maar mijn vorm van kanker is ook heel zeldzaam 1 op de 450.000 En ik ben erdoor getroffen… Dus zeldzaam wil niet zeggen dat jij er niet door getroffen kunt worden en het altijd alleen anderen overkomt.
   Ik ben heel gefrustreerd door het zwabber beleid en de gang van zaken.
   Dan maar achter in de rij. En zo niet, dan jammer genoeg maar niet.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Theri
    meer dan een maand geleden

    Ivon9
    Wat een heftig verhaal je hebt al zoveel meegemaakt en nu krijg je ook nog een onbetrouwbaar en minder effectief vaccin opgedrongen.ik snap dat je boos en gefrustreerd bent.ik ben geen 60 maar ik ben al vanaf 14 januar 65 ze zeggen de hele tijd 60-64 maar ik ben dit jaar maar 2 weken 64 geweest ook ik ben woedend en ben er heel ziek van ik vind het zo oneerlijk allemaal dat er een bepaalde kwetsbare groep een vaccin moet nemen dat zoveel kwaad aan kan richten het is gewoon rommel.mijn vriendin is 3 weken ouder dan ik maar zij is van december 1955 ze is al gevaccineerd met pfizer.ik zit nu aan kalmeringsmiddelen omdat ik niet meer weet hoe ik verder moet ik zal die rommel nooit in mijn lijf laten spuiten maar ik ben ook heel bang voor corona.sterkte

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • Ivon9
   meer dan een maand geleden

   https://m.gva.be/cnt/dmf20210416_93290708

   EMA onderzoekt tweede ernstige bijwerking AstraZeneca-vaccin. Het gaat om lekkende vaten.
   Staat veel over geschreven in de Belgische media. In Nederland nauwelijks iets over te vinden. Hopelijk doet de link het.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Akay
   meer dan een maand geleden

   Dat zijn al twee onderzoeken van de EMA. Ik hoop dat de Jong het ook meekrijgt. Die zit op dit moment te zwammen bij BNNVARA. De vraag of onze groep nog gevacineerd wordt, praatte hij zo overheen. Met deze man kun je niks, Hoe komen we van hem ( en AZ) af?

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Elsae
   meer dan een maand geleden

   Is er iemand die al een reactie van de ombudsman heeft gehad?
   Dat zou binnen 5 dagen moeten… maar het is bij mij al het dubbele aantal voorbij en anders dan een automatische bevestiging, heb ik niet gehad.🤔
   https://www.nationaleombudsman.nl/contact

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Justme58
    meer dan een maand geleden

    Ik heb ook geen reactie gehad. Zal ook wel niet meer komen denk ik.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Elsae
    meer dan een maand geleden

    Dan zal ik de ombudsman nog eens schrijven. Zoals ik begrepen heb gisteren in nieuwsuur gaat de ombudsman waarschijnlijk een grotere rol spelen in het overheid/burger contact.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • Ivon9
   meer dan een maand geleden

   Theri,
   Ik voel me een stuk rustiger nu ik de knoop heb doorgehakt.
   Laat je leven er niet door verpesten alsjeblieft.
   We blijven gewoon voorzichtig om geen corona op te lopen, dat gaat al een jaar goed, en probeer er vertrouwen in te hebben dat we nog deze zomer wel een ander vaccin krijgen.
   Ik wens je veel rust toe…

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Theri
    meer dan een maand geleden

    Ivon9 ik had 4 maanden geleden al de knoop doorgehakt om nooit astrazenica te nemen maar mijn man vind het gevaarlijker als ik ongevaccineerd rond blijf lopen (hij krijgt volgende week pfizer)familie vinden mij ook dom ze hebben allemaal pfizer gehad ik ben de jongste maar ik wil die rommel echt niet .groetjes blijjf gezond .

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Reina_1
    meer dan een maand geleden

    Theri wat een ellende,onvergeeflijk is dit..snertland

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • Ivon9
   meer dan een maand geleden

   Ik denk dat we overal tegen een muur aan lopen bij de officiële instanties.
   Volgens mij is de enige mogelijkheid om de media op te zoeken.
   Mijn man zegt, laat het los. Je hebt de beslissing genomen en komt er alsnog een ander vaccin dan is dat super. Zo niet, dan blijven we gewoon net zo voorzichtig als afgelopen jaar. Totdat je een goede vaccinatie krijgt.
   Hij heeft gelijk, helaas blijft het hele verhaal van AstraZeneca door m’n hoofd spelen.
   Ze moeten gewoon stoppen met dit goedkope rommel.
   AstraZeneca € 1.70 Pfizer rond de € 9.
   Las ik ergens, of dat echt zo is laat ik in het midden, maar er zal zeker een groot verschil zijn. Plus ze hebben voor miljoenen ingekocht en contracten afgesloten bij astrazeneca, dus het zal en moet ons door de strot geduwd worden.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Micky Mae
   meer dan een maand geleden

   Ze hebben blijkbaar vaccins genoeg , alleen niet voor onze leeftijdsgroep
   Voel ons behoorlijk in de kou gezet en overgeslagen!

   https://www.ad.nl/binnenland/plek-over-in-ggd-prikhallen-steeds-meer-60-minners-kunnen-uitnodiging-verwachten~a99d7b10/

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Ivon9
   meer dan een maand geleden

   Heb je gelezen wat daar tussen staat.

   *Mensen tussen de 60 en 64 jaar kunnen geen afspraak maken bij de GGD. Zij worden gevaccineerd door de huisartsen, met het AstraZeneca-vaccin.*
   Daar zijn we dus mooi klaar mee.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Micky Mae
    meer dan een maand geleden

    Ivon9 dat bedoel ik dus, dat is toch je reinste discriminatie! Is discriminatie op leeftijd niet illegaal? We worden gewoon overgeslagen!
    Wat voor anderen niet goed genoeg is is blijkbaar wel voor ons goed genoeg . Ik ben hier zo boos over! Is daar juridisch nou niets aan te doen?
    Mensen onder de 60 die hem willen ” kunnen betere krijgen die meer bescherming bied” , en wij hebben geen keuze! Omdat we zo n relatief kleine groep zijn hebben we weinig invloed

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • draw60
   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Micky Mae
    meer dan een maand geleden

    DRAW60 veel artsen en specialisten willen gewoon doorgaam met AZ ,óók in de jongere leeftijdsgroepen , dus de kans dat wij een ander vaccin kunnen krijgen wordt steeds kleiner naar mijn inschatting .. zelfs het zelf betalen van een Pfizer vaccin is geen optie..

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • Ivon9
   meer dan een maand geleden

   *De kans voor volwassen op ernstige trombose als gevolg van vaccinatie met AstraZeneca is 1 op 100 duizend. Rekenen met zo’n laag gezondheidsrisico is voor veel mensen erg abstract, erkent Albers*
   Te lezen in het Parool.
   Mijn kanttekeningen daarop. Kans op ernstige bijwerking 1 op 100.000.
   Ik heb een zeldzame vorm van kanker.
   Kans op deze vorm van kanker 1 op 450.000.
   Maar ik heb het wel.
   Heláás zit het vaak in de mens om te denken, als het zó zeldzaam is, overkomt het vast een ander…
   Dus mij overtuigen ze daar in elk geval niet meer mee.
   Ik kan zelf proberen om covid te vermijden door m’n sociale activiteiten wat te beperken zoals afgelopen jaar.
   Maar eenmaal de astrazeneca erin en je valt maar net onder de heftige bijwerkingen…

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Micky Mae
   meer dan een maand geleden

   Ivon9 precies zo zie ik het ook, het zal je maar net treffen
   Een maal erin kun je het er niet meer uithalen ..
   Als iedereeen hetzelfde vaccin kreeg en er geen keuze was had ik er misdchien meer vrede mee: dan nam je hem of niet.
   Maar dat wij bewust verstoken blijven van het beste vaccin , daar heb ik veel moeite mee!

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Reina_1
   meer dan een maand geleden

   Hier zijn we zeker mooi klaar mee.Ik durf dit echt niet

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Ivon9
   meer dan een maand geleden

   Draw60. Die advocaat in dat stukje in het Parool gaat pleiten dat mensen onder de 60 toegang krijgen tot astrazeneca als ze zo sneller aan de beurt zijn.
   Staat dus zeker niet aan onze kant 😂

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Ivon9
   meer dan een maand geleden

   Micky mae, helemaal mee eens

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Ivon9
   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Ivon9
    meer dan een maand geleden

    Dat gaat dus over astrazeneca want dat is het enige dat een huisarts mag toedienen.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • Reina_1
   meer dan een maand geleden

   Ik heb een eed afgelegd”, legt hij uit. ,,Ik heb gezworen dat ik zal weldoen en niet zal schaden. En ik kan niet garanderen dat ik niemand zal schaden met een vaccinatie.”

   Hij zegt dat hij zich ervan bewust is dat hij met de brief kan sturen op het niet nemen van een vaccinatie. „Je kan beoordelen dat dit manipulatie is. Zo zie ik dat niet. Ik denk dat de manipulatie vanuit overheid, RIVM en het OMT veel sterker is.” dit staat er onder andere;lees met name de manipulatie van RIVM en OMT;goed gezegd!!!

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • MarieJocee
   meer dan een maand geleden

   https://www.ad.nl/binnenland/plek-over-in-ggd-prikhallen-steeds-meer-60-minners-kunnen-uitnodiging-verwachten~a99d7b10/
   In dit artikel stond de oproep aan 65-plussers om zich alsnog te laten vaccineren als je dit eerder geweigerd had.
   Ik, 65 geboortejaar 1956, heb dus vanmorgen een afspraak kunnen maken bij de GGD.
   Anderhalve week geleden lukte me dat niet bij het noemen van het geboortejaar; nu dus wel.
   Dus aan alle 65-plussers hier: probeer het ook! Gewoon mededelen dat je een afspraak wilt maken, meer niet.
   Ik heb ook een paar dagen geleden een mail gestuurd naar De Tweede Kamer, commissie VWS.
   Daarop nog geen reactie.
   Van het RIVM dezelfde automatische reactie als alle anderen hier: “teveel mails, geen tijd om ze te beantwoorden”.
   Zodra ik reactie krijg van VWS meld ik het.
   We houden hoop….

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Reina_1
    meer dan een maand geleden

    MarieJocee;ik heb gebeld maar wordt echt geweigerd!

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • MarieJocee
    meer dan een maand geleden

    Hoi Reina,
    Wat ontzettend raar! En je bent ook 65? Ik heb niet verteld dat ik AZ heb geweigerd. Alleen maar gezegd dat ik een afspraak wilde maken.
    Misschien moet je het nog eens proberen. Je krijgt dat zeer waarschijnlijk een ander, die het misschien wel doet.
    En anders kun je nog kracht bijzetten, dat je 65+ bent en dat in dat artikel staat, dat je dan een afspraak kunt maken. (Er stond ook bij dat dit niet gold voor 60-64 jarigen) Succes!

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Theri
    meer dan een maand geleden

    Hoi mariejocee ik ben vanaf 14 januari 65 heb net gebeld met de afsprakenlijn maar ze konden niks voor mij doen.ik moest bij huisarts geprikt worden met astrazenica.gek dat jij wel afspraak kon maken..

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Reina_1
    meer dan een maand geleden

    dat klopt Theri;ze rekenen naar geboortejaar; 1956-1960..en daar vallen wij in,ik snap het ook niet want je moet je sofinummer toch meenemen?Mariejocee,trek dat even na anders ga je voor niets..

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • MarieJocee
    meer dan een maand geleden

    Mijn afspraken zijn inmiddels geannuleerd. “Foutje” van een medewerker.
    Ik was 1 dag blij en ontspannen…
    Er werd nog bij gezegd, dat ik ook niet naar de locatie hoefde te gaan, want ik zou daar toch ook geweigerd worden. Terug bij af dus.
    Het is om gek van te worden.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Germara
    meer dan een maand geleden

    Ik voel letterlijk met je mee. Ik kon gisteren ook een afspraak inplannen. Vandaag een telefoontje. Ik ben ook 1 dag (en nacht want ik kon er niet van slapen) blij geweest. Het is gewoon ruk.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Reina_1
    meer dan een maand geleden

    Ja klopt;ze moeten je burgerservicenr weten en alles en dan blijkt dat je in 1956 geboren bent;ik had nog de gedachte dat je er tussendoor zou :”glippen..ikzelf heb nog allerlei mails gestuurd Mariejocee;misschien wil jij dat ook doen?via linked in..naar Jaap van Delden Hugo en de Ema(niet via linked in maar contactformulier.wordt er bek af van en het houdt me maar bezig.straks is iedereen hier in de buurt gevaccineerd,kom ik er aan met mondkapje;tis pure discriminatie..

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Micky Mae
    meer dan een maand geleden

    Reina_1 ik ben er ook zo boos over, ben er steeds mee bezig!
    ik wil jaap van Delden een mail sturen maar kan hem niet vinden op fb , net als Hugo de jonge; heb jij misschien een link van hen?
    ik vind het zo n onrecht dat ons een beter vaccin ontzegd word , terwijl die er wel is, voor iedereen behalve onze leeftijdgroep! ik durf het echt niet aan om AZ te nemen; nu is het trombose en vaatlekkages en wie weet wat nog meer in de toekomst ..
    heb jij de EMA in het Engels geschreven?

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Theri
    meer dan een maand geleden

    Reina en anderen ik ben ook doodmoe van alles ik stop ermee naar instanties te schrijven ze blijven volhouden dat az voor onze groep veilig is.dat is gelogen en er zijn betere vaccins waarom krijgen wij die dan niet?morgen maar weer naar de huisarts die stopt me vol kalmeringspillen maar dat helpt niet om mijn woede en angst te boven te komen ik zal pas rust vinden als ik pfizer of moderna vaccin heb. Van janssen komen er ook 11 miljoen maar dat ga ik ook weigeren.ik ben dadelijk ook de enige in mijn familie en vriendegroep die niet gevaccineerd is iedereen heeft pfizer gehad.veel sterkte allemaal.ik hoop dat we geen corona krijgen.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Theri
    meer dan een maand geleden

    Sorry ik kan niet meer!!!!

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Elsae
    meer dan een maand geleden

    Veel sterkte Theri,
    Je moet alleen doen wat je kan en niet over je grenzen heen gaan.
    Veel sterkte🌹

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • Reina_1
   meer dan een maand geleden

   het AD vandaag; een huisarts in Utrecht; heb er een stuk uitgeplukt;”,,Ik denk dat het inmiddels te laat is om mensen te overtuigen zich met AstraZeneca te laten prikken. Mijn persoonlijke mening – andere huisartsen kunnen daar anders over denken – is dat het beter is om zo snel mogelijk op andere vaccins over te stappen. En dan 60-plussers opnieuw uitnodigen. Dat voelt misschien niet eerlijk voor mensen die liever een ander vaccin wilden, maar wel AstraZeneca hebben gehad, maar ik denk dat het algemeen belang groter is.’’

   dus ook huisartsen denken wel mee met angstigen zoals ons.Het RIVM ed willen ons intimideren…wat doen jullie nu,ik zie amper nog reacties?

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Germara
   meer dan een maand geleden

   Hier nog een gefrustreerde 60 plusser.
   Ik lees hier al een tijdje mee en het voelt wel goed dat er meerdere mensen zijn die hetzelfde denken als mij over de AZ vaccinatie. In al jullie argumenten en gevoelens van onmacht kan ik meegaan.
   Zelf heb ik 2 weken geleden de AZ vaccinatie geweigerd omdat de ernstige trombosebijwerkingen voor mij de druppel waren. Van alle berichten vanuit de media en de politiek krijg ik steeds het gevoel dat ik in een hele slecht film beland ben. Er worden dingen verzwegen en verdraaid ten nadele van ons.

   Ik heb natuurlijk de petitie gesteund en doorgestuurd, de ombudsman aangeschreven (ook niets meer van vernomen), de huisarts aangeschreven (ook niets van gehoord), geprobeerd om bij de GGD een gezamenlijke prikafspraak te regelen (mijn man krijgt volgende week Pfizer, ik mag niet mee) en meerdere kamerleden gemaild met de vraag of ze dit onrecht recht willen zetten.

   Ik denk dat het allemaal niet zo veel uithaalt. Ik ben bang dat ze niets voor ons doen zolang de groep 60-65 nog niet helemaal gevaccineerd is. Daarna hoop ik dat ze na gaan denken maar voor hetzelfde geld blijven ze ons behandelen als kleuters en moeten we in de hoek blijven staan tot iedereen aan de beurt geweest is.

   Voor mij persoonlijk is dat wachten niet zo erg. Ik zit al ruim een jaar thuis. We ontmoeten geen andere mensen en kopen alles online. Het meest vervelende vind ik de gedachte dat we ergens heen zouden moeten als een van ons of onze dieren medische zorg nodig hebben of dat we een begrafenis oid moeten bijwonen. Je zal daar maar net het virus oplopen.
   Ik heb nog geen moment spijt gehad van mijn weigering (ondanks alle bangmakerij en verwensingen). Ooit komt er een oplossing, daar hou ik me maar aan vast.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Johannab
    meer dan een maand geleden

    Beste Germana,
    Ik ben het helemaal met je eens. Ik voel mij als 65 jarige (maart 1956) ook geheel gemanipuleerd door de overheid. Ik heb AZ gewigerd en toen mijn man verleden naar de GGD ging om zn Pfizer vaccin te halen heb ik thuis zitten huilen uit verdriet en uit onmacht. Ik wil niets liever dan een vaccin maar geen AZ of Janssen !

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • Ivon9
   meer dan een maand geleden

   Germara, helemaal ook mijn punt.

   Coronavaccins: statistische chantage van 60-plussers

   Bovenstaande is veel leesvoer maar verwoord perfect het gekonkel van de politiek met astrazeneca en 60 plussers.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • MarieJocee
    meer dan een maand geleden

    Hoi Yvon,
    Goed verhaal hè? Dit had ik ook meegestuurd met mijn eigen brief naar de Tweede Kamer, Commissie VWS. Ik vind dat we moeten blijven klagen. Hoe meer hoe beter.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • Ivon9
   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Reina_1
   meer dan een maand geleden

   Ivon9; die link heb ik ook al ooit es geplaatst;er wordt niks mee gedaan.je wordt zwaar onder druk gezet.Blijven weigeren dan maar,ben te bang voor dat spul

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Ivon9
   meer dan een maand geleden

   Precies, Ik denk dat ook hier alles ondertussen al gezegd is.
   Het zal afwachten worden.
   Ook ik blijf erbij, geen astrazeneca of janssen.
   Ik weet, ik ben extra kwetsbaar, maar ik blijf me goed aan de regels houden,
   Want zoals we ondertussen kunnen lezen, ook met vaccinatie kun je corona krijgen. Weliswaar misschien veel minder heftig, maar dan nog.
   Ik hoor nu veel mensen om me heen die tegen me zeggen : ja, ik ben ook bang, maar wat moet je anders?
   Ik heb voor ‘ anders’ gekozen en iedereen die ik het uitleg in mijn omgeving die snappen mijn keuze en zeggen dat ik er goed aan heb gedaan.
   We gaan dus nog fijn door met vrijwillige quarantaine en zien wel waar het schip strand.
   Ik ga mijn energie niet verder meer verspillen aan tegen een muur op lopen bij instanties..
   Hopelijk kunnen we alsnog binnenkort betere reacties plaatsen dat we nog een kans krijgen voor een ander vaccin. Sterkte allemaal…

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Justme58
   meer dan een maand geleden

   Ik merk dat ik steeds meer stress krijg van alle berichten, ik ben er teveel mee bezig dus dit is mijn laatste bericht. Ik neem geen AZ, geen Janssen, dan maar geen vaccin en ik moet nog zien hoe star deze overheid blijft als een grote groep mensen die wel een vaccin krijgen maar een 2e rangs vaccin weigeren dus ongevaccineerd blijven. En wie weet, is het straks een zegen als je ongevaccineerd bent. Het blijft een groot experiment waarvan je pas op zijn vroegst volgend jaar weet of het wel zin had.
   Verder zie ik ook dat 65 plussers blijkbaar denken dat ze AZ krijgen maar mijn partner is 66 en krijgt gewoon het Pfizer vaccin.
   En wat mensen betreft die een trombose verleden hebben , dat heeft mijn 62 jarige zwager ook, en ook nog andere gezondheidsproblemen, hij heeft vorig jaar ook corona gehad en kort in het ziekenhuis gelegen daarvoor. Hij heeft van zijn behandelend specialist het Moderna vaccin gekregen. Hij had daar zelf niet om gevraagd, zijn specialist stuurde hem gewoon een uitnodiging en heeft ook zelf het vaccin toegediend. Dus mensen die onder behandeling zijn bij een specialist zou ik adviseren om met de specialist contact op te nemen en dan lukt het misschien wel op basis van medische indicatie.
   Allemaal veel sterkte en mijn advies is verder, laat het rusten en richt je op de leuke dingen in het leven die er zeker nog zijn.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Micky Mae
   meer dan een maand geleden

   Weet iemand toevallig het emailadres van Jaap van Delden van de GGD en ministerie VWS?
   Hoeveel mensen zouden er in nk zijn zoals wij: wel hevaccineerd willen worden maar niet met AZ of Janssen?
   Kunnen we samen niet meer?

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Reina_1
    meer dan een maand geleden

    Micky Mae;is die man niet van het RIVM? daar heb ik ook meerdere keren naar gemaild;verder naar een arts in Utrecht,stond gisteren een stuk van in de telegraaf of AD.ene Nanja.daar heb ik naar toe gemaild;jullie kunnen altijd proberen.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • Germara
   meer dan een maand geleden

   Op 22 april is een motie (die een vrije keuze bepleitte voor 60 plussers) afgekeurd in de kamer .
   https://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/moties/detail?id=2021Z06840&did=2021D15179
   spoiler alert: er waren maar 42 stemmen voor.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Micky Mae
    meer dan een maand geleden

    Gemara daar sta ik echt van te kijken ! ik vraag me af waarom zo weinig kamerleden vóór waren..interesseert ze weinig blijkbaar of ander belang?
    Misschien is onze groep te klein of te individueel om een stem te hebben ?
    Er zijn toch veel meer mensen zoals wij?

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Micky Mae
    meer dan een maand geleden

    Germara wie heeft dit voorstel gedaan?

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • Gerard67
   meer dan een maand geleden

   Ik ben bijna 69 jaar en gisteren voor de eerste keer het Pilzer vaccin gekregen . Na alle niet bepaalt fijne berichten over vaccinate tegen corona werd ik vanmorgen wakker en het eerste wat ik dacht van ” hee ik ben er nog ” . Feitenlijk is het natuurlijk bizar dat je jezef om een vaccin zorgen moet maarja gezien de berichten doe je zoiets al snel .

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Ivon9
   meer dan een maand geleden

   https://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/moties/detail?id=2021Z06860&did=2021D15199

   Hier een motie van de Haan om voor mensen met kanker én 60 plus wel Pfizer te geven. Daar val ik onder.
   Afgewezen.. Mensen vergeet nóóit welke partijen ons 60 plussers laat vallen. Ze staan erbij vermeld… Gelukkig op geen van hen gestemd.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Ivon9
   meer dan een maand geleden

   Net ook nog met nichtje van mij gebeld, ze heeft astma, en al hersen infarct gehad. Ze is ook compleet in de stress omdat ze astrazeneca krijgt. Is ook aan het twijfelen. Met instanties gebeld. Zegt huisarts, mevrouw u krijgt echt alléén astrazeneca ook als u wacht tot iedereen geweest is krijgt u alleen astrazeneca … Verschrikkelijk, wat een afpersing en dwang van die man, om op zo’n manier z’n astrazeneca te slijten. 😡😡

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Germara
    meer dan een maand geleden

    Wat afschuwelijk voor je nichtje Ivon9. Dit is pure chantage van die huisarts en hij vertelt niet eens de waarheid want het is nooit bekend gemaakt wat er precies gaat gebeuren.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Theri
    meer dan een maand geleden

    Ivon9 wat vreselijk om mensen zo te behandelen jouw nichtje heeft angst dat is toch te begrijpen net als zovele onder ons voor mij als ik niks anders krijg zal ik ongevaccineerd blijven.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • Ivon9
   meer dan een maand geleden

   Precies, ik heb haar ook gezegd dat dat pure chantage is.
   Ik heb zelf ook nog eens max meldpunt aangeschreven. Krijg alleen wat te horen als ze het verhaal gaan gebruiken. Ben benieuwd.
   Ook de SP aan geschreven met mijn verhaal en de frustratie. Had ik niet van SP gedacht dat ze de motie van de Haan hebben weg gestemd. Samen met de paar partijen waar ik het wel van verwacht had. Bah, ze willen zeker meeregeren, de meelopers.
   Allemaal heel frusterend.
   Daarom de beslissing genomen, als ik nog nieuws heb dan reageer ik nog, anders ga ik alsnog verder met mijn tot nu nog ongevaccineerde leven.
   Het kost me teveel energie in mijn geval.
   Blijf allemaal gezond. Wie weet treffen we ons hier nog terug met beter nieuws. Een dikke knuffel voor allemaal. Xx

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Ivon9
   meer dan een maand geleden

   Nieuws! Na 1 dag al reactie terug van de SP.
   Vooral laatste alinea geeft wat hoop, de rest van wat ze schrijft weten we allemaal al wel.

   Beste Ivon,

   Dank voor uw mail aan de SP. Ik snap uw zorgen heel goed voor wat betreft het AstraZeneca vaccin. Er is veel publiciteit over geweest en het is heel goed dat mensen geïnformeerd worden. Wij zijn er zeker voorstander van dat mensen zelf een keuze zouden moeten hebben welk vaccin hun voorkeur heeft. Even voor de duidelijkheid; er bestaan geen medicijnen of vaccins zonder bijwerkingen.

   Het AstraZeneca vaccin is ontwikkeld na uitgebreid onderzoek aan de Universiteit van Oxford. Op 29 januari 2021 heeft het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) dit vaccin goedgekeurd. Vaccins hebben alle gebruikelijke stappen doorlopen noodzakelijk voor markttoegang. Dat betekent dat het veilig en werkzaam is. Voor het AstraZeneca vaccin wordt uitgegaan van ongeveer 60% werkzaamheid tegen het coronavirus. Het vaccin lijkt beter te werken als er meerdere weken tussen de eerste en de tweede prik zitten.

   Na onderzoek van het EMA is gebleken dat er een mogelijk verband is tussen de zeldzame combinatie van trombose en een verlaagd aantal bloedplaatjes en het AstraZeneca-vaccin. Het EMA stelt echter dat vaccinatie met dit vaccin gewoon doorgang kan vinden, omdat de risico’s van het stilleggen van het vaccineren vele malen groter zijn dan de risico’s van het vaccin zelf.

   De kans op deze bijwerking is erg klein. Veel experts stellen dat de aantallen in de lijn der verwachting liggen. Meerdere medicijnen die veel gebruikt worden kennen dit risico, sommige zelfs in veel grotere mate, zoals bijvoorbeeld de anticonceptiepil. Je zou zelfs kunnen stellen dat het gevaarlijker is om níet in te enten met dit vaccin, omdat het voor meer sterfte zorgt.

   De Gezondheidsraad adviseert het vaccin enkel in te zetten bij mensen boven de 60 jaar. De SP steunt het besluit van de minister om dit advies op te volgen. De schade is echter groot. Minder mensen zijn minder snel beschermd tegen het coronavirus en het voedt mogelijk de onrust over het vaccin, wat onnodig is. Maar in veel andere Europese landen wordt in afwachting ook het politieke besluit gemaakt om het vaccin minder in te zetten. Als in meerdere landen vergelijkbare stappen genomen worden creëert dit ook rust. En dit is ontzettend belangrijk voor voldoende vertrouwen in de vaccins, hetgeen cruciaal is voor de vaccinatiecampagne.

   Ik raad u aan te overleggen met uw huisarts en/of specialisten. Als alles volgens afspraak verloopt zijn er binnen afzienbare tijd voldoende vaccins van verschillende fabrikanten beschikbaar. Ik hoop van harte dat er snel voor u een vaccin komt waar u vertrouwen in heeft.

   Met vriendelijke groet,

   Rita Bakker
   Medewerker SP Tweede Kamerfractie

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Reina_1
    meer dan een maand geleden

    Ik heb inmiddels op Linkedin een rechtssttreeks bericht gestuurd naar Gugo en Jaap van Delden;de enige manier om niet via hun instanties gelijk bij hen te komen.Ik hoop dat jullie dat ook doen;een account aanmaken;zoeken en sturen maar;Hugo heeft een behoorlijke lijst van negativiteit over zichzelf..Rutte ga ik nog “doen “…

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Micky Mae
    meer dan een maand geleden

    Reina_1 op linkendin? Is dat persoonlijk of kan iedereen meekijken?

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Reina_1
    meer dan een maand geleden

    nee hoor; net als op facebook kun je een privebericht sturen;ik heb dus Jaap van Delden en Hugo gedaan;Rutte lukte niet,daar was geen mogelijkheid een privebericht te sturen.lees de reacties es onder Hugo..die van mij ook(die is wel openbaar die ene maar je kunt dus gewoon een onzichbaar privebericht doen.zou mooi zijn als iedereen het deed,ik denk dat dat meer zoden aan de dijk zet..

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Reina_1
    meer dan een maand geleden

    Micky Mae; Ik vergeet wat; de EMA ook gedaan(niet via linked in,gewoon gezocht op google,je weet wel die van : “de voordelen wegen op tegen nadelen;hersenbloeding, als kasplantje in rolstoel;die lui hebben anders geen praat ze zijn knettergek,ik kon me niet beheersen en henb dat ook gezegd.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Micky Mae
    meer dan een maand geleden

    Reina_1 ikhad Jaap van Delden ook een privebricht willen sturen op fb maar kon hem niet vinden .ik wil De Jonge ook nog proberen

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Reina_1
    meer dan een maand geleden

    nee niet op facebook;maar op Linkedin.even een account aanmaken; je typt daarna bij zoekfunctie de naam in;”gekke Hugo..”
    en dan zie je de mogelijkheden een privechatbericht te sturen,en er is de mogelijk heid commentaar te lezen/en shrijven;en dat Linked in wordt meestal vaak gebruikt daar ontkomt hij niet aan(dus geen facebook)was een voorbeeld;een algemeen bericht of privebericht)

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Reina_1
    meer dan een maand geleden

    Micky Mae;en tot slot astrazeneca zelf nog;meer kan ik op dit moment niet doen.Ik hoop wel dat we als groep volhouden..dat je niet in je eentje komt staan bedoel ik.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • Elsae
   meer dan een maand geleden

   Ik weet toch zeker dat ik net een bericht geplaatst had maar zie m nergens.
   Ik gaf in ieder geval de Radar url waar tips ingebracht mogen worden voor te behandelen onderwerpen
   https://radar.avrotros.nl/over/contact/contact-tv/
   We kunnen het hier ook proberen.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • stace175
   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Akay
   meer dan een maand geleden

   Geweldige brief. Ik wou dat ik het zo kom verwoorden.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Micky Mae
   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Micky Mae
   meer dan een maand geleden

   de 2 e keer RIVM gemaild met de opmerking dat ik geen standaarmail wil maar een antwoord waar ik wat aan heb en dit was hun antwoord ;
   Beste mevrouw ,

   Hartelijk dank voor uw bericht.

   Hoewel het RIVM bij veel corona-issues direct en indirect is betrokken, kunnen we u hierbij helaas niet van dienst zijn. Graag willen we u doorverwijzen.

   Het ministerie van VWS is verantwoordelijk voor de vaccinatiestrategie: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie
   Voor verdere vragen adviseren we u om contact op te nemen met het publieksinformatienummer via 0800-1351.

   Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

   Met vriendelijke groet,

   RIVM Informatiepunt

   Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu
   Postbus 1
   3720 BA Bilthoven
   E-mail: [info@rivm.nl]info@rivm.nl
   Website: [www.rivm.nl]www.rivm.nl

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Germara
   meer dan een maand geleden

   Het bericht dat Maxmeldpunt bovenaan hun site gezet hebben getuigt m.i. van weinig compassie voor de doelgroep waar ze voor staan. Wat een flauw stukje napraterij van het RIVM en het kabinet.
   Is er nu geen enkele omroep of pers die inziet welk onrecht onze leeftijdsgroep wordt aangedaan en het lef heeft om dit in de openbaarheid te brengen?

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Reina_1
    meer dan een maand geleden

    Germara;er komt altijd een heel verhaal met op het eind iets van;de voordelen wegen zwaarder dan de nadelen,ja zeggen ze dat ook als jijdiegene bent met een hersenbloeding of wat dan ook.Ik vind dit zo extreem pesten.Heb zoveel instanties aangeschreven,maar niks helpt.we mogen nog blij zijn dat we elkaar hebben hier.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • AdaTol
   meer dan een maand geleden

   Betreft AstraZeneca, blijkbaar is er nog een aanzienlijke groep zestig plussers, waaronder ikzelf, die überhaupt nog geen eerste vaccin Astra aangeboden hebben gekregen en ook niet weten wanneer ze zullen worden uitgenodigd. Dit terwijl er blijkbaar veel mensen weigeren en hun vaccins dus of verloren gaan of worden aangeboden aan andere doelgroepen. Herhaaldelijke vragen van velen van ons aan Hugo de Jonge en het RIVM leveren alleen verwijzingen naar de schema’s op de website op maar geen inhoudelijke antwoorden. Er is een groep zestigers die Astra hebben geweigerd en dat is hun goed recht, en ik snap him bedenkingen maar er is ook een aanzienlijke groep die het nog niet eens aangeboden hebben gekregen en dus onvrijwillig onbeschermd rond moeten lopen in een meer opengaande maatschappij.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Micky Mae
    meer dan een maand geleden

    Ada Tol ik begrijp je gevoel; je hebt niet eens de kans nog gekregen om een keuze te maken !
    ik kreeg de uitnodiging in de bus, afgelopen vrijdag, nadat ik 2 dagen even weg ben geweest , en de afspraak zou donderdag geweest zijn, dus de dag ervoor… wel heel kort dag allemaal. dus die kan bij jou dan ook elk misschien moment komen ..

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Germara
    meer dan een maand geleden

    Er is nog maar 1 doelgroep die AZ krijgt. Er waren problemen met de levering. Op de volgende site kan je wellicht vinden wanneer je ongeveer aan de beurt bent. Ik hoop voor je dat dat snel is.

    PLANNEN EN ORGANISEREN VACCINATIE MET ASTRAZENECA

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • Reina_1
   meer dan een maand geleden

   “van iemand anders gekopieerd op bnn vara; De Rote-Hand-Brief (RHB) is een informatiebrief die in Duitsland gewoonlijk door farmaceutische bedrijven wordt gebruikt om beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg in te lichten over nieuw vastgestelde risico’s van geneesmiddelen, om partijen geneesmiddelen met gebreken terug te roepen of om andere belangrijke informatie mee te delen.

   Het is opvallend dat een van de vaccinproducenten nu zelf waarschuwt voor het eigen vaccin.

   In een zogenaamde rode-handbrief die onlangs door AstraZeneca is verstuurd, wordt gewaarschuwd voor gevaarlijke gevolgen van het genetisch gemanipuleerdevectorvaccin genaamd “Vaxzevria“. Daarin schat het farmaceutisch bedrijf dat “immuungeïnduceerde trombocytopenie” vaak voorkomt, namelijk bij 1 tot 10 procent van de gevaccineerden. En dit al na de eerste dosis. Dit betekent dat er bij gevaccineerden een voortdurend risico bestaat op gevaarlijke trombose en bloedingen.

   Wellicht kunnen mensen die gebruik maken van de social media, via die kanalen contact opnemen met journalisten.

   astrazeneca geeft hierin toe dat het vaccin gevaarkijk is(even kortgezegd;allemaal kopieren en naar volksgezondheid sturen???mvg Reina

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Elsae
    meer dan een maand geleden

    Staat er ergens ook een Nederlandse vertaling van die rode handbrief want het pdfbestand wordt niet door google vertaald.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Hanna2977
    meer dan een maand geleden

    Die is er ook in het Nederlands. Dit is de aanvullende info die ze in de bijsluiter hebben opgenomen.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • Ivon9
   meer dan een maand geleden

   https://www.dgai.de/aktuelles/853-rhb-covid-19-vaccine-astrazeneca.html

   Dit is de orginele link waarover Reina het heeft. Daar staat een originele pdf. Van de rote hand brief in.
   Wel in Duits…

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Reina_1
    meer dan een maand geleden

    Ivon9;Ik heb em naar Gommers en de Ema gestuurd;ik hoop dat meer mensen dit doen.hoe meer we doen hoe beter..hoop ik

    Ada Tol;Ik begrijp dat jij de astrazeneca wel wilt? wel dapper;ik durf echt niet..soms denk ik,doe het maar,dit kost zoveel stress,maar dan zie ik voor me,15 minuten daar zitten.Ik heb ooit es een nare reactie gehad als kind en ben dat niet vergeten..soms denk ik was ik maar wat gemakkelijker.slaap er slecht van

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Micky Mae
    meer dan een maand geleden

    Reina_1 via welke weg heb je Gommersen de Ema benaderd? ik wil dat ook doen maar kom niet verder .
    ook De jonge kan ik niet contacteren via linked in, contact kan alleen via betaald abonnement zag ik

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Reina_1
    meer dan een maand geleden

    MickeyMae gewoon de site van de eu;en dan zoeken op coonact.Bij Dieederik Gommers even op google naam intypen en dan zie je hem, en dan zoeken naar contact.Hugo staat net als Jan met de Pet op facebook en krijgt daar heel wat over zich heen…

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Ivon9
    meer dan een maand geleden

    Een vriendin kreeg vorige week Pfizer. Werd niet goed, 2.5 uur met haar bezig geweest. Na 4 uur de oude. Zegt helaas niks over het vaccin of je een allergische reactie krijgt… En toch voor mij, ik neem meteen Pfizer of Moderna als het kon.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Johannab
    meer dan een maand geleden

    Beste Reina,
    Kan jij aangeven hoe jij Gommers hebt bereikt?
    Wil ook graag wat sturen. Nooit geschoten altijd mis. Alhoewel ik heb inmiddels diverse politici aangeschreven zonder echt resultaat. De meesten reageren geen eens. Heb alleen antwoord gekregen van Klaver. Standaardantwoord dat het risico van Covid zwaarder weegt bij onze leeftijdsgroep etc. Vaccin is voor ons veilig maar niet voor de rest van Nederland?????? Heb Kaag aangesprokem op haar verkiezingskeus…wij staan voor vrijheid voor iedereen en we laten niemand vallen. Nou voor ons geen vrijheid en ze laten ons wel degelijk vallen! Wordt hier zo verdrietig van en tegelijk ook zo boos over. Dreigementen dat je je recht op vaccinatie verliest als je AZ weigert. Ik dacht dat we in een democratisch land leven.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Micky Mae
    meer dan een maand geleden

    Johannab helemaal mee eens!

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Reina_1
    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • Micky Mae
   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Reina_1
    meer dan een maand geleden

    Ik heb Hugo de Jonge op facebook iets geschreven;veel reacties daar en gemakkelijk te vinden.let op;er zijn ook lui tussen die tegen ONS zijn maar velen willen ook geen astra.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • Hanna2977
   meer dan een maand geleden

   Ik ben 61 en behept met aandoeningen die met hart en vaten (erfenis) van doen hebben.
   Ben er al enkele maanden mee bezig, vanaf het moment dat het AZ-vaccin door EMA werd goedgekeurd. Omdat er niets bekend is over het AZ vaccin behalve dat de test gedaan is met 22000 personen ong. 50/50 vaccin en placebo. mensen tussen 18-55 jaar en gezond, de mensen die ziek werden zijn uit de test gehaald. Bij EMA het rapport gelezen en van alles moet nog getest worden. Bij huisarts gevraagd hoe en wat: wij weten het ook niet, wij moeten doen wat de overheid ons opdraagt. Denk na en volg je gevoel. Verschillende instanties mail gestuurd en doe ik nog met regelmaat, zit nu te wachten op antwoord GGD. Heb 2 dagen geleden wederom een bericht terug gekregen van rijksoverheid: AstraZeneca en anders niets. RIVM verwijst naar een telnr. blijkt van GGD te zijn, die ook maar een mail gestuurd maar nog steeds geen antwoord. Met mijn aandoeningen mn perifeer vaatlijden veroorzaakt door hyperhomosysteinemie (is ook zeldzaam) en andere, ben ik een risico voor klonters. Heb een aandoening genaamd aortitis met retroperitoneale fibrose, deze is zeldzaam 1 op 3.000.000 mensen wereldwijd, van de 3 mensen zijn er 2 man. Als 1 op 90.000 zeldzaam is (AZ) wat is dan 1 op 3.000.000 en die ene vrouw zijn(=1 op 9.000.000)? Las vandaag deze: https://nltimes.nl/2021/05/02/early-study-shows-astrazeneca-vaccine-users-suffered-blood-clots-research-needed. gaat over Lareb. Lareb wil meer onderzoek ivm meerdere, andere soorten trombose na AZ. Lareb bijwerkingen van AZ wil je niet lezen, ben je morgen nog niet klaar.
   Ik wil nog uitzoeken hoe het juridisch zit (wie kan ik aansprakelijk stellen als ik toch besluit met AZ te vaccineren en het gaat niet goed) nu ze met paspoorten en over alleen toegang/vakantie voor gevaccineerden beginnen. Vaccineren is een vrije keuze maar wanneer je uitgesloten wordt omdat je niet gevaccineerd bent is het geen vrije keuze meer. DIE prik en anders ben je niet meer welkom in de maatschappij? RIVM, Rijksoverheid, EMA, CBG-MEB, ministerie VSW ea. het wijst allen naar elkaar maar niet 1 geeft een duidelijk en recht door zee antwoord. Ik heb de petitie getekend maar zie niet veel heil. Gaat de EU AstraZeneca ook nog voor de rechter dagen omdat ze niet voldoende en op tijd leveren(??) laat ze het houden en haal die vriezers leeg, wordt nu alle Pfizer en Moderna opgeslagen voor reserve?

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Akay
   meer dan een maand geleden

   Hallo
   Net bij MAX gehoord dat dokter Ted zei dat er een veegactie zou komen voor diegene die nog niet gevacineerd was. Maar of je dan een ander vaccin aangeboden krijgt? Daar zei hij niets over????

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Hanna2977
    meer dan een maand geleden

    Hey Akay, dat heb ik ook vermeld gekregen toen ik een week of 8 geleden met het landelijk tel.nr. van de overheid belde(werd ik door RIVM naar verwezen) ene Julia vertelde dat ze vermoede dat er later ook nog gevaccineerd kon worden want er moet nog een veegactie komen voor mensen die niet gevaccineerd konden worden wegens ziekte ed. Maar ze was niet zeker. Nu zegt de overheid bij dezelfde vraag per mail dat je moet afwachten of dit wel kan en dan wel laat in het jaar en als er vaccins over zijn.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Akay
    meer dan een maand geleden

    Hoi Hanna Ik heb geen idee wat er gaat gebeuren maar je hoort nou ook van alles.
    Ook over pfizer nou. Ze, gaan nu onderzoek doen in Frankrijk naar de bijwerking van een ontstoken hartspier daar zijn al 7 gevallen van bekend en het schijnt in Israël ook al voor te komen. Je weet van narigheid niet meer wat je moet geloven. Het nadeel van Astrazenica blijft toch dat het niet beschermt tegen de zuid afrikaanse variant
    en de bijwerkingen plus dat je jezelf drie weken in de gaten moet houden of je geen trombose hebt. Het wordt ons zo wel moeilijk gemaakt. Maar ja een keuze heb we voorlopig nog niet. Ik zag net op journaal dat AZ in Frankrijk ook al ge-weigerd wordt.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • Germara
   meer dan een maand geleden

   Bevrijdingsdag…niet voor mij, en ook niet voor mijn man die vandaag zijn 1e Pfizer vaccinatie gekregen heeft (ja, hij is ouder dan mij de mazzelkont). Omdat ik nog geen uitzicht heb op een vaccinatie zal ook hij weer in onze quarantaine bubbel stappen en daar voorlopig blijven. Ik ben meegegaan naar de testlocatie en heb vanuit de auto veel opgeluchte mensen naar buiten zien komen. Oef, dat was confronterend.
   Een veegronde voor ons zal er niet zo snel komen ben ik bang. Ik denk dat er wederom AZ geserveerd gaat worden aan de weigeraars.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Johannab
    meer dan een maand geleden

    Beste Germara,
    Ben het helemaal met je eens.
    Hoor de hele avond op de tv het woord vrijheid ! Maar niet voor ons. Mijn man heeft verleden week zn pfizer prik gehaald..knap dat jij mee gegaan bent. Ik kon het niet opbrengen..heb thuis zitten huilen toen hij weg was.
    En nu begint de discussie over een vaccinatie paspoort. Dat krijgen wij dus ook niet. We worden steeds meer gestraft..

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Micky Mae
    meer dan een maand geleden

    Beste Johannab ik voel het net zo als jij! Steeds die berichten dat jongeren zich nu mogen melden, over het vaccibatiepaspoort dat gaat komen, ik ben dan steeds zo boos en voel me in de kou gezet en overgeslagen, een derderangsburger omdat wij geen toegang krijgen tot het betere vaccin, zekfs niet als we het zelf zouden willen betalen! Op geen enkeke manier!
    Dan de berichten dat aks je nu weigert je straks in de veegronde ook alleen maar un aanmerking kont voor AZ . Wat willen ze hier toch mee? Die hele grote groep jobgeren jrijgen allemaal een ander vaccin en wij , obze relatief kleine groep, is fewoon veroordeekd tot AZ
    Ook mijn partner krijgt binnenkort Pfizer ondat hij toevallig een paar jaartjes jonger is
    Het spookt de hele dag door mn hoofd en ben op zoek naar manieren om dit bespreekbaar te maken
    Ik heb ook al ehoord dat gezegd werd dat ze ibs geen ander kunnen geven omdat het dan niet eerlijk zou zijn tov nensen die ook geen AZ wilden maar hem toch genomen hebben
    Een vriendin van mij wil hem ook niet maar us bang dat ze dan geen krijgt en beemt hen ws daarom toch , maar dat krijgik niet voor elkaar
    Het beste lijkt ne om op te staan en zoveel mogelijk onze stem te katen horen , waar maar mogelijk

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Theri
    meer dan een maand geleden

    Hier hetzelfde morgen krijgt mijn man zijn pfizerprik ik zal huilend moeten toezien net zoals toen mijn 2 weken ouudere vriendin pfizerprik kreeg die
    geboren is in december 1955 en ik januari 1956.ik huil heel de dag en zie geen toekomst meer.mijn man wil dadelijk weer dingen gaan doen maar ik ben bang dat hij mij besmet .

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Cool
    meer dan een maand geleden

    Ik zie het zo. Wat de regering op dit moment probeert is vergelijkbaar met het volgende:

    Een monteur repareert de remmen van je auto en levert de auto af met de mededeling dat er 60% kans is dat ze bij een noodstop goed werken. Daarnaast is er nog 20% kans dat ze in elk geval redelijk werken.
    Op basis van die gegevens beoordeelt de monteur dat je auto veilig is en dat je er gewoon op Zwarte Zaterdag mee naar Frankrijk kunt rijden.
    Wie zou zich hiermee echt de weg op wagen?

    Zo zie ik het AZ vaccin ook: ik zou me met dat vaccin absoluut niet veilig genoeg voelen om weer aan de maatschappij deel te nemen. En naarmate de regering de restricties op gaat heffen zal dat gevoel van onveiligheid alleen maar erger worden, niet beter.
    Ik ben geen vaccinweigeraar, integendeel. Maar ik weiger me te laten vaccineren met een vaccin waarin ik totaal geen vertrouwen heb en dat me op de lagere termijn alleen maar meer onrust en stress zal bezorgen.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Micky Mae
    meer dan een maand geleden

    cool ik zie het precies zo ! ik zou me ook niet veilig voelen met az , ook vanwege de varianten die je zomaar tegen kan komen . waarom moet onze, kleine, groep als enige genoegen nemen met een vaccin met meer bijwerkingen en minder bescherming terwijl er een beter is?

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Cool
    meer dan een maand geleden

    Micky Mae
    Dat is het punt. Vanaf de eerste schema’s heeft bij letterlijk elke groep meer dan één vaccin als optie gestaan. BEHALVE bij de groep 60-64 jaar.
    Elk schema vanaf dat moment gaf datzelfde beeld: alle groepen diverse opties, behalve deze groep. Er is geen enkel geldig argument voor die beslissing te bedenken.

    De botte weigering van de regering om te accepteren dat het vertrouwen in het AZ vaccin extreem laag is heeft volgens mij dan ook weinig met de realiteit te maken en alles met het onvermogen van bepaalde personen om dit te erkennen. Ik vermoed ook enige persoonlijke rancune en angst voor gezichtsverlies.
    Er is GEEN ENKELE reden te bedenken waarom voor de groep 60-64 niet meerdere vaccins ingezet kunnen worden. En het is volslagen idioot om te denken dat een “veegactie” met opnieuw AZ mensen over de streep zal trekken. Het wantrouwen is te groot en de botte weigering om dat te erkennen brengt de gezondheid van een groot deel van deze groep ernstig in gevaar.
    Wij hebben, zoals vele anderen hier ook al aangeven, enorme stress ervaren en die maakt ieder van ons n deze groep alleen maar kwetsbaarder voor de gevolgen van het virus. De continue dwang (want dat is het) om toch dat vaccin te nemen maakt het nog erger.

    Bottom Line: een stelletje kwetsbare ego’s in de regering, die niet te moed bezitten hun ongelijk toe te geven en het vertrouwensprobleem te accepteren, zitten te spelen met ons leven en onze gezondheid.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Cool
    meer dan een maand geleden

    Voor wat het vaccinatieschema betreft zie ik, als gevolg van de enorme vertrouwensbreuk ten aanzien van het AZ vaccin, maar één redelijke actie vanuit de regering.

    Zet de groep 60-64 in het schema met Pfizer/Moderna als opties.

    Biedt het AZ vaccin aan aan iedereen die snel gevaccineerd wil worden en nog wel vertrouwen heeft in het vaccin. Zij kunnen dan contact opnemen met de huisarts. Vergelijkbaar met de jaarlijkse griepvaccins. De structuur daarvan is bij alle huisartsen aanwezig.
    Dat schept duidelijkheid. Is waarschijnlijk voor huisartsen ook een stuk overzichtelijker.

    Organisatorisch moet dat kunnen en veel soepeler lopen dan nu.
    Bovendien zou het ook de acceptatiegraad voor het vaccin waarschijnlijk enorm verhogen. Win-win situatie.
    Maar of iemand in de politiek de moed heeft om zo’n wijziging op te pakken??????

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Micky Mae
    meer dan een maand geleden

    Cool dat zou me een prima idee lijken!

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Cool
    meer dan een maand geleden

    Micky Mae

    Het lost ook nog een ander probleem op waar blijkbaar weinig mensen over nagedacht hebben: risico-inschatting.
    De overheid heeft, naar het lijkt min of meer willekeurig, een paar medische aandoeningen als risico-factor aangewezen voor het AZ vaccin.

    Maar, de enige die feitelijk kan beoordelen of iemand een verhoogd risico loopt op ernstige problemen bij AZ is je huisarts die je ziektegeschiedenis kent. Deze groep zou dan automatisch gescreend worden door de huisarts wanneer ze AZ vragen.

    Om mezelf als voorbeeld te noemen: een aantal dagen misselijkheid en braken heeft me al een keer bijna het leven gekost. De bijwerkingen van AZ zijn voor mij waarschijnlijk gevaarlijker dan het virus zelf.
    Evenals de “milde versie” van Covid waar men het over heeft na vaccinatie met AZ.

    In de huidige aanpak worden die factoren, de persoonlijke ziekte-geschiedenis van mensen, gewoon genegeerd. Collateral damage …. 🙁

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Micky Mae
    meer dan een maand geleden

    Cool, als iets misgaat door de vaccinatie is er niemand waar je verhaal kunt halen, gezien je ‘vrijwillig “de prik bent gaan halen ..

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Cool
    meer dan een maand geleden

    Micky Mae

    Dat “vrijwillig” durf ik best voor de rechter te bestrijden. 🙂

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • Micky Mae
   meer dan een maand geleden

   bericht in de volkskrant
   Mieten wij hier bkij mee zijn?
   Nederland heeft interesse in Janssen-vaccins van Denemarken
   Nederland wil doses van het Janssen-vaccin hebben die zijn toebedeeld aan Denemarken. Dat laat een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid weten.

   Denemarken besloot onlangs om het Janssen-vaccin niet meer deel te laten uitmaken van zijn vaccinatieprogramma, vanwege de kans op een zeer zeldzame bijwerking na toediening van het vaccin. Wat de Denen met hun voorraad en toekomstige leveringen willen doen, is nog onzeker, aldus de woordvoerder. Mogelijk wordt het nog verstrekt aan Denen die zich er zelf voor melden.

   Mochten de Denen hun Janssen-vaccins willen afstaan aan andere landen, dan wordt eerst op Europees niveau geïnventariseerd wie er interesse heeft. Daarna kan er dan naar rato een herverdeling worden gemaakt. Polen heeft ook aangegeven de Deense doses wel te willen. Hoeveel andere landen interesse hebben, kon de woordvoerder niet zeggen.

   Redactie

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Theri
    meer dan een maand geleden

    Mickey mae
    Nee hier moeten we idd niet blij mee zijn die janssenprik zullen ze ons groep wel weer opdringen als alternatief omdat er zoveel miljoenen van komen en je maar 1 prik nodig hebt.als er veegronde komt zijn die natuurlijk het meeste over maar dan ga ik weer weigeren.ik zie me niet meer gevaccineerd worden.maar ik wil wel heel graag gevaccineerd worden maar nooit nooit az of janssen.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • Micky Mae
   meer dan een maand geleden

   Net ingesproken door de huisarts met dringend verzoek om vanmiddag in de praktijk AZ te komen halen. Dat de kans op ernstige buhwerkingen uiterste klein zijn en blabla .
   Dat de kans op corona veel groter is en hij geen kans ziet voir mij op een ander vaccin , pas na de zomer zou er een veegactie konen en dan is nog maar de vraag of ik dan pfizer krijg
   Nu helemaal over de rooie..

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Theri
    meer dan een maand geleden

    Mickey mae
    Laat je niet gek maken (hoort wie het zegt ik zit ook aan de kalmeringsmiddelen)maar ik denk dat de huisarts ook niet weet wanneer er een veegronde komt ik denk dat ze dat in den Haag ook nog niet weten niemand weet nog iets.hou je taai.sterkte!!

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Mary56
    meer dan een maand geleden

    Beste

    U wilt niet weten hoeveel ministers en instanties ik al heb aangeschreven.
    Ook naar het ministerie van VWS heb ik al meerdere malen berichten gestuurd.
    Je krijgt direkt een ontvangstbevestiging, dat ze het druk hebben en het bericht aan de betreffende persoon zullen doorzetten.

    Ik heb een aantal emailadressen voor u, maar ik heb tot nu toe nog geen keer iets terug ontvangen.

    heb een aantal emailadressen voor u, maar ik heb tot nu toe nog geen keer iets terug ontvangen.

    m.rutte@tweedekamer.nl
    hugodejonge@minvws.nl
    ministerdejonge@minvws.nll
    ministervanark@minvws.nl
    m.rutte@tweedekamer.nl
    De Gezondheidsraad:
    Info@gr.nl

    RiVM heb ik ook aangesproken.
    Info@rivm.nl

    Ministerie VWS :

    https://www.rijksoverheid.nl/ministeries/ministerie-van-volksgezondheid-welzijn-en-sport

    Via contact in het rijtje komt u op de plaats om uw bericht te schrijven. U krijgt hier ook een bevestiging van.
    Ikheeft nu een aantal emailadressen waar u uw verhaal kwijt kunt.

    Laten we hopen, dat we iets bereiken. Zelf ben ik ook bereid om Pfizer te kunnen kopen via een recept van de huisarts of GGD, maar dat zal op dit moment nog niet mogelijk zijn.

    Succes verder.

    Mvg.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • MarieJocee
    meer dan een maand geleden

    Wat heftig Micky, dat je zo gedwongen wordt! Schandalig ook. En dit noemen ze dan “geen dwang tot vaccinatie”? Heel veel sterkte met het nemen van je besluit hierover. Probeer je gevoel te volgen.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Inty
    meer dan een maand geleden

    Snap dat je daar behoorlijk van slag van bent Mickey Mae.
    Het zou ook zo fijn zijn als Huisartsen geen druk meer uitoefenden op hun klanten en ze ook niet proberen zo over te halen tot AstraZeneca vaccinatie.
    Ze moeten gaan proberen de regering over te halen tot ander vaccinatie beleid.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Micky Mae
    meer dan een maand geleden

    Inty , precies!

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Reina_1
    meer dan een maand geleden

    Mickey Mae.wat een gek zeg, met hun verkooppraatjes; we wachten gewoon tot ze niet anders kunnen;hebben jullie al wat op facebook gezet de pagina van Hugo de Jonge,ik heb er ook van alles opgezet;hoe meer er meedoen..des te beter,en we moeten nie topgeven;al ben ik wel gesloopt..heb iedereen aangeschreven,tot astrazeneca aan toe.meer kan ik even niet…doodop..en kan d ekop van die gek niet meer zien(Hugo)

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Micky Mae
    meer dan een maand geleden

    Reina_1 met een knoop in mn maag zie ik de berichten over de jongeren die al aan de beurt zijn met Pfizer en de vaccinatiepaspoorten die ze willen invoeren .
    Het lukt me maar niet om De jonge een bericht te sturen , de optie berichten is niet aanwezig
    Hoe heb jij dat gedaan?
    De nationale ombudsman gaf me het advies dat we zoveel mogelijk kamerleden zouden moeten aanschrijven , hoe meer hoe beter , tot ze ergek van worden

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Elsae
    meer dan een maand geleden

    Dat vind ik jammer dat de ombudsman jou die tip gaf, met andere woorden de ombudsman gaat er zelf niet mee aan de slag dus. Dat verbaasd mij zeer. Ik kreeg vandaag een mail terug na mijn 2e mail aan hen. Of ik volgende week concact met ze wil opnemen. Nou dan weet ik nu al hun antwoord.
    Nieuwsuur kunnen we nog doen en Lara Rense mits er ergens een contactformulier is. En ja misschien Francisco van Jole en Peter Kee.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • AdaTol
    meer dan een maand geleden

    Ik ben ook actief op Twitter, helaas geen enkele inhoudelijke reactie, alleen verwijzingen naar schema’s. Heb een groot aantal kamerleden inmiddels aangeschreven en er is een petitie die je kunt ondertekenen. Helaas ook geen enkele reactie ontvangen . Maar ik herken het gevoel dat je niet gehoord wordt. En dat maakt je uiteindelijk murw en dat is wat ze willen volgens mij. Ik ben op zich zelf niet zo bang voor het Astra Vaccin maar ik vind het wel raar dat wij een vaccin verplicht krijgen dat ook bewezen minder effectief is en toch ook voor onze leeftijdsgroep altijd nog een groter risico met zich meebrengt dan Pfizer en dat bovendien nog steeds niet voor iedereen beschikbaar is . Alleen wij hebben de enige armen waar ze de Astra nog in kwijt kunnen dus is volgens mij ook gewoon een centenkwestie! Wat moeten ze er anders nog mee? Ze gaan ons echt geen ander vaccin geven helaas.

    https://rechtoppfizermoderna.petities.nl/

    Sterkte iedereen!

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Micky Mae
    meer dan een maand geleden

    AdaToll idd zijn wij de enige groep die az nog mogen nemen, dan gaat de EU in het proces tegen AZ ook nog eisen dat we méér gekeverd gaan krijgen! Zitten nog meer opgescheept daarmee.
    Ik denk ook een geldkwestie: Pfizer kost per vaccin 14 euro en die hebben zelf geunvesteerd en AZ kost 1, 79 per vaccin en daar heeft de Eu flink in geinvesteerd en sat willen ze eruit! Nu wil Nederland ook nog de Janssen vaccins overnemen van Denemarken die ze niet meer wil, ws tegen een prikje …lekker goedkoop..
    We zullen onze stem.moeten laten horen

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • Mary56
   meer dan een maand geleden

   Minister de Jonge ontneemt de 60-64 groep het recht op een hoog beschermend vaccin als Pfizer. De 60-64 groep met vaak ook nog medisch risico.
   Minister de Jonge ontneemt ons het recht om snel gevaccineerd te worden 6 wk interval.
   Het Pfizer Vaccin zou volgens de Gezondheidsraad speciaal bij 60 plussers uitstekend werken.
   Het Pfizer Vaccin is ook al klaar om te verwerken bij eventuele mutaties. AstraZenica niet.
   Gelijk geeft hij de feestvierende jongeren het recht tot een hoog beschermend vaccin.
   Iedereen heeft recht op een goed vaccin met een goede bescherming, maar om de 60 plussers dan het minst beschermend vaccin op te dringen met een interval van 12 wk, inderdaad 3 mnd gaat velen veel te ver.
   Te gek voor woorden.
   DE JUISTE PRIK IN DE JUISTE ARM MINISTER DE JONGE

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Micky Mae
    meer dan een maand geleden

    Mary 56 , helemaal mee eens! het voelt zo machteloos
    zelfs als we het zelf zouden willen kopen zou dat niet kunnen, het wordt ons totaal onmogelijk gemaakt
    als ze een hoge vaccinatiegraad willen, juist voor de groep die het meeste op de ic terecht komt, moet je die mensen toch juist het vaccin met hoogste bescherming, en niet het vaccin met de minste bescherming die ook nog eens niet werkt tegen varianten , ook nog eens het vaccin met de meeste risico s
    maar hoe krijg je dit aan het verstand gebracht bij de mensen die dit beleid bepalen?

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Johannab
    meer dan een maand geleden

    Mary56,
    Ben het helemaal met je eens. T is echt bizar zoals het nu gaat. 65 plussers zijn merendeels gevaccineerd en nu worden 60 minners opgeroepen. En wij…..
    wij mogen niet meer… En dan gaan ze straks idd de feestende jongeren ook nog eens het beste vaccin geven.. en wij…wij kunnen het slechtste vaccin krijgen ..terwijl wij het grootste risico lopen. Ze willen de zorg toch ontlasten? Begin dan met ons Pfizer te geven!! Wordt er erg moedeloos van en begin ondertussen aan mezelf te twijfelen…ben ik nou gek of is de rest gek? Hoe krijgen we het bekend? Misschien moeten we met flinke spandoeken in Den Haag gaan staan. Misschien halen we dan het journaal en krijgen we echte aandacht !

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Hanna2977
    meer dan een maand geleden

    Hey mary56,
    Het is niet Hugo de Jonge (van origine basisschool leraar) maar het RIVM die bepaalt wie welk vaccin krijgt op advies van de gez.heidsraad. maar die zegt dat AZ gegeven kan en mag worden aan 60+ niet dat het moet.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Micky Mae
    meer dan een maand geleden

    Hanna2977 , in de 2 e mail van het RIVM verwezen ze nij juist naar de overheid, dat die het vaccinatiebeleid bepaalt, vreemd , ze peieren ons gewoon af

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Micky Mae
    meer dan een maand geleden

    Hanna 2977 hier de mail gecopieerd:

    Hartelijk dank voor uw bericht.

    Hoewel het RIVM bij veel corona-issues direct en indirect is betrokken, kunnen we u hierbij helaas niet van dienst zijn. Graag willen we u doorverwijzen.

    Het ministerie van VWS is verantwoordelijk voor de vaccinatiestrategie: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie
    Voor verdere vragen adviseren we u om contact op te nemen met het publieksinformatienummer via 0800-1351.

    Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

    Met vriendelijke groet,

    RIVM Informatiepunt

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Cool
    meer dan een maand geleden

    Micky Mae

    En het ministerie van VWS volgt het advies van de Gezondheidsraad.
    De Gezondheidsraad op haar beurt baseert zich op het EMA.
    Iedereen wijst naar de voorloper in de ketting.

    Frappant hierbij echter is dat de diverse landen in de EU op basis van de bevindingen van de EMA, wel verschillende maatregelen nemen. Uiteindelijk is het natuurlijk de regering die de verantwoordelijkheid draagt. Hoe vaak ze ook naar voorlopers in de keten wijzen om de verantwoording elders te leggen, zij zijn degenen die de uiteindelijke beslissing nemen.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Theri
    meer dan een maand geleden

    Dat nummer 0800-1351 heb ik al een paar keer gebeld zit gewoon iemand van callcenter of zoiets zit gewoon van een blaadje op te lezen.kan je niks mee.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Hanna2977
    meer dan een maand geleden

    Klopt. Voor de strategie: wie wanneer aan de beurt is maar wie welk vaccin krijgt bepaalt RIVM Ik weet niet of Jaap van Dissel hier hoofdverantwoordelijke is.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Cool
    meer dan een maand geleden

    Hanna2977

    “Het ministerie van VWS vertaalt de COVID-19-vaccinatie adviezen van de gezondheidsraad in een inentingsstrategie. Na goedkeuring van elk vaccin volgt opnieuw een advies van de Gezondheidsraad en een besluit van de minister van VWS over de inzet van het vaccin.”

    Nederlandse vaccinatiestrategie (COVID-19-vaccinatie)

    Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu coördineert de uitvoering van de COVID-19-vaccinatie.
    Zij bepalen dus niet de strategie, maar zorgen voor en bewaken de uitvoering daarvan.

    Best wel verwarrend allemaal. En dat maakt het ook lastig om te bepalen waar je met je problemen en vragen naar toe moet.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • Hanna2977
   meer dan een maand geleden

   Wij hebben het wel over de schrik voor bijwerkingen maar wat als je een ernstige bijwerking overkomt? Raak je die laatste werkbare jaren ook nog je baan kwijt! Zal die overheid ook wel niet interesseren. Als er een grote som smartengeld betaald wordt ga ik nog eens nadenken en volledige loon doorbetaling tot aan mijn pensioen.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Hanna2977
   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Cool
    meer dan een maand geleden

    Dat was te verwachten. De problemen met die vector vaccins zijn te ernstig.
    Op dit moment claimen diverse landen (en de EMA) dat de voordelen nog opwegen tegen de ernstige bijwerkingen.
    Wanneer de pandemie min of meer onder controle is en er voldoende, veiliger mRNA vaccins zijn is gebruik van gevaarlijke vaccins niet langer te verantwoorden.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Cool
    meer dan een maand geleden

    En … aangezien dit besluit feitelijk een erkenning is van het feit dat het vaccin gevaarlijk is in gebruik … geeft dit ons een heel duidelijk argument.

    Want, kan en mag een regering een geselecteerde groep mensen, door hen een veiliger vaccin te onthouden, dwingen hun eigen leven in gevaar te brengen? Ik denk het niet.
    Onze zorgen en wantrouwen tegen deze vaccins is nu door de EU erkend als legitiem.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Micky Mae
    meer dan een maand geleden

    Op zich een gunstig bericht
    Wel bijzonder dat Duitsland AZ nog voor alle leeftijden wil gaan inzetten en dat de EU in het proces tegen AZ meer levering gaat eisen..ipv het contract verbrejen wegens niet nagekomen afspraken

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Johannab
    meer dan een maand geleden

    Zeker een hoopvol bericht dat men in 2022 niet met Astra verder zou willen. Het is een erkenning voor ons dat het vaccin inderdaad te problematisch is. Maar het is ook vreemd dat men aan de andere kant een rechtszaak wil aanspannen inzake de slechte levering.
    Duitsland wil nu iedereen gaan inenten met AZ…misschien ze nog snel van hun huidige voorraden af in 2021? Het bericht dat men in 2022 van AZ af zou willen sterkt mij alleen maar in mijn strijd AZ te weigeren.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Cool
    meer dan een maand geleden

    Johannab

    Ik denk dat die rechtszaak een strategische zet is. Als men nu de de zaak wint en AZ moet leveren, dan is het zeer onwaarschijnlijk dat AZ dat kan.
    In dat geval kan men van het contract af zonder dat er sprake is van contractbreuk.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Cool
    meer dan een maand geleden

    Micky Mae

    Volgens een bericht in de Volkskrant is die inzet op vrijwillige basis.

    “Binnenkort kan iedere Duitse volwassene die dat wil het AstraZeneca-vaccin krijgen. Voor dit vaccin worden zowel de leeftijdsgrens als de voorrangsregels voor kwetsbaren opgeheven.”

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Micky Mae
    meer dan een maand geleden

    Cool dat ” vrijwillig ” maakt idd het verschil !

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • Hanna2977
   meer dan een maand geleden

   Ik denk: ze hebben al voordat het vaccin ontwikkeld was ingezet op AZ en zoveel besteld dat die alsnog afgenomen moeten worden. Zal ook wel voor Janssen zo zijn. Hier heeft de EU de touwtjes in handen, die bepaalt hoeveel elk land krijgt op het moment dat er een levering komt.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Cool
    meer dan een maand geleden

    Het beste wat er kan gebeuren is denk ik, dat de EU de nood-toestemming voor AZ intrekt.
    Voor zover ik weet heeft de FDA in de US ook nog steeds geen toestemming gegeven het vaccin in de US te gebruiken.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Johannab
    meer dan een maand geleden

    In Dagblad Trouw staat een verwijzing naar onze petitie.
    Laten we hopen dat meer mensen dit nu lezen en mede zullen ondertekenen!

    https://www.trouw.nl/cs-b38d5eb8

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Cool
    meer dan een maand geleden

    Wel allemachies ….. en de regering claimt al vanaf het begin dat vaccinatie van de groep 60-64 op advies van de Gezondheidsraad is !!!
    Dat is dus gewoon een regelrechte leugen.

    Bedankt voor de link.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Micky Mae
    meer dan een maand geleden

    Cool hekemaal waar, de EMA had Pfizer geadviseerd vanaf 60 . Maar wij zijn de enige groep aan wie ze het nog kwijtkunnen : vanaf 65 en onder 60 mag het niet meer
    Die krijgen een beter vaccin. Terwijl bekend is daf juist de 60 ers het grootste risico op ic opname loopt en die krijgen het minst werkzame caccin, niet logisch toch

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Cool
    meer dan een maand geleden

    Micky Mae

    Ik was niet bekend met de inhoud van het advies van de Gezondheidsraad. NU dus wel.
    Inmiddels hebben mijn man en ik de petitie ondertekend en heb ik in mijn vriendengroep op Facebook mensen die ons willen steunen opgeroepen ook te tekenen. Een aantal heeft dat al gedaan.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Theri
    meer dan een maand geleden

    Nu Duitsland gaat adviseren om jansenvaccin alleen aan 60 plussers te geven zijn wij hier ook de puntje puntje puntje.Dit vaccin ga ik ook niet nemen.ik gok er maar voortaan dat ik corona krijg en er met lichte klachten vanaf kom en zo niet heb ik pech.De overheid is er dan schuld aan al zullen ze dat niet zo voelen.ik ga nooit nooit az of jansen nemen.ik voel me machteloos boos gefrustreerd.veel sterkte allemaal.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Micky Mae
    meer dan een maand geleden

    Ik las dat Nederland het Janssen van Denemarken wil opkopen omdat die het jiet willen! Zal tegen een vriendenprijsje zijn. Wat een beleid:

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Theri
    meer dan een maand geleden

    En die jansenvaccins zal wel aan ons astrazenica weigeraars gegeven worden dan denken ze dat ze een goed alternatief hebben.mij niet bellen!!!!

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Theri
    meer dan een maand geleden

    Jansen is nog nieuwer dan az moeten wij weer proefkonijnen zijn?

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Cool
    meer dan een maand geleden

    Theri

    Janssen zou ik mogelijk nog wel accepteren. Het heeft een aantal voordelen die voor mij belangrijk zijn, met name de ene prik. Ik heb AZ niet afgewezen vanwege het risico op trombose, maar omdat ik de fabrikant niet vertrouw en omdat dat “milde bijwerkingen” voor mij dodelijk kunnen zijn. En de kans op die “milde bijwerkingen” is groot. Als ik die al overleef zit een tweede prik er zeker niet in.
    Janssen heeft het voordeel dat er maar één prik nodig is. En minder bijwerkingen. Bovendien is het een bedrijf dat bekend is met ontwikkelen van vaccins en betrouwbaar. Astrazeneca is dat niet.
    Als ik de keuze had tussen Pfizer en Janssen weet ik nog niet welke ik zou kiezen.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Micky Mae
    meer dan een maand geleden

    Theri en wat gekezen had zij de bijwerkingen totnutoe net iets minder dan AZ en idd maar 1 prik en niet te verwaarlozen, betere brscherming tegen zuid afrikaanse variant
    Als ik kom kiezen toch liever pfizer maar Janssen ook even afwachten hoe de ervaringen zijn

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • Hanna2977
   meer dan een maand geleden

   Zouden alle kamerleden 1e en 2e zich voor de camera van de media willen laten vaccineren met AZ? Als ze mensen willen overtuigen lijkt mij dat de beste campagne. Wel laten zien dat het vaccin AZ is. Las gisteren nog reacties op trustpilot van mensen die AZ hebben gehad, wat een drama.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie