Registeren Inloggen

Ziggo stopt met analoge radiosignaal. Wat betekent dit?

Kabelbedrijf Ziggo is bezig met het uitschakelen van het analoge radiosignaal. Dit betekent dat luisteraars die klant zijn van Ziggo op korte termijn niet langer via de kabel op de vertrouwde wijze NPO Radio 5 kunnen ontvangen. Dit gebeurt stapsgewijs, per regio, en is het aan het einde van 2021 afgerond.

Hoe kunt u NPO Radio 5 wel beluisteren?

Er zijn gelukkig alternatieven om NPO Radio 5 te blijven beluisteren. Dit kan onder meer via nporadio5.nl of de NPO Radio 5-app die  eenvoudig is te downloaden voor iOS en Android. Ook kunnen Ziggo-klanten naar NPO Radio 5 luisteren via hun televisie. De zender is helaas niet te ontvangen via de traditionele FM-ether. NPO Radio 5 wordt wél uitgezonden via de digitale FM. Daarvoor is een speciale ontvanger nodig, een zogeheten DAB+-radio. Deze is los te kopen en ook steeds meer auto’s zijn voorzien van een DAB+ radio.

Extra mogelijkheden

Verder bieden Ziggo en andere bedrijven een speciale digitale radio-ontvanger aan. Dit is een klein toestel dat tussen de aansluiting van Ziggo en de vertrouwde apparatuur geplaatst wordt, zodat luisteraars hun bestaande stereo-installatie kunnen blijven gebruiken. Meer informatie is te vinden op de website nporadio5.nl/luisteren.

Vragen?

Heeft u hier vragen over dan kunt u contact opnemen met MAX Publieksservice. Deze is op werkdagen tussen 09.00 uur en 16.00 uur te bereiken op 035 – 677 61 88 (lokaal tarief).

Bron: MAX Vandaag

Geef een reactie