RegisterenInloggen
HannesdeKnipper
HannesdeKnipper
11 dagen geleden

Inenten met AstraZenica boven de 60

11 dagen geleden

Waarom legt NIEMAND ons uit, waarom het inenten met AstraZenica onder de 60 jaar is gestopt, vanwege de kans op trombose en waarom IK als 73 jarige man deze prik WEL (eventueel) krijg en hem niet mag weigeren, omdat ik géén ander middel mag kiezen. Kunnen mensen boven de 60 dan niet dood gaan tengevolge van door Astra Zeneca opgelopen Trombose en bloedproppen??!!
Er wordt in geen enkele nieuwsuitzending met een woord over gerept.Slechts de mededeling dat ze onder de 60 jaar ermee stoppen. UITERST VREEMD

  • HannesdeKnipper
   11 dagen geleden

   Ik snap ook niet, waarom ik als 59 % Mantelzorger voor mijn vrouiw met Parkinson géén voorrang krijg, want als IK Corona krijg, is de enige oplossing voor mijn vrouw die zelf (bijna) niets meer kan, is dan het verpleegtehuis. Ik snap ook NIET dat zij niet tot de “risicogroep” behoort.

   11 dagen geleden

   Geef een reactie

   • RiAntSmit
    5 dagen geleden

    Helemaal mee eens. ik loop met dezelfde vragen rond. Eerst gaat het hele land op slot om de ouderen en de zwakkeren te beschermen en dan worden ze gewoon met een onveilig middel gevaccineerd
    snap het echt niet meer

    5 dagen geleden

    Geef een reactie

  • HannesdeKnipper
   11 dagen geleden

   95% moet hierboven staan.

   11 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Gerard67
   10 dagen geleden

   Een vaccin maakt geen onderscheid in leeftijd , als het gevaarlijk is voor mensen onder de 60 jaar is dit vanzelfsprekend ook voor mensen boven de 60 jaar . Ben bijna 69 jaar en onze leeftijds catagorie mag dus gerust bloedproppen en trombose krijgen want dat scheelt weer AOW uitkeringen geloof ik . Minister De Jonge kan me nog meer vertellen denkt hij nu werkelijk dat wij gek zijn of zoiets . Eerst was Astra Zenica gestopt na de vele doden er mee , 7 dagen later zeiden ze weer we gaan ermee door en last but not least nu weer gestopt voor mensen onder de 60 . Geen 1 medicijn of vaccin kan onderscheiden in welk lichaam dit terecht komt . Dus gewoon stoppen met die rommel voordat er nog meer doden er bovenop vallen . Gebruik een ander merk Pilzer of Moderna lijkt me toch niet zo moeilijk neem ik aan . De meesten mensen hebben al een hekel aan prikken en als daar bovenop de angst erbij komt of je het wel overleeft dat is helemaal absurd . Astra Zenica gewoon nooit meer gebruiken , want ook Duitsland is ermee gestopt na de vele overlijdens .

   10 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Gerard67
   10 dagen geleden

   Duitsland is er mee gestopt en niet voor niks , het is gewoon link spul er zijn daar al zoveel doden door gevallen . Dus het is spelen met mensen levens en dat is toch niet de bedoeling lijkt mij .

   10 dagen geleden

   Geef een reactie

   • justme58
    2 dagen geleden

    Gerard67, voor zover ik weet is Duitsland niet gestopt maar heeft net als Nederland een leeftijdsgrens en geeft het niet aan mensen onder de 60. In Duitsland zijn al 42 gevallen gemeld van mensen die bloedstolsels in de hersenen kregen. Allemaal tussen de mensen tussen de 22 en 63 jaar, en meestal vrouwen.
    Ook in Duitsland vinden ze blijkbaar dat 60 plussers dat risico wel mogen lopen.

    2 dagen geleden

    Geef een reactie

  • HannesdeKnipper
   10 dagen geleden

   Je slaat de spijker op zijn kop, Gerard
   Ik zou hem dan ook geweigerd hebben
   Gelukkig kregen wij vandaag de uitnodiging en we krijgen Pfizer.
   Blijft VREEMD, dat die uitleg over het verschil onder of boven de 60 NERGENS te vinden is.
   Dat moeten toch meer mensen zich afvragen?

   10 dagen geleden

   Geef een reactie

   • HannesdeKnipper
    10 dagen geleden

    GGD’s stoppen even helemaal met AstraZeneca om verspilling tegen te gaan – https://nos.nl/l/2375203

    10 dagen geleden

    Geef een reactie

   • HannesdeKnipper
    10 dagen geleden

    Het slot van bovenstaande link luidt:
    Ouderenorganisatie wil uitleg
    Ouderenorganisatie KBO-PCOB wil uitleg over waarom 60-plussers nog wel ingeënt mogen worden met het AstraZeneca-vaccin. Gisteren besloot het ministerie van VWS om uit voorzorg tijdelijk te stoppen met prikken geven aan mensen onder de 60 jaar oud.

    Marcel Sturkenboom, directeur van KBO-PCOB zegt erop te vertrouwen “dat het ministerie goede redenen heeft om het middel aan de groep 60-plus te blijven geven. Maar de reacties van (andere) deskundigen blijven wisselend. Dan is het wel belangrijk om die uitleg erbij te krijgen.”

    “AstraZeneca mag aan 60- tot 70-jarigen worden gegeven. Ook deze groep heeft recht op goede communicatie, en die is hard nodig in dit soms ondoorzichtige vaccinatiebeleid.”

    10 dagen geleden

    Geef een reactie

  • Gerard67
   9 dagen geleden

   Er staat vandaag in de krant dat Amerika dit middel heeft verboden nu , omdat er was gemengd met verkeerde grondstoffen in een fabriek . Dus wat die Marcel Sturkenboom zegt slaat kant nog wal en is voor mij absoluut geen reden om Astra Zenica te willen hebben . Een bepaald middel maakt geen onderscheid kwa leeftijd . Het lijkt de slager wel , die zegt het oude vlees moet eerst op . Gooi of vernietig die oude voorraad gewoon weg .

   9 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Bezorgde Nederlander
   9 dagen geleden

   Over verspilling gesproken. 50 miljoen doses vernietigt en absoluut geen AZ meer gebruiken daar in VS.
   Hier in Nederland lukt het maar niet om uit de laatste regionen te komen wat betreft het aantal gevaccineerde aantal Nederlanders vergeleken met de rest van Europa.
   Nu de GGD/ GHOR helemaal gestopt zijn in Nederland na verontrustende berichten uit VK en Duitsland, prikken hier de artsen gewoon lekker door met Astra Zeneca voor de 60 plus , de morbide obesitas/ zwaarlijvigen en de mensen met Syndroom van Down terwijl dit tegen de regels van het Ministerie van VWS is. Deze huisartsen- praktijken verspillen ook een mooi voorbeeld is gisteren in Alphen gebeurt waar mensen dubbele dosis AZ hebben gekregen, foutje bedankt. En dan zeggen dat het allemaal geen kwaad kan na afloop. Het gaat zo goed met de gezondheidszorg in Nederland, dat straks code ZWART op de IC´s nodig is. Niet door besmette covid patienten, maar door AZ gevaccineerden die met ernstige trombose/afname bloedplaatjes klachten met bosjes worden binnengebracht. Blijkt je ook enkele maanden later aan dit AZ vaccin alsnog te kunnen overlijden En maar doorprikken jongens, want verspilling he.
   Tuurlijk artsen mogen dit doen, dat mogen zij zelf beslissen, maar hadden zij in een ver verleden niet een eed af moeten leggen of komt dit Rutte-Overheid-lees regering wel ergens goed uit deze extra ´´oversterfte´´ bij de 60 plussers. ruimt zo lekker op dat dore hout, geen AOW/ pensioen problemen meer voor kabinet Omzigt 1 das een lekkere start he voor dat nieuwe kabinet.
   De artsen kunnen dan altijd nog zeggen als later blijkt dat zij een verkeerde inschatting hebben gedaan, dat zij dit zich niet meer kunnen herinneren of verkeerd herinnert. Lieve mensen laat u niet in de maling nemen en neem dat vreselijke AZ vaccin niet.

   Met strijdbare groet, stay safe and keep well
   Bezorgde Nederlander

   9 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Gerard67
   8 dagen geleden

   Inderdaad , ik heb nog geen oproep gehad . Maar als het zo ver is vraag ik eerst welk smerig spulletje het is wat ze in me lichaam willen spuiten , en als dit AZ is begin ik er niet aan . Een ander vaccin kan me niet schelen , maar dat AZ niet want daar zijn al zo vele rare dingen mee gebeurd dat het onbetrouwbaar is . Ik wil net zoals ieder ander nog wel effe mee gaan dan alleen vandaag . Het is tenslotte allemaal experimenteel deze vaccins en dan mag je best wel meer erop kunnen vertrouwen want het is geen frikandel eten.

   8 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Prof Sickbock
   8 dagen geleden

   Ik kreeg de uitnodiging om een afspraak te maken en kon makkelijk verbinding krijgen. Binnen een paar minuten was het geregeld. Vlak daarop kwam een bevestiging binnen. Op mijn telefoon lees ik niet graag lange teksten, dus ik zag die herinnering en dacht “OK, ik weet het wel”.
   Waarom weet ik niet, maar ik verwachtte Astra Zeneca te krijgen, misschien was dat terloops in het telefoongesprek langs gekomen.
   Op de dag zelf, zondag eerste Paasdag keek ik nog eens op de PC naar die mail en er stond in dat ik Pfizer zou krijgen.
   Inmiddels was de verwarring al compleet door het stoppen met Astra Zeneca, eerst onder de 60 jaar, daarna helemaal.
   Eerlijk gezegd maakt het mij niet zoveel uit, ik kan goed luisteren en goed rekenen en de kans op een ernstige bijwerking (die ook goed behandelbaar is) is echt heel klein.
   Helaas kunnen maar weinig mensen een beetje rekenen, kansberekening en een beetje getalsbegrip is ook ver te zoeken bij veel mensen, daarom zijn loterijen nog steeds een lucratieve business.
   De problemen met AZ, als het al vaccin-specifieke problemen zijn, hebben zich voorgedaan bij vooral jongere vrouwen onder 55, wel 5 in Nederland.
   Iets van 1 op 500.000 in Nederland, in de UK 1 op 1.000.000.
   Dus ook als ik AZ had gekregen was ik blijmoedig naar de sporthal gegaan voor mijn prikkie!
   Het risico op een besmetting en een IC opname, gevolgd door een nare dood is vele malen groter voor mij, 74 jaar en een tikje obees…

   8 dagen geleden

   Geef een reactie

   • Annamaria-58
    4 dagen geleden

    Obesitas geeft volgens onderzoek geen extra kans op overlijden door covid, dit tot tegenstelling van eerdere berichten .

    4 dagen geleden

    Geef een reactie

   • justme58
    3 dagen geleden

    Annamaria_58 Wat is uw bron want ik vind dat wel en interessante opmerking.

    3 dagen geleden

    Geef een reactie

   • justme58
    1 dagen geleden

    Prof Sickbok
    U schrijft dat de kans op een ernstige bijwerking klein is en dat is ook zo, al zijn er in Duitsland al 42 meldingen. U schrijft ook dat het behandelbaar is, dat zal ook wel, maar als u een hersenbloeding of infarct krijgt, dan heeft dat vaak verstrekkende gevolgen, ook al kunnen ze de stolling wegnemen, u kan voor de rest van u leven half verlamd en/of uw spraak kwijt zijn.
    En in dat geval zou ik persoonlijk toch liever overlijden aan zo’n vaccin dat op die manier verder te moeten leven.
    Dat infarct of een hersenbloeding kan je natuurlijk ook zonder vaccin krijgen maar als je het krijgt door een vaccin dan lijkt mij dat erg moeilijk te verteren, ook voor nabestaanden als je eraan zou overlijden. Ik vind het nog steeds schandalig dat je niet kan kiezen, dat er niet genoeg andere vaccins zijn inkocht omdat AztraZeneca goedkoper was. En het beschermd ook niet zo goed als pfizer en moderna.
    Ik vind dat 60 plussers niet gedwongen mogen worden om AztraZeneca te krijgen en ook niet om 60 minners het gewoon niet te geven. Laat de mensen kiezen en dan krijg je meer bereidheid voor vaccinaties.

    1 dagen geleden

    Geef een reactie

  • Annamaria-58
   4 dagen geleden

   Ik vraag me dat ook af, zeker nadat ik vorige week werd gebeld door de huisarts met de mededeling dat ik “reserve” stond ( hoezo reserve ) en dat ik gevaccineerd kon worden als ik dat wilde…ik heb afgeslagen ( ben 62) waarop de huisarts vroeg “omdat het Astrazenica is? ” ik bevestigde de met een ja waarop de huisarts aangaf dit te begrijpen….. ze bellen op een later tijdstip nog eens maar konden niet garanderen dat het dan een ander vaccin word…als dat niet zo is bedank ik helemaal voor de vaccinatie !!

   4 dagen geleden

   Geef een reactie

  • justme58
   3 dagen geleden

   Ook ik ben gebeld omdat ik op de reservelijst stond en de huisarts vaccins over had, Dat was ruim voor de tijd dat de verontrustende berichten naar buiten kwamen. Maar ik had er geen goed gevoel over en heb geweigerd, en er werd begripvol gereageerd. Ik ben nu blij dat ik geweigerd heb, ook al weet ik dat de kans op die zeer zeldzame trombose klein is. |Ik geloof niet dat alleen die 8 gevallen die nu bekend zijn de reden is om onder de 60 geen AZ meer te geven. Er moet meer aan de hand zijn dat ze zulke rigoureuze maatregelen nemen, ik denk dat ons niet alles verteld wordt.
   Ik las in mijn krant over een 63 jarige man die 9 uur nadat hij AZ kreeg erg ziek werd, 4 dagen later lag hij in het ziekenhuis met ernstige neurologische klachten en daar ligt ie nu nog. daarnaast heeft hij vreselijke hoofdpijn. Het is niet zeker of hij zal herstellen. En ik hoor meer van die berichten. Het is al algemeen bekend dat AZ veel sterkere bijwerkingen geeft dan andere vaccin. Mensen zijn er vaak een paar dagen goed ziek van. Daarom waren er zorginstelling die hun personeel niet allemaal tegelijk liet vaccineren wat het ziekteverzuim werd na vaccinatie te hoog.
   Ik ken nu 2 mensen die geen last hadden, Veel andere mensen die AZ kregen waren echt heel beroerd.
   Daar zit ik dus niet op te wachten en al helemaal niet op nog ernstigere bijwerkingen zoals die 63 jarige man. LAREB, die de bijwerkingen in de gaten houdt zegt dat het nog niet zeker is dat de klachten van deze man gelinkt zijn aan AZ maar voor die man is het duidelijk, geen 2e prik met AZ.
   En dan is er nog een kapper in zeeland die een hersenbloeding kreeg kort na vaccinatie mat AZ, die bedankt ook voor de 2e. En de hartaanvallen die ook gemeld zijn maar steeds zeggen ze dat het niet zeker is dat het aan AZ ligt.
   Ik vind het ronduit schandalig dat ze nu zeggen dat 60 plussers het wel mogen hebben, en je mag dus niet kiezen. De 8 mensen met die ernstige bijwerking waren tussen de 23 en 65 ! jaar, dus blijkbaar vinden ze in Den Haag dat de mensen tussen 60 en 65 wel dat risico mogen lopen. Hun argument is dat deze mensen meer gevaar lopen als ze Corona krijgen dan gevaar bij dit vaccin.
   Ze kunnen de boom in met dat vaccin, en ook het Janssen vaccin heeft al gevallen van deze zeldzame trombose, het is ook op dezelfde basis gemaakt dus ik sta daar niet van te kijken.
   Als ik niet mag kiezen, dan geen vaccin voor mij. En zo denken er meer over. Dus als de regering wil dat mensen zich laten vaccineren dan zullen ze ons moeten laten kiezen. Als dat voor mij betekent dat ik langer moet wachten vind ik dat prima, dat was toch al mijn bedoeling, dan kan ik mooi zien of die vaccins gaan doen wat ze denken dat ze gaan doen. Het lijkt erop dat de vaccins werken, in Israël gaat het heel goed maar die hadden dan ook veel Pfizer ingekocht en gekregen omdat ze het dubbele betaalden aan Pfizer. Maar Nederland gokte voornamelijk op AztraZeneca en ik heb het gevoel dat ze het hoe dan ook willen gebruiken, dan maar de 60 plussers.
   Ik besef heel goed dat ik nu wel het risico blijf lopen op corona, waarvan ik dan misschien tot de 2% hoor die in het ziekenhuis terecht kom. Maar corona overkomt je, het is een virus wat ik niet moedwillig in me laat spuiten, Een vaccin wel. De tijd zal leren of mijn beslissing juist is.

   3 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Peter HD
   2 dagen geleden

   Het blijft een vreemde zaak, Men had voor de oudere het Pfeister vaccin gereserveerd omdat het een hogere beschermings graad zou hebben ( 95%) . Het Astra Zenica heeft een beschermingsgraad van 60 % ( zover mij bekent) en was bedoeld voor jongeren omdat deze minder kans op besmetting zouden hebben. De 60 + onder ons hebben nu dan m.i. nog 40 % kans om corona op te lopen met een AZ vaccinatie.
   Mij lijkt dat de kans dat personen van 60+ met een AZ vaccinatie meer kans hebben om te overlijden dan iemand van 60- door trombose verschijnsel.

   Of zie ik het helemaal fout ??

   2 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Gerard67
   2 dagen geleden

   Nee dat zie je goed Peter . De Rijksoverheid geeft allerbelabberdst uitleg hier over . Dat is een slechte zaak . Waarom niet volledige 100% openheid hierover .

   2 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Wimkos
   2 dagen geleden

   Het merendeel van de mensen die momenteel met AstraZeneca zijn ingeënd, zijn vrouwen onder de 60 jaar.
   Logisch, dat daar ook de meeste ernstige bijverschijnselen zich voor doen.
   Dat wil echter niet zeggen, dat mannen onder de 60 of mensen boven de 60 minder risico’s lopen met AstraZeneca.
   Omdat de weerstand tegen dit vaccin onder de 60 steeds groter wordt, is men bang dat te weinig mensen zich laten vaccineren. En dat is heel terecht!
   Nu wordt AstraZeneca gebruikt voor de mensen boven de 60. Men moet er toch iets mee, nietwaar?

   Dom gedacht. Want het aantal 60 plussers dat zich nu niet laat inenten stijgt schrikbarend door deze dwang!
   AstraZeneca heeft ook een lager beschermingspercentage dan bijvoorbeeld het Pfizer of Moderna vaccin. Terwijl het juist zo belangrijk is om ouderen een hoge graad van bescherming te geven!

   De komende weken zullen de cijfers ook gaan uitwijzen, dat het aantal mensen boven de 60 met bijwerkingen van AstraZeneca zal gaan stijgen tot hetzelfde percentage als bij de 60 minners.

   De overheid wil graag dat zo veel mogelijk mensen zich laten inenten. De enige manier waarmee je dit berijkt is de mensen in te enten met een vaccin waar ze vertrouwen in hebben. Geef daarom iedereen de keuzevrijheid om het zelf te bepalen welk vaccin ze willen, ook al duurt het dan een paar maanden langer.

   2 dagen geleden

   Geef een reactie

   • MarieJocee
    1 dagen geleden

    Volledig mee eens! Kunnen we op een of andere manier niet gezamenlijk hier iets mee doen?
    Want we willen toch allemaal wel een vaccinatie, en niet pas (als een soort straf) helemaal achteraan aansluiten, als iedereen al gevaccineerd is. Dat zou ik schandalig vinden! We horen immers bij de meest kwetsbaren, en die zouden als eersten gevaccineerd worden met de meest effectieve vaccins zoals Pfeizer en Moderna.
    We moeten samen een vuist maken. Maar hoe? Wie neemt het voortouw?

    1 dagen geleden

    Geef een reactie

  • RiAntSmit
   2 dagen geleden

   Helemaal mee eens. Precies wat ik ook al dacht. Hoe krijgen we dit onder de aandacht? Hoe kunnen we dit nu stoppen?

   2 dagen geleden

   Geef een reactie

  • justme58
   2 dagen geleden

   Wat ik me nu ook afvraag is, kan iedereen die straks een ernstige bijwerking heeft dus aanspraak maken op smartengeld. Ik weet dat de farmaceutische industrie niet aansprakelijk wordt gesteld, dat was blijkbaar hun eis omdat de vaccins zo snel ontwikkeld moesten worden.
   De overheid had al € 5.000.000 gereserveerd voor eventuele ernstige en onvoorziene bijwerkingen.
   Nu is je gezondheid met geen geld te vergoeden maar als mensen door de psychologische druk die uitgevoerd wordt om je toch te laten vaccineren dus toch maar die AztraZeneca accepteren en het gaat mis, dan zal de overheid dus over de brug moeten komen lijkt me.
   Aan de andere kant heb ik gehoord dat je moet tekenen voor de risico’s alleen weet ik niet zeker of dat ook zo is. Want in dat geval dekt de overheid zich in.
   Ik ben heel benieuwd wanneer de eerste letselschadeclaims bij de overheid neergelegd worden en hoe deze overheid er dan mee om zal gaan.
   Ik weet in ieder geval zeker dat ik geen AztraZeneca wil en ook dat Janssen vaccin niet want ook daarvan zijn soortgelijke bijwerkingen gemeld.
   Ik heb familieleden, o.a. mijn moeder en mijn oma verloren aan de gevolgen hersenbloedingen en herseninfarcten. Dus ik ben huiverig. Ik weet wel dat dat toch kan gebeuren maar dan overkomt het me zonder vaccin. Dan is dat pech. Dat zou toch anders voelen als je je bewust laat vaccineren.

   2 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Frouke van H
   1 dagen geleden

   Even kort voor professor Sickbock. Ik ben 69 jaar. Ik kan rekenen en ik begrijp statistiek.
   Als 64 jarige studeerde ik in 2016 in Leiden af als Klinische Neuropsycholoog.
   Ik wil het Astra Zeneca vaccin niet. Ik ben niet obessed, ben niet ziek, heb geen grijs haar.
   Ik wil wel de keuze vrijheid om al dan niet een vaccin te nemen dat mogelijk tot de dood leidt. En ja, de kans is klein, heel klein. Maar ik verzet me tegen levens wegstrepen aan de hand van kansen. Vaak worden hele kleine kansen waar. Denk aan de creditcrisis van 2008. En wie de kans wil nemen. Be me guest. Wees vrij. Ik heb de keuze vrijheid om al dan niet in een auto te stappen als ik geen verkeersdode wil worden. Elk individu mag vrij kiezen in een democratie. Dat recht op vrije keuze moeten 60 plussers ook hebben. Hetzelfde geldt ook voor 60 minners, die zich wel met Astra Zeneca willen laten prikken. Ik vraag me wat er juridisch kan. Weet iemand dat? Voor mij geldt: ‘ik wil geen Astra Zeneca met chimpanseevirus adjuvant maar wel Phizer met vetbolletjes als hulpstof.

   1 dagen geleden

   Geef een reactie

  • draw60
   vandaag

   Ik onderschrijf dit volledig. De GGD en mijn huisarts zeggen dat ik Astra Zeneca moet nemen of wachten tot juli. Mijn een familie geschiedenis van trombose ben ik hiervoor huiverig en neem het dus niet. Als vrouw van 60 vind ik geen aanvaardbare risico, maar nu? Wie zou ons kunnen helpen om toch voor een ander vaccin te kiezen?

   vandaag

   Geef een reactie

  • RiAntSmit
   vandaag

   Geef een reactie