RegisterenInloggen

Dit onderwerp bevat 1 reactie, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Eric-W 6 maanden geleden.

Melelana
Melelana
meer dan een maand geleden

Personeelstekort in de zorg

meer dan een maand geleden

Naar aanleiding van de uitzending op 7 juni over het tekort aan verpleeghuisplaatsen, vergrijzing, tekort aan thuiszorg, enz.
Het grootste euvel is het personeelsgebrek! Wat ik miste in de uitzending is dat er geen droog brood mee te verdienen valt in de zorg. Daarbij krijg je geen vast contract en mag je niet fulltime werken! Hoe moet je in godsnaam een woning kopen/huren, je gezin onderhouden, je vaste lasten betalen, enz als je max 24 uur mag werken in de zorg? En na 3x een contract van 6 maanden word je contract niet meer verlengd! Ik heb ruim 40 jaar in de zorg gewerkt op heel veel verschillende vlakken, maar het blijft blijkbaar een soort Florence Nightingale werk. DAT moet veranderen!

 • Eric-W
  meer dan een maand geleden

  Ook ik heb de bewuste uitzending gekeken. Met grote verbazing moet ik er bij vermelden.
  Allereerst, ik werk ook in de zorg als woonbegeleider beschermd wonen psychiatrie. Ik mag over mijn salaris niet klagen. Zelf ben ik naast mijn werk al 30 jaar mantelzorger, Ik ken de tekorten in de zorg, de bezuiniging slagen welke gemaakt zijn en het sluiten van intramurale zorginstellingen. De zorginstellingen zijn wegbezuinigd, beleidsmakers beweren dat mensen steeds vaker thuis willen blijven wonen, en de werkzame verpleging en verzorgende zijn naar huis gestuurd. Stel dat de beleidsmakers gelijk hebben dat wij gemeenschappelijk zouden hebben besloten dat mensen langer thuis blijven wonen, hadden deze zelfde beleidsmakers dan niet kunnen bedenken dat er (veel) meer ambulante zorg nodig is. Had deze zelfde medewerkers hiervoor gebruikt bijvoorbeeld. Helaas is er voor gekozen om de problemen achter de deuren hoog op te laten lopen. Zo raken de mantelzorgers overbelast, waaronder ik ook, en gaan de beleidsmakers het wiel overnieuw uitvinden.

  meer dan een maand geleden

  Geef een reactie