RegisterenInloggen
Rienvd
Rienvd
meer dan een maand geleden

Versoepelingen onvoldoende gericht op ouderen

meer dan een maand geleden

Waarom worden ouderen vergeten bij de versoepelingen van corona maatregelen?
Heel veel ouderen hebben zich goed aan de coronamaatregelen gehouden in de hoop dat er ooit wat meer zou mogen.
Waarom wordt er niet geëxperimenteerd met reisjes voor ouderen; gepensioneerden zijn degenen die vaak in het voorjaar op stap willen en kunnen.
Waarom mogen de buurthuizen niet open? Ook die hebben terrassen. En vorige zomer is aangetoond dat binnensporten zoals schaken, darten, yoga, biljarten, sjoelen goed veilig beoefend kunnen worden. Buiten sporten als jeu de boules moeten toch ook kunnen? Activiteiten als knutselen, schilderen, leesclubs, lezingen, cursussen zijn goed te organiseren. De bioscoop zou overdag gemakkelijk beperkte aantallen ouderen kunnen ontvangen. Ook muziekverenigingen zouden weer op ruime afstand kunnen repeteren.
Nu de meeste ouderen gevaccineerd zijn verwachten ze meer aandacht voor versoepelingen. Hoe goed je ook zoekt in de plannen van de rijksoverheid, nergens is goed duidelijk wat nu al mag of wat er er binnenkort mag.
Mag je als echtpaar een kennis die slecht ter been is nu weer in de auto ergens heen brengen? Wat verstaat men onder binnen- en buitensporten? Mag een bridgedrive? Voor besturen van verenigingen is het lastig om uit te zoeken wat mag en waarvoor je een bekeuring zou kunnen krijgen.
Door de onduidelijkheid mag er nog onnodig weinig en dat terwijl sociale contacten, fysieke en mentale activiteiten zo belangrijk zijn de gezondheid van voor ouderen.

  • Bezorgde Nederlander
   meer dan een maand geleden

   Beste Rienvd,

   De babyboomers -ouderen die de Firma Nederland hebben opgebouwd- zijn weer met deze pandemie het kind van de rekening.
   In het begin van de pandemie ongeveer 15 maanden geleden is er onder het RIVM zeer weinig rekening al gehouden met de ouderen. Weet u het nog dat geklungel met die mondkapjes ……. ´´het oude dorre hout moest eerst op´´´Daarna de mensonterende taferelen in de zorginstellingen en verpleeghuizen en nu weer het geklungel met de vaccinatie strategie bij ouderen en dan met name de 60- 64 jarigen. Hier wil het maar niet op gang komen terwijl ik noem bijvoorbeeld de VS men al 200 miljoen mensen heeft gevaccineerd. Een blamage voor Rutte en het RIVM en de 25 GGD´s in Nederland om zo met onze ouderen om te gaan.
   Van de mederwerkers van de GGD heb ik ook geen hoge pet meer op. Sinds zij in 1980 ondergebracht zijn bij de gemeentes met te weinig budget is het een zooitje geworden.
   Als je belt dat je 58 jaar bent en niet met AZ dus mag worden ingeent dan weet zo´n medewerker dat niet eens. echt deskundig kan je deze medewerkers dus niet vinden.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • rudi
   meer dan een maand geleden

   Een beetje vreemde stelling, vooral over jeu de boules, wij hebben met uitzondering van het totale verbod op sporten, gewoon kunnen jeu de boulen weliswaar aangepast maar toch elke dag kunnen spelen

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie