RegisterenInloggen

Dit onderwerp bevat 1 reactie, heeft 1 stem, en is het laatst gewijzigd door  Faline 2 weken, 5 dagen geleden.

Faline
Faline
20 dagen geleden

Oplichting biedveilingen

20 dagen geleden

Ik ben onlangs opgelicht door biedveilingen. Helaas is er op internet bar weinig te vinden wat slechte recensies betreft, anders had ik zeker niet zo dom geweest om er in te trappen.
Biedveilingen pretendeert dat je via hun veilingen heel goedkoop aan allerhande spullen kunt komen. Puntje van aandacht is vooral dat je moet betalen per bod wat je doet. Daarvoor koop je een pakket biedcredits. Het bieden gebeurt per cent. Daar zag ik in een vlaag van verstandsverbijstering wel licht in. Dus meerdere paketten gekocht en gaan bieden. Zo kwam ik er dus achter dat het totaal onmogelijk is om een veiling te winnen.
De items waar ik niet op bood, maar die ik een tijdje in de gaten hield om een beeld te krijgen van de sluitingsbedragen, die sloten allemaal onder de 60 euro en het merendeel zelfs onder de 20.
Op het moment dat ik serieus inzette op items gingen ze ineens ver over die bedragen heen, eentje zelfs tot 622 euro!!! Dat zouden 62200 biedingen zijn… Geen mens die zo lang door gaat met bieden. Overduidelijk biedt je dus zonder daarvan op de hoogte te worden gesteld tegen een computer. 62200 credits staat gelijk aan zon 15.500 euro. Daarbij komt nog het veilingbedrag van 622 euro. Voor een item wat in de winkel 5000 kost.
Helaas ben je er dan vaak niet. Al zou je voor zoveel geld credits inzetten, de veiling sluit pas indien jouw credits op zijn of in het gekke geval dat je wel wint is de veiling ineens ongeldig of krijg je een zwart beeld te zien en daarna gaat de veiling zo weer verder. Dus uiteindelijk ben je je geld kwijt aan gebakken lucht.
Uiteraard heb ik aangifte gedaan bij de politie en gelukkig ben ik zo helder van geest geweest om alles op te slaan dmv screenshots. En betalingen gedaan via paypal en creditcard waar je kopersbescherming hebt, dus mijn geld komt wel terug.
Wat ik wil is dat dit uitgebreid over het internet wordt verspreid zodat ze niet meer slachtoffers maken, want op dit moment is het zoeken naar een speld in een hooiberg wat slechte recensies betreft. Het is aannemelijk dat het bedrijf er alles aan doet om die slechte beoordelingen te verwijderen..
Het zou ook mooi zijn om slachtoffers die er al zijn bijeen te krijgen om de aangifte sterker te maken.

 • Faline
  20 dagen geleden

  Ter aanvulling;
  Naar aanleiding van mijn negatieve beoordeling op trustpilot heb ik zojuist een flinke dreig email ontvangen, vol onjuistheden, dat ik het maar vlot weg haal of ik wordt voor de rechter gesleept.
  Wordt het ook meteen duidelijk waarom er zo weinig slechte recensies zijn te vinden.

  20 dagen geleden

  Geef een reactie