RegisterenInloggen
zwemster
zwemster
meer dan een maand geleden

Oogproblematiek

meer dan een maand geleden

mijn oogarts in Hilversum stuurt mij naar het OZR met verzoek overname en beleid behandeling droge ogen problematiek bij mogelijk een Sjogren pat.
Ik kom een keer bij de oogarts in het OZR afd. Cornea en hij stuurt mij direct terug naar eigen regio waar ik maar een arts met affiniteit droge ogen moet gaan zoeken. Volgens deze arts behoort dit tot de basis oogzorg en niet academische oogzorg.
Mijn huisarts stuurt mij naar een ziekenhuis in Amsterdam en ik kom daar op 5 oktober en krijg dan te horen helaas mevrouw ik heb geen affiniteit met droge ogen problematiek net zoals mijn collega oogartsen in dit ziekenhuis. Er zijn heel weinig oogartsen met affiniteit droge ogen problematiek en als ze er al zijn dan zijn ze moeilijk te vinden en eigenlijk alleen academisch. Nu moest ik de volgende dag naar een academisch ziekenhuis i.vm. sjogren traject en deze oogarts constateert dat ik slijmvliesontstekingen in beide ogen heb. Sinds februari dit jaar heb ik verschrikkelijk veel pijn in beide ogen en dan geen oogarts die je kan helpen een academische arts die zich blijkbaar te goed voelt om mij te helpen en mij retour stuurt naar basisoogzorg die mij weer niet kan helpen en vervolgens kom ik toch weer bij een academische oogarts die mijn behandeling van het ziekenhuis uit eigen regio nu gaat overnemen en mij direct medische oogdruppels gaat voorschrijven dat alle voorgaande oogartsen meer dan 5 artsen niet hebben gedaan.
Tja dit is oogzorg anno 2022 en natuurlijk maanden wachttijd met verschrikkelijke pijnen voordat je aan de beurt bent.

  • SuperBitch – scherp & hulpvaardig-
   meer dan een maand geleden

   Dit is zo verdraaid triest: kastje naar de muur in de gezondheidszorg.
   Ik heb dit op een ander vlak zelf meegemaakt en 2x met mijn man.
   Je raakt totaal overmand door emoties.

   Zwemster, wellicht is een specialistisch optometrist voor u een goede aanvulling op de oogzorg geboden door het academisch ziekenhuis.
   Persoonlijk heb ik daar een zeer prettige ervaring mee:deze uitstekende optometrist werkt nu in Grave (en ik woon in de Metropoolregio Amsterdam).
   U kunt een erkend optometrist vinden via Kwaliteitsregister Paramedici.

   Hou vol en ik wens u uitstekende (oog)zorg toe.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Gittel
   meer dan een maand geleden

   Een specialist in droge ogen is Dr Vehof van de droge ogen kliniek in Velp. Hij is ook nog epidemioloog.
   Een maar. De vergoeding van 100% is alleen mogelijk als dit in een aanvullend pakket zit. Goed checken!

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie