Registeren Inloggen

COLUMN: Elles in de war, is het een aanbieding of verkooptruc?

Elles ziet allerlei fantastische aanbiedingen voorbij komen in haar mail. Maar is dit betrouwbaar of zijn het verkooptrucs? Elles bestelt een cadeau voor haar dochter, maar gaat dat wel goed?

Korting is leuk

“Een infrarood prullenbak van 139 voor 40 euro. 16 opzetborstels voor elektrische tandenborstels afgeprijsd van 21 euro naar 7,95. Drie dagen Vlieland met hotel van 193 voor 98 euro. Het zijn drie voorbeelden van zaken die ik te koop krijg aangeboden via ActievandeDag.nl. Ooit heb ik ergens op geklikt en sindsdien zit mijn mailbox er vol mee. Er zijn meer van dergelijke aanbiedingssites: Ticketspy, Kortingisleuk, Koopjedeal; de aanbiedingen vliegen je om de oren. En ze zijn vaak te mooi om waar te zijn.Toch twijfel ik bijna wekelijks of ik er toch niet iets moet kopen.

Niet doen

Mijn dochter is binnenkort jarig en ik zag op ActievandeDag.nl een aanbieding van draadloze oortjes. Ik vind het rare dingen, die witte plastic staafjes die uit je oren steken, maar de jeugd is er gek op. Deze werden aangeboden voor 14,95, normale prijs 79,95. Even rondgevraagd en veel mensen mensen zeiden: niet doen, koop een goed merk. Maar ik heb het tóch gedaan. Na enkele dagen vallen ze in de bus. Voordat ik ze inpak voor mijn dochter, probeer ik ze uit. Voor mij is het geluid meer dan goed; maar ik kan het niet vergelijken met de duurdere variant, want die heb ik tenslotte niet gekocht.

Verkooptruc

Mijn dochter is dolblij met de oortjes. Trots doet ze ze in als ze naar school fietst. Na enkele dagen volgen de klachten: de pasvorm is niet oké, ze vallen uit haar oren, de verbinding met de telefoon valt vaak weg, het geluid is minder dan van de ‘echte’. Enige pluspunt: ze kan nu met goedkope oortjes uitzoeken of die dingen wat voor haar zijn. Goedkoop is dus toch duurkoop, blijkt nu. Kostten die draadloze oortjes wel echt 79,95? Of is dit gewoon een verkooptruc? Ik ben benieuwd naar uw ervaringen. Meld het op ons forum.”

Geef een reactie

Reactie

  Ik ben altijd argwanend met super aanbiedingen, als het een merk is dan ga ik altijd even goochelen en dan blijkt het toch niet zo een super aanbieding te zijn.
  Een paar weken terug kreeg ik steeds reclame op mijn mobiel over een WLAN repeater,dat was een Hollandse uitvinding om super snel te kunnen internetten en omdat het zo super was en ze iedereen er een gunde was de prijs 50% gedaald tot ongeveer 50 euro. Maar er stond een merk op “Aigital”
  Even gegoocheld en daar was hij, bij Amazon.de te koop zonder korting 22,69 euro.
  Dus mijn advies eerst even zoeken op internet en dan blijkt het vaak niet zo super te zijn.
  Koopjesdeal heeft ook van die deals met een advies prijs die nergens op slaat.

  Met vriendelijke groet,
  Rob Peters