RegisterenInloggen
Dagmar27
Dagmar27
13 dagen geleden

Ventilators mogen tijdens de hittegolf niet aan in verzorgingshuizen wegens corona?

13 dagen geleden

Het door corona aangepaste hitteplan voor hoofdbrekens in verzorgingshuizen. Daardoor mogen ventilatoren niet aan.
Maar ventileren (in een vliegtuig) is juist heel goed volgens de deskundigen ? Dus waarom niet het raam open, ventilator ervoor en lekker laten doorblazen ? De geleerden roepen maar wat en spreken elkaar constant tegen. Is dit de manier om de gewaarschuwde 2e golf te veroorzaken?

  • Dagmar27
   13 dagen geleden

   Ik ben maar een leek maar o jee wat ben ik blij dat mijn ouders dit niet meer mee hoeven te maken.
   Ik denk, met alle gevolgen vandien, dat ik mijn moeder (de laatste maanden van haar leven opgenomen in een verzorgingshuis) er terstond vandaan had gehaald en haar in huis had genomen.

   Eerst deze mensen afsluiten van enig normaal, verantwoord contact met hun geliefden/naasten, de eerste corona-golf overleefd én nu dan bewust het risico nemrn dat ze (over)lijden aan oververhitting aldanniet i.c.m. de voorspelde 2de corona-golf.

   Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat deze mensen bewust aan vermijdbare risico’s worden blootgestreld (wellicht om de “kosten” te drukken??)

   Neen, ik had mijn moeder echt in huis genomen: niet makkeliijk wel menselijk.

   Dagmar

   13 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Gerard67
   13 dagen geleden

   Zoiets heb ik nog nooit gehoord , is dit op aanraden van het RIVM dan , of word dit maar zo gedaan compleet out of the blue .???

   13 dagen geleden

   Geef een reactie

   • Dagmar27
    13 dagen geleden

    Gerard67,
    Ik hoorde het op de radio en las het op De Gelderlander.

    Quote De Gelderlander:
    De hitterichtlijnen van gezondheidsdienst RIVM die nu in verband met het coronavirus gelden, maken het lastiger het hitteplan goed toe te passen. Zo wordt afgeraden om in gemeenschappelijke ruimtes van verpleeghuizen ventilatoren aan te zetten om verspreiding van het virus te voorkomen.

    Het RIVM geeft op de pagina “Vragen en antwoorden hitte en COVID-19” op de vraag “Kan ik een ventilator gebruiken?” Het volgende antwoord (=letterlijke quote);
    Voor persoonlijk gebruik in de thuis/gezinssituatie kun je een ventilator gebruiken om een verkoelende luchtstroom te creëren. Een bevroren waterflesje voor de ventilator zorgt voor nog meer koelte. 

    Het is nog niet duidelijk of het gebruik van een ventilator in een gemeenschappelijke ruimte zorgt voor een grotere kans op besmetting. Uit voorzorg wordt daarom geadviseerd om geen ventilatoren te gebruiken in gemeenschappelijke ruimten. Je kunt wel gebruik maken van natuurlijk ventilatie en/of goed onderhouden airconditioning.

    Dus: het is geen hersenspinsel van mij maar controleerbare informatie.

    Dagmar

    13 dagen geleden

    Geef een reactie

  • Gerard67
   13 dagen geleden

   Oké , nou ja in een gemeenschappelijke ruimte kan ik het nog enigszins begrijpen . Maar de meesten hebben uiteraard hun privé kamer en daar moet het uiteraard wel kunnen vooral als het fors benauwt gaat worden met temperaturen van 30 tot 40 graden en inderdaad zomers met deze temperaturen overlijden een hoop van die mensen door oververhitting ieder jaar weer opnieuw .

   13 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Dagmar27
   12 dagen geleden

   Als het in de “gemeennschappelijke ruimmte” niet mag zal menig “zorgmanager” het ook verbieden in iedere “persoonsgebonden ruimmte”.

   De zorgmanager én dan heeft onze zogenaamde Coronaminister De Jonge, nemen deze “weloverwogen beslissingen” natuurlijk in het kader van “kwetsbare ouderen die geholpen moeten worden”.
   Ik begrijp steeds méér, wat er met dat “helpen” wordt bedoeld… 
   Helpen naar de andere wereld.
   Álles wordt daarvoor uit de kast gehaald. 
   Mijn visie;
   Eerst wekenlang vereenzamen, dat overleefd hebben wordt door de zorgmsnager/rivm/corona-minister alles juist “niet” uit de kast gehaald om ze z.s.m. te helpen aan een verzorgde oude dag, neen alles blijft ín de kast om ze van deze wereld af te helpen.

   Dagmar

   12 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Gerard67
   12 dagen geleden

   Er zit uiteraard een heel groot verschil tussen een gemeenschappelijke ruimte en
   een privekamer , het is natuurlijk wel te hopen dat de zorgmanagers dat ook snappen en niet eigenwijs wederom alles over 1 kam scheren met doden tot gevolg hebbende , zoveel verstand zullen ze toch wel hebben neem ik aan of niet . Corona is natuurlijk niet fijn maar de pijp uitgaan en de moord steken van de hitte is beiden levens gevaarlijk . Een gemeenschappelijke ruimte het woord zegt het al namelijk dat is een ruimte lees kamer waar meerdere personen inzitten , en daarbuiten geld het niet .

   12 dagen geleden

   Geef een reactie

   • Dagmar27
    12 dagen geleden

    Gerard67,

    U schrijft:”het is natuurlijk wel te hopen dat de zorgmanagers dat ook snappen en niet eigenwijs wederom alles over 1 kam scheren met doden tot gevolg hebbende”.

    Laten we het i.d.d. hopen maar ik heb mijn, gerede, twijfels.

    Dagmar

    12 dagen geleden

    Geef een reactie