Registeren Inloggen

Hoe is uw traplift geplaatst?

Wie langer thuis wil blijven wonen, kan baat hebben bij een traplift. In veel gevallen wordt deze betaald door uw gemeente (Wmo). Maar worden trapliften juist geplaatst?

Meldpunt heeft diverse malen aandacht besteed aan trapliften die onjuist zijn geplaatst. In veel gevallen plaatst de trapliftleverancier de traplift aan de brede zijde van de trap waarbij de trapleuning wordt verwijderd. Iedereen die dan nog naar boven of naar beneden wil lopen, moet dat vaak zonder houvast via de smalle zijde doen. En ook de vluchtroute voldoet na plaatsing vaak niet meer aan de wettelijke eisen zoals die beschreven zijn in het Bouwbesluit. Omdat bij zowel gemeentes als trapliftleveranciers onduidelijkheid was over de manier waarop een traplift geplaatst moet worden, heeft de overheid in juli 2023 een informatieblad gemaakt. Maar worden de liften nu ook op een juiste manier op de trap gemonteerd?

Is uw traplift goed geïnstalleerd?

Heeft u na juli 2023 een traplift gekregen, betaald door de gemeente? Dan komen wij graag met u in contact om te zien of uw lift goed is geïnstalleerd. Vul onderstaand formulier in en upload ook foto’s / video’s van de trap op dit moment, het liefst vanuit diverse hoeken. De redactie neemt dan contact met u op.

Oproep: hoe is uw traplift geplaatst?

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 64 MB.
    Algemene voorwaarden(Vereist)
    Door het invullen van dit formulier worden persoonsgegevens van u verzameld. Meer informatie over hoe wij met uw gegevens omgaan kunt u vinden in onze algemene voorwaarden en privacyverklaring.