Registeren Inloggen
Frusty
Frusty
meer dan een maand geleden

Welkom Energie

meer dan een maand geleden

Zoals inmiddels wel bekend zijn voormalig klanten van Welkom Energie zonder enig overleg verplicht over moeten stappen naar Eneco. Fijn zou je zeggen dan ben je tenminste verzekerd van energielevering.
Maar niets is minder waar Eneco heeft aan Welkom een bedrag van bijna 2 miljoen betaald om alle gedupeerden over te kunnen nemen. Vervolgens krijgen deze gedupeerden de rekening gepresenteerd.
Op Facebook is een groep opgericht waar wij als gedupeerden veel informatie kunnen ophalen want veel mensen zien door de bomen het bos niet meer.
Bij Welkom Energie betaalden wij een voorschot van 182, 66, inmiddels hebben we de eindafrekening ontvangen en nog ruim 300,00 te goed van Welkom Energie hierbij is de welkomstbonus nog niet meegenomen. Van Eneco hebben wij inmiddels ook de eindafrekening ontvangen en mogen maar liefst 406, 47 betalen voor 25 dagen levering. Wij vragen ons werkelijk af of dit zo maar is toegestaan om mensen met dergelijke wurgcontracten te mogen afpersen, want dit vind ik persoonlijk een vorm van afpersing. Meldpunt MAX graag aandacht hiervoor. Inmiddels zijn wij overgestapt naar Vattenfall hier hanteert men meer klantvriendelijke prijzen, helaas ook hoger dan bij Welkom Energie maar in de huidige markt is dit bijna niet te voorkomen.

    • SuperBitch – scherp & hulpvaardig-
      meer dan een maand geleden

      U heeft gedurende één maand verplicht energie af moeten nemen van Eneco, daarna mocht u overstappen (dat heeft u gedaan, nl.naar Vattenfal); u werd dus NIET verplicht over te stappen naar Eneco.
      Ja, daar moet u voor betalen.
      En dat u het duurste tarief heeft moeten betalen is wellicht zuur maar anders had u he-le-maal geen energie (gas en elektra) gehad.
      Omdat uw energie cowboy Welkom Energie de zaakjes niet op orde had, de vergunning heeft teruggegeven en failliet is gegaan. Níet Eneco (of Vattenfall).
      Ach ja en als je het als bedrijf (=Welkom Energie) niet zo nauw neemt met de bedrijfssolvabiliteit, kun je natuurlijk consumenten verleiden met hele goedkope tarieven…
      Er is altijd wel een grotere energiemaatschappij die de bagger van de energie cowboy opruimt c.q. op moet ruimen.
      En die goedgelovige, verleide consument (=u)moet nu overstappen….en (u) huilt, is boos…..(aldanniet terecht)……

      meer dan een maand geleden
      • denktenk
        meer dan een maand geleden

        Iets te kort door de bocht… (Als de film klaar is, is het makkelijk spreken hoe ’t anders moest). Tegen de huidige hoge energieprijzen is de vraag hoeveel energie-leveranciers hiertegen bestand zijn. Er zijn intussen verschillende leveranciers die het ook erg zwaar hebben. Als consument is het nauwelijks mogelijk een goed beeld van de bedrijfsvoering te krijgen.
        Dankzij de zogenaamde marktwerking zijn consumenten nu -en straks- de dupe. Overigens heeft Welkom Energie eerder voor miljoenen Euro’s gas gereserveerd/betaald bij GasTerra, eigendom van de overheid. Tot nu toe weigert GasTerra deze tegoeden terug te geven; da’s nog ’s snel verdiend.

        meer dan een maand geleden
      • SuperBitch – scherp & hulpvaardig-
        meer dan een maand geleden

        Volg eens de artikelen op Vastenlastenbond.
        De uitkomsten van het onderzoek dat de Vastelastenbond m.n.t. de solvabiliteit van Energiebedrijven (01-10-2021) is heel duidelijk.
        Quote:
        De solvabiliteit van negentien energiemaatschappijen werd onderzocht. Vier energieleveranciers hebben een negatieve solvabiliteit. Het gaat hier om Fenor Energie, Gewoon Energie, VanHelder en Welkom Energie. Zes andere energieleveranciers, waartoe Anode Energie, EnergyZero, Enstroga, Green NL, Slim met Energie en Vrij op Naam behoren, hebben een positieve solvabiliteit hoewel deze erg laag is. Voor deze bedrijven geldt dat een klein verlies ze direct in problemen kunnen komen. De laatste groep energieleveranciers bevindt zich niet in de gevarenzone en bestaat uit De Vrije Energie Producent, Eneco, Engie, Nieuwe Energie Groep, SEPA Green Energy en Vattenfall. Deze leveranciers hebben een gemiddelde tot hoge solvabiliteit. Er zijn ook leveranciers die een uitstekende solvabiliteit hebben. Greenchoice heeft een solvabiliteit van boven de twintig procent.

        En vorig jaar kwam de Consumentenbond met een gelijksoortig onderzoek.

        Dan uw claim dat WelkomEnergie voor miljoenen gas bij GasTerra vooruit zou hebben betaald.
        GasTerra is slechts 50% eigendom van de Staat, 25% Shell en 25% van ExxonMobil.
        GasTerra stopt in 2024.
        De claim van vooruitbetaalde toekomstige leveringen valt in het faillissement: de curator heeft een vordering ingesteld.
        In een faillissement worden vier categorieën vorderingen onderscheiden: boedelschuldvorderingen, preferente vorderingen, concurrente vorderingen en niet-verifieerbare vorderingen.

        meer dan een maand geleden