Registeren Inloggen

AMBER alert voortaan op pinautomaten te zien

Ongeveer 300 pinautomaten in Nederland tonen voortaan meldingen van AMBER Alert en Vermist Kind Alert. Op deze manier hopen de politie en AMBER Alert, vermiste kinderen die in gevaar zijn sneller thuis te brengen. Nederland is hiermee het eerste land ter wereld waar betaalautomaten beschikbaar worden gesteld voor meldingen over vermiste kinderen.

Als een kind wordt vermist kennen we in Nederland 2 soorten meldingen. Een AMBER Alert en een Vermist Kind Alert. Bij een AMBER Alert is het leven van een vermist of ontvoerd kind direct in gevaar. Bij een Vermist Kind Alert is snel en gericht handelen noodzakelijk, want er zijn grote zorgen over het welzijn van een kind. De meldingen worden al via mobiele telefoons en sociale media verspreid, waarmee de meldingen bij zo’n 12 miljoen mensen onder de aandacht komt. Om dit bereik te vergroten worden de meldingen ook steeds vaker op informatieschermen getoond op benzine- en treinstations, op vliegvelden en in de winkels van Albert Heijn. In april van dit jaar werkt AMBER Alert samen met bezorgdienst Deliveroo. In het kader van de Internationale Dag van het Vermiste Kind, rijden 130 bezorgers een maand lang rond met posters van vermiste kinderen op hun bezorgtas. In november 2018 bestaat de opsporingsdienst 10 jaar. De organisatie is in 10 jaar uitgegroeid tot één van de grootste en meest succesvolle burgerbewegingen van Nederland.

Vergroot de kans om een kind terug te vinden

De betaalautomaten van In2Retail zijn de eerste automaten die worden voorzien van de melding. De politie en AMBER Alert hopen dat meer banken en financiële instellingen hun pinautomaten beschikbaar willen stellen voor meldingen. Hoe meer mensen de foto te zien krijgen, hoe grote de kans dat het kind weer wordt gevonden. De automaten waar de melding nu te zien is staan onder andere op Schiphol, Rotterdam Airport en in vestigingen van Holland Casino. Ook op verschillende automaten in grote winkelcentra en drukbezochte plekken zijn de meldingen te zien. In2Retail heeft ook elders in Europa automaten, dus ook in Spanje, Ierland en Portugal zijn de alerts te zien.

Zoek mee

In mei 2019 wordt ook de campagne Wie weg is, is gezien vertoond op de schermen van de pinautomaten. Met een campagnevideo worden burgers aangespoord zich aan te melden voor de ontvangst van AMBER Alerts en Vermist Kind Alerts.Wilt u mee zoeken? Meld u dan aan via de website.

 

(BRON: MAX Vandaag)

Geef een reactie