Registeren Inloggen
  • Dit onderwerp is leeg.
SuperBitch – scherp & hulpvaardig-
SuperBitch – scherp & hulpvaardig-
meer dan een maand geleden

(Fysiek)geweld tegen hulpverleners,zorgmedewerkers: het looptde spuigaten uit.

meer dan een maand geleden

Deze week kwam naar buiten dat grote hoeveelheden aan online bedreigingen en verwensingen gestuurd worden wetenschappers, politici en zorgverleners.

Uit onderzoek van beroepsvereniging NU91 en BNR blijkt dat steeds vaker incidenten rondom of in ziekenhuizen plaatsvinden. Er is veel kritiek op de zorg en mensen zijn ‘coronamoe’. Afgelopen september werd duidelijk dat de agressiviteit richting het zorgpersoneel zijn tol eist: de verbale agressie van patiënten en bezoekers kan het personeel niet langer verdragen.

Jan Hoefnagel, voorzitter van de beroepsvereniging Ambulancezorg: ‘We zien in korte tijd veel geweldsincidenten. Collega’s voelen zich bedreigd en gaan met een dubbel gevoel naar het werk.’ Als ze al naar het werk gaan na een incident.

Ook een oproep van politievakbond ACP aan demissionair minister van justitie en veiligheid Ferd Grapperhaus: Politieagenten en leden van de Mobiele Eenheid moeten meer en vooral betere geweldsmiddelen tot hun beschikking krijgen om grote rellen als die in Rotterdam het hoofd te bieden.

Zelfs de Brandweer blijft niet verschoont van geweld door omstanders of zelfs betrokkenen.

Is menigeen de schaamte voorbij en schuwt (fysiek) geweld niet meer?