RegisterenInloggen
Redactie Meldpunt
Redactie Meldpunt
14 dagen geleden

Stelling: “Bodypositivity is niks voor ouderen”

14 dagen geleden

Bent u blij met uw lichaam of loopt u de spiegel liever snel voorbij? De bodypositivity-beweging wil dat mensen positief kijken naar verschillende soorten lichamen. Jong, oud, verschillende kleuren en maten. Zij vinden dat het schoonheidsideaal mensen onzeker maakt. Veel jonge mensen op social media promoten body positivity. Maar is dat alleen iets voor jongeren?

Bent u als 50-plusser onzeker over uw lichaam of houdt u er juist van? Zorgt het ouder worden voor meer tevredenheid of juist minder? Moeten ook 50-plussers zich aansluiten om een positief zelfbeeld te promoten?

➡️ Stelling:
“De bodypositivity-beweging is niks voor ouderen”

✔️ Eens of ❌ oneens?

  • Petrasusan
   14 dagen geleden

   Oneens natuurlijk. Op elke leeftijd wil ik er verzorgd uitzien.
   Dik of uitgezakt of rimpels of weet ik wat horen bij zeer oud worden.
   Dan nog kun je zorgen dat je ogen stralen, parfummetje op doen en je nagels lakken. Ik ben nog a h begin, 65 jr, maar ook al ga ik de deur niet uit, dan nog heb ik bijpassende sieraden aan en leuke bij mijn smaak passende kleding.
   Oud zijn moet je enerzijds accepteren maar anderzijds zit jeugd nog altijd tussen je oren. En heb je het naar je zin in je leven, zie je de kleine fijne dingen trek je positiviteit aan , dan is de cirkel weer rond en voel je hoe je blij of i.i .g. tevreden je bent met dat wat je niet kunt veranderen.

   14 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Papua
   13 dagen geleden

   Ik ben ruim 77 jaar én gelukkig nog fit , ondanks de natuurlijke ouderkwaaltjes ! loop elke week een stevige wandeling van ongeveer 25 tot 30 km circa 5,5 tot 6 km per uur én dat gaat mij nog steeds goed af ,ook bij bv 30 graden of meer !!
   Echter al het gedoe aan/op je lichaam vind ik maar onzin , gewoon schoon/gewassen is al genoeg , terwijl flink zweten ook zeer goed is voor je geestelijke én lichamelijke gesteldheid !

   13 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Gerard67
   13 dagen geleden

   Jahoor daar gaan we weer , geef het maar een mooie Engelse naam en de rest van Nederland loopt er weer achter aan . Ben 68 en ik voel me ook echt 68 niks om je voor te schamen , je blijft nu eenmaal geen jongere en dat komt met gebreken . Moet ik nog een soort van verplicht 1 of andere gymnast zijn of mezelf nog dubbel kunnen vouwen , nou vergeet het maar dat zit er niet meer in . Ook het gelul van we worden allemaal steeds ouder is niet waar , de ene wordt oud en de ander sterft jong het is maar net welke genen je hebt mee gekregen . Kijk maar eens naar Jane Fonda toen ze 55 was stond ze nog te springen maar nu is het ook een stramme dame dus alles is maar betrekkelijk en niet meer dan dat . Moet ik nog trots zijn op me ouwe lijf nee natuurlijk niet , waar ik wel trots op ben is me gezondheid voor de rest niet .

   13 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Gerard67
   13 dagen geleden

   Het lijkt tegenwoordig een verplicht nummertje te zijn voor mensen op leeftijd om als een jonge god of godin met een strakke kop en een dik bos haar rond te moeten lopen en dan liefst ook nog meedoen aan de vierdaagse en bungee springen of zoiets en anders spoor je blijkbaar niet geloof ik . De is een vertekenend beeld wat door de media word op gedrongen . En jawel ik kijk best weleens in de Spiegel wie doet dat niet , iedereen toch . Body-positivetie een vreemd verschijnsel tegenwoordig , maar ja we hebben de botoxgeneratie en tatoogeneratie dus waarschijnlijk heeft het hier raakvlakken mee .😉😉😉

   13 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Dagmar27
   12 dagen geleden

   Ik heb he-le-maal niets met dat opgeklopte gedoe maar omarm mijn leeftijd (56) met trots.
   Ik leef en eet gezond, neem mijn rimpel(tje)s en ouderdomsongemakken op de koop toe.
   Ja, als het nodig is ga ik naar de dokter (=verdraaid weinig).

   Moet niets hebben van fillers, botox of tattoeages; ben als de dood voor naalden 😉.

   Wat een ander doet, moet een ander weten: dat is hun beslissing.
   Met of zonder rimpel(tje)s, een vetrol of een vleugje grijs in mijn haren: ik draag mijn leeftijd met trots.

   12 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Gerard67
   12 dagen geleden

   En zo is het maar net Dagmar27 , als je aan al die grillen tegenwordig moet meedoen heb je er een dagtaak aan . Die dikke opgespoten lippen wat veel van die jonge vrouwen doen tegenwordig ik vind het afschuwelijk om te zien , ze denken er mooier door te worden maar ik vind het lelijk staan het is alsof ze zo`n soort eend-bekje krijgen bbrrrrr . Al die tatoos en piercings op de gekste plekken nee hoor doe maar gewoon , is trouwens veel natuurlijker en echt . Als je ouder word ga je langzaam een soort van terug zeg maar een soort van minder beautiful worden en stijf , maar dat behoort gewoon bij het leven of je wil of niet . Dat moet je accepteren het is niet anders .

   12 dagen geleden

   Geef een reactie

   • Dagmar27
    12 dagen geleden

    Gerard67,

    Ik moet nu aan mijn Dagmaroma denken, en haar gevleugelde uitspraken : “Wie niet oud wil worden moet zich jong ophangen”én (deze is o zo waar en hier 100% van toepassing) “Oud willen worden is beter dan jong willen blijven”.

    Dagmar

    12 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Dagmar27
    12 dagen geleden

    Tikfout: Dagmaroma moet oma zijn.

    12 dagen geleden

    Geef een reactie

  • Louw
   9 dagen geleden

   Ben pas 60 en vind dat je als oudere juist nog meer op je lichaam moet letten. Je lichaam verteld je hoe oud je bent niet je leeftijd. Als je ouder wordt is het nog belangrijker om te bewegen en gezond te eten, je hebt minder reserves en het duurt langer om te herstellen. Dus het is logisch om veel met je lichaam bezig te zijn. Goed gereedschap heeft goed onderhoud nodig. Dus goed je leer smeren en voldoende vitaminen binnen krijgen houd je jong en bewegen houd je fit. Ik ben zeker van mening dat Lichaam positiviteit een goed ding is, kijk naar wat je nog kan en hou alles in de gaten. Wel op een gezonde manier natuurlijk en niet proberen je lichaam te corrigeren met middeltjes en trucjes en vooral niet trappen in die bergen wordermiddeltjes die ze aanbieden via Tell Sell en webshops enz. Als je extra vitaminen wil zoek dan goed op internet naar wat de vitaminen doen en of het wel goed is ze extra in te nemen. Niet elke B12 is goed opneembaar bijvoorbeeld. Op voedingswijzer zie je welke supplementen/vitaminen je het beste extra kan nemen gezien je leeftijd. Ik neem ze bij voorkeur via de juiste voeding, maar in de winter is een D3 pilletje geen overbodige luxe. Met B12 wordt ik wat minder snel moe en verder zoek ik het in de beter voeding. Pruimen zijn bijvoorbeeld goed voor de stoelgang en beter dan een pilletje. En zo zijn er heel veel “oude” middeltjes die beter werken en bewezen zijn. Dus Lichaam Positiviteit is een goed ding maar je moet het zelf doen en niet een of andere guru volgen die er dik aan gaat verdienen.

   9 dagen geleden

   Geef een reactie