RegisterenInloggen
Dagmar27
Dagmar27
meer dan een maand geleden

Wel of niet gedeeltelijk openstellen div.winkels tijdens lockdown?

meer dan een maand geleden

Ketens als Action,HEMA en Wibra hebben aangekondigd dat ze de deuren openen voor klanten die producten willen kopen die als essentieel beschouwd worden, zoals schoonmaakmiddelen,etenswaren en hygiëneproducten.
Kruivat en Trekpleister “mogen” open zonder dat zij hun niet-essentiële producten (vooralsnog) af hoeven te dekken: kerstversiering, ondergoed, panty’s, sokken, parfum etc.
Dat heeft geleid tot irritatie bij veel kleine, specifieke ondernemers die wel dicht moeten en hier ook gehoor aangeven.
Er is veel onduidelijkheid over welke winkels precies open mogen en wat wel of niet essentieel is bij o.m. de consument.
Volgens Haagse bronnen wordt er rekening mee gehouden dat filialen van winkelketens toch dicht moeten: het kabinet komt wellicht met strenge regels voor grote winkelketens die toch open willen.

Wat vindt u?

  • Dagmar27
   meer dan een maand geleden

   UPDATE:
   Kabinet grijpt in: Action en Wibra mogen deuren niet openen.
   De winkels van Action en Wibra mogen de deuren toch niet openen. Het kabinet heeft vanmiddag besloten dat winkels tijdens de lockdown alleen open mogen als ze minimaal 70 procent van de omzet halen uit ‘essentiële producten’, zoals voedingsmiddelen en hygiëneproducten. Dat was 30 procent. Action en Wibra komen niet aan het nieuwe percentage. 
   Bron: AD
   Kabinet scherpt regels winkelketens aan: Action, Hema en Wibra toch niet open
   Bron: Volkskrant 

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie