RegisterenInloggen
Dagmar27
Dagmar27
meer dan een maand geleden

Last van de buren: wat nu?

meer dan een maand geleden

Op 11 december wordt aandacht in de uitzending van Meldpunt besteed aan ‘burenoverlast’. Wijkagent Jean Louis Becker geeft alvast een paar adviezen, die te lezen zijn op de home-pagina.

Ik heb zo’n probleem.

Ik ben bijv.geconfronteerd met een enorme partytent met een houten vloer (op dwarsbalkjes geplaatst op de stenen tuinbestrating, groot (75% van de achtertuin, ca. 4 x 5 meter) en hoog (ca.3 meter) die voor professionele doeleinden door een Personal Trainer als trainingslocatie wordt gebruikt.
Deze Personal Trainer plaatste al div. video’s op zijn Facebookpagina waar te zien is dat hij meerdere personen tegelijk, zonder toepassing van de geldende Corona-regels, training geeft. Ik hoor de gewichten e.d. op de grond vallen (=knallen), ervaar behoorlijk wat overlast (o.m. ‘kwatten’ op bestrating en tegen mijn eigendommen, urineren in de brandgangen en tegen mijn eigendommen) van de ‘sporters’, parkeeroverlast etc.

De tips van wijkagent Jean Louis Becker heb ik geëffectueerd:
De tip ‘Ga met elkaar in gesprek’ is hier niet mogelijk omdat de Personal Trainer niet in gesprek wil.
De tip ‘Denk mee aan de oplossing’ wil ik wel (bijv.laat de sporters door zijn woning in en uit gaan, stel je toilet ter beschikking aan je sporters: kost niets of weinig maar levert veel op); maar de Personal Trainer wil niet in gesprek.
Tip ‘Zelfreflectie’ heb ik meermaals op mezelf toegepast; maar de Personal Trainer wil niet in gesprek (heeft ook een voordeel 😉:escalatie is daarmee uitgesloten).
De tip ‘Schakel de politie niet in’ heb ik ten uitvoer gebracht: ik heb contact opgenomen met de Gemeente en gevraagd of dit mág; nou dat leek de dame niet.
Ik moest maar een bewonersmelding doen; gedaan en div.stukken bijgevoegd.

Op Sinterklaasavond scheurde Handhaving voor mijn huis langs: die bleken controle uit te gaan voeren. Ja, op Sinterklaasavond om ca.20.00 uur: dan is de kans klein dat er een training wordt gegeven.

Resultaat: Handhaving heeft niets geconstateerd, de Personal Trainer heeft aangegeven uitsluitend 1 op 1 training te geven en die filmpjes op Facebook waren niet in zijn tuin (wel: bestrating, planten, woning, schutting e.d. zijn duidelijk zichtbaar).

Ik moet niet ‘zeuren’ kreeg ik van de Gemeente te horen en de Gemeente onderneemt verder nu en in de toekomst geen actie meer.
Melding is voor de Gemeente 100% ‘afgehandeld’; overlast blijft (en zal o.b.v. van de welbekende ‘goede voornemens van 1 januari’ waarschijnlijk toenemen).

Weet iemand, behalve “leer er mee leven”, wat ik evt.nog kan doen?

  • Debree
   meer dan een maand geleden

   Met uw andere buren samen iets ondernemen? De wijkagent benaderen? Is de personal trainer aangesloten bij een branche organisatie? Misschien kunt u daar dan een klacht indienen?

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Dagmar27
   meer dan een maand geleden

   Debree,

   Ik plaatste deze melding n.a.v. een artikel op de home-pagina van Meldpunt luidend: “Last van uw buren? Dit is wat u (niet) moet doen. (DO 10 DEC 2020).

   Maar ik geef graag op al uw suggesties antwoord:
   1.Buurtbewoners: die klagen ‘steen en been’ maar durven geen actie te ondernemen tegen formaat gorse klerenkast.
   2.De wijkagent benaderen; die taak wordt hier waargenomen door Handhaving met speciaal bevoegde boa’s die ónder de wijkagent vallen. Op Sinterklaasavond is Handhaving controle uit gaan voeren. Ja, op Sinterklaasavond om ca.20.00 uur: dan is de kans klein dat er een training wordt gegeven. Resultaat: Handhaving heeft niets geconstateerd, de Personal Trainer heeft aangegeven uitsluitend 1 op 1 training te geven. De filmpjes en foto’s op de Facebookpagina wijzen het tegenovergestelde uit maar dat is ‘niet ter zake doende’, aldus én Handhaving en de Gemeente. Ook de nieuwste vermelding op de internetsite met foto van 2 sportende dames in de partytent in zijn achtertuin op minder dan 1,5 m afstand (quote):
   “SMALL GROUP TRAINING
   Bij Small Group Training wordt gewerkt in groepjes van 2 tot 4 personen. Het voordeel van deze trainingsvorm is dat je elkaar kunt stimuleren. Nonstop vormt geen groepen, wij bieden u de mogelijkheid uw groepje zelf samen te stellen. Tijdens het sporten zal de trainer aan elke persoon apart de aandacht besteden wat in het plan is opgenomen.
   Het voordeel van Small Group Training is dat niet alleen de trainer u helpt te motiveren, maar u ook elkaar motiveert!
   *Trainen in groepsverband
   *Deskundigheid van de trainer
   *Advies over voeding en lifestyle*
   *Voordeliger samen trainen met uw vriend(in).”
   Is ‘niet ter zake doende’ aldus én Handhaving en de Gemeente.
   En vervolgens is mijn melding afgesloten.
   3.Deze Personal Trainer is NIET bij de branche-organisatie NL actief aangesloten.
   Personal Trainer is een vrij beroep. Met andere woorden: een diploma is niet nodig, iedereen die wil mag zich fitness trainer of personal trainer noemen.

   Uw goedbedoelde advies is óf onmogelijk (buurtbewoners, klacht branchevereninging) óf wordt conform mijn omschrijving ‘afgehandeld’.

   Wat ik (en ik ben geenszins gelieerd aan deze onderneming) is dat op nog geen 500 meter afstand een sportschool zit, met Personal Trainers én aangesloten bij de branche-organisatie, die om de haverklap dezelfde Handhaving in zijn zaak krijgt én aan zéér strenge (Corona)regels moet voldoen op straffe van hoge boetes én bij het meervoudige constateren van het níet naleven van de (Corona)regels met sluiting.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie