RegisterenInloggen
Anoniem
Anoniem
meer dan een maand geleden

Mogelijk uitstel 2de vaccinatie voor OUDEREN en KWETSBAREN

meer dan een maand geleden

Vandaag, 15 januari 2021, in het nieuws;
Een deel van de Nederlandse corona-experts ziet wel iets in het idee om de tweede vaccinatie voor OUDEREN en KWETSBAREN uit te stellen, met als doel om zo snel mogelijk meer mensen een eerste prik te kunnen geven.

Let wel:
*de vaccinatie voor OUDEREN en KWETSBAREN moet nog van start gaan!!
*over de gevaccineerden (zorgmedewerkers e.d.) wordt met geen woord gerept!!

Reden: de dreiging van de besmettelijkere Britse variant van het coronavirus, die ook in Nederland al voet aan de grond heeft. De vrees bestaat dat de zorg nog veel forser onder druk komt te staan door deze virusmutatie.
Door alle beschikbare Pfizer- en Moderna-vaccins vanaf eind deze maand meteen te gebruiken, in plaats van de helft te bewaren voor een tweede prik, zijn veel meer mensen snel deels beschermd maar wordt afgeweken van het protocol en het is niet getest. Er kunnen bovendien ook flinke nadelen aan zitten. Zo wordt het risico op nieuwe mutaties groter.

De Gezondheidsraad en het OMT brengen volgende week een advies uit over de kwestie.

Wat vindt u??

  • Gerard67
   13 dagen geleden

   Klopt ook in Spanje zijn er veel doden kort na vaccinatie en word er nu toch anders tegenaan gekeken door de 2e prik uit te stellen .

   13 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Gerard67
   13 dagen geleden

   De ophef over die Engelse variant valt alleszins mee volgens het nieuws . Daar is nog niets van bewezen . Het zou kunnen natuurlijk maar er zijn meer dan 200 landen en als we elke varianten dan gehad zouden hebben dan zijn we nog wel even bezig .

   13 dagen geleden

   Geef een reactie