RegisterenInloggen
Dagmar27
Dagmar27
12 dagen geleden

Verlenging lockdown aanstaande: hoe gaat Nederland reageren?

12 dagen geleden

Het kabinet zou zondag op het Catshuis besloten hebben dat de huidige lockdown waarschijnlijk met drie weken wordt verlengd. Versoepeling is door de Britse variant niet mogelijk, ook niet in het onderwijs.

Het OMT heeft het kabinet gesuggereerd te kijken naar verdere aanscherping van de lockdown, zeggen bronnen, in een poging de besmettingen sneller omlaag te brengen en de Britse variant te neutraliseren. 

Zo dreigt voor Nederland een winter lang doormodderen met het virus. Dat het vaccineren afgelopen week begon is positief, maar ook een risico: door het vaccin krijgen we een ‘we zijn er bijna’-gevoel, maar we zijn er echt nog niet bijna.

Ik heb vanaf maart 2020 alle regels naar vermogen opgevolgd: geen feestjes, geen visites afleggen of ontvangen, geen vakantie, geen onnodige fun-trips, handen aan gort desinfecteren, mondkapje (al voor de verplichting van 1-12) op, etc.etc.
Ja, wel blijven werken (ik heb hemel-zij-dank mijn werk behouden).

Maar ik bemerk nu dat ik het, met de dag, moeilijker vind om “braaf” te blijven doen wat de Overheid mij oplegt.
Een deel hiervan wordt veroorzaakt door het feit dat ik mij “een roepende in de woestijn” voel: ik zie feestjes, uitbundige verjaardagen (met veel mensen), grote groepen bij elkaar, weigeren van mondkapjes, hoor verhalen over vakanties naar “oranje” landen etc.etc.

Hoe staat u tegenover een verlenging van de lockdown en hoe gaat u de verlenging “handelen”? Tips?

  • Gerard67
   12 dagen geleden

   Voor mezelf hoe ik er tegenover sta nou ja ik denk precies hetzelfde denkelijk als iedereen .Ik ben die hele corona zooi spuugzat onderhand . En nu met die verlenging met 3 weken echt strontzat . Maar wat valt eraan te doen als 1-ling we zullen wel moeten of we willen of niet . Die Chinees die een vleermuis gegeten heeft zoals beweerd word heeft wereld-genocide gepleegd , maar eigenlijk vind ik dat niet kunnen en geloof ik dit niet . Wat meer voor de hand ligt is dat het vanuit een biologisch laboratorium daar ergens vandaan komt voor bacteriële en biologische oorlogsvoering . Het fijne ervan zullen we wel nooit te weten komen . Verder hoe of wat hoor je niet van alleen dagelijks getallen van overlijden en dat soort dingen . Die de Jonge gilt wel over hosanna en we zijn er bijna , maar eerst zien en dan geloven . Als je als mens bedorven of besmet varkens of rundervlees eet dan sterven ook niet daardoor honderdduizenden andere mensen eraan . Dus het verhaal van die Chinees zijn sprookjes . Kortom ik denk dat we het hele traject uit moeten zitten . 1 ding weet ik wel corona pandemie gaat absoluut de geschiedenis boeken in .

   12 dagen geleden

   Geef een reactie