RegisterenInloggen
Ben Bol
Ben Bol
9 dagen geleden

Compensatie Box-III

9 dagen geleden

Compensatie Box-III voor mensen met een klein inkomen teleurstellend. Door de belastingdienst worden een aantal mensen weer in het ooitje genomen. Dat treft met name de spaardersgroep waarvan 1 partner (of beide) een klein inkomen heeft. Bij de jaarlijkse aangiften van de afgelopen jaren kon voor een verdeling van de banksaldi tussen partners worden gekozen,. Je koos wat het voordeligste was. Nu blijkt dat voor veel mensen achteraf gezien verkeerd uit te pakken. Van teruggave of compensatie van Box-III is dan geen sprake. Dat komt door de wijze van teruggave door de belastingdienst. Wat blijkt, Als bij de herberekening van jouw Box-III de heffingskortingen de betaalde inkomstenbelasting en premie volksverzekering overstijgt ben je de klos. Het betekent geen of gedeeltelijke teruggave. Spaarders met een klein inkomen staan hier echt in de schaduw. Dit kan de Hoge Raad nooit bedoeld hebben. Bezwaar maken bij de belastdienst kan niet. Die weg is dichtgetimmerd. Kwestie van pech. Die pech kan variƫren van enkele tientjes tot een paar duizend euro.

  • Max Pay
   7 dagen geleden

   Hallo Ben. Heb ik het goed dat dit gaat over gevallen waarbij 1 (of beide) partners meer dan 45.000 euro (grofweg genomen) op de spaarrekening hebben staan?

   7 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Gerard67
   7 dagen geleden

   Ben Bol u heeft helemaal gelijk , als je geen bezwaar hebt aangemaakt tegen Box 3 val je al helemaal
   buiten de boot , want word er simpel geredeneerd dan had u maar bezwaar moeten maken . Er zijn bosjes mensen die door ouderdom of ziekte niet eens zelf een belasting formulier kunnen invullen en laatstaan begrijpen . Bewoners van zorg en verpleeginstellingen en bejaarden tehuizen bijvoorbeeld die zijn aangewezen op de WLZ Wet Langdurige Zorg . Die elke maand fors moesten betalen omdat de spaarcentjes die ze over hebben werden mee gerekend op de volle 4% fictieve rente . Dus het is tijd dat die mensen ook gecompenseerd worden .

   7 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Max Pay
   6 dagen geleden

   Beste Ben (en Gerard), zoals ik ook in de post van Gerard aangaf is mijn vraagbaak juist op vakantie. Ook in uw geval zou ik eens met een goede belastingjurist gaan praten. Wellicht kan die enig licht op uw zaak werpen?

   6 dagen geleden

   Geef een reactie