Registeren Inloggen

50-plussers solliciteren verkeerd

Hoewel meer Nederlanders dan ooit aan het werk zijn, zitten tienduizenden 50-plussers zonder een baan. Belangrijke reden hiervoor is dat ze vaak verkeerd solliciteren. Deze groep blijft achter de computer zitten, terwijl ze actief de deur uit moeten om contacten te leggen en een netwerk op te bouwen of uit te breiden, zeggen twee hoogleraren en een jobcoach.

150 afwijzingen

Marianne Vermeer is 54 jaar en ze is 2 jaar werkloos. Ze werkt 32 jaar op de salarisadministratie van uitgever Wolters Kluwer. Maar na een reorganisatie komt ze begin 2018 op straat te staan. De klap is groot, maar ze zet zichzelf eroverheen. “Ik moet nu werk vinden, want ik kan er niet aan denken dat ik mijn paard zou moeten verkopen.” Marianne begint daarom fanatiek met solliciteren. Ze krijgt 150 afwijzingen en slechts 3 sollicitatiegesprekken. “Dan ga je toch twijfelen aan je eigen kunnen”, vertelt Marianne. “Wat doe ik niet goed dan?”

Anders solliciteren

Dan probeert ze het op een andere manier. Ze schakelt de hulp in van een psycholoog en een arbeidscoach. “Ik wil mijn kansen vergroten.” Ze gaat anders solliciteren en leert zichzelf beter te verkopen. Professor Margriet Sitskoorn is hoogleraar gespecialiseerd in het brein van 50-plussers. Zij legt in deze video uit hoe werkgevers gebruik kunnen maken van de ervaring van de 50-plusser. Jobcoach Anne-Marije Buckens geeft tips hoe 50-plussers anders kunnen solliciteren zodat ze wel aan de slag komen.

Zo vindt u wel een baan

De tips van jobcoach Anne-Marije beschrijven we uitgebreid in dit artikel. U leert hoe u een baan kunt behouden, wat u kunt doen na ontslag en hoe u het beste kunt solliciteren.

Geef een reactie