Registeren Inloggen
  • Dit onderwerp is leeg.
Cees Zwietink
Cees Zwietink
meer dan een maand geleden

Invalide kaart op kenteken

meer dan een maand geleden

Reeds 40 jaar heb ik een invalide parkeerkaart ook heb ik een invalide plaats voor mijn huis. Er is mij twee keer overkomen dat door inbraak in mijn auto mijn kaart is ontvreemd een heleboel ellende ontstaat dan. Al heel lang pleit ik voor eenInvalide kaart met herkenning op het kenteken. vorige week was ik bij mijn zuster in Hoorn. ook zij is in het bezit van een invalide parkeerkaart van haar hoorde ik dat sinds april dit jaar zij niet langer bij het parkeren haar invalide kaart vooruit te gaan of the te zetten in Hoorn omdat haar kenteken nu via het RD W gekoppeld was aan haar invalide kaart.
Nu kom ik uit Groningen en wilde mijn auto parkeren in de stad Hoorn en sprak daar een controle auto aan die op het punt stond mijn auto te scannen en vroeg hem heeft het wel zin dat ik mijn invalide kaart voor de ruit zet ,omdat u op kenteken controleert.
Nee zei de man je moet onmiddellijk een kaartje gaan kopen omdat u anders een bekeuring krijgt.
Door op internet het een en ander te zijn na gegaan bleek dat slechts een aantal gemeentes deze manier van gebruik van de invalide kaart met het kenteken als bewijs hadden doorgevoerd.
Terug in mijn woonplaats Groningen nader informatie ingewonnen bij de gemeente en daar zei men dat men er niet van op de hoogte was en er dus niet aan mee deed.Dit terwijl op de site
“” gehandicapte kaart registreren op kenteken“
Met onder aan vier sites over de betrokkenen wel een lijst gevonden wordt met alle gemeentes van Nederland waaronder Groningen met vijf vinkjes dat men hier aan mee zou doen.
Al met al is het dus voor een gehandicapte met een kaart een probleem om te weten in welke gemeente in Nederland je wel of niet kunt parkeren met je kaart. je moet dus nu heel erg opletten waar je naartoe gaat en wat de verordening zijn ter plekken.
Graag wil ik hiervan melding doen en ben bereid om u hier over te woord te staan. En nog mooier zou zijn als u met de betrokken instanties instanties duidelijkheid zou kunnen verschaffen.

Met vriendelijke groet Cees Zwietink tel:0612266115 e-mail::belkees@xs4all.nl