Registeren Inloggen

Banken bieden aflossingspauze maar hoe zit dat met de rente?

Al in maart kondigen de grootste banken aan dat kleinere ondernemers tijdens de crisis een pauze kunnen krijgen op de aflossing van hun (hypothecaire) lening. Ruim 103.000 ondernemers maken hier al gebruik van. In totaal wordt voor ongeveer 2,7 miljard euro aan uitstel verleend door de banken. Toch is niet iedere ondernemer blij met de regeling.

Winkelpand-pensioen

Tonnie Keetels (73) had tientallen jaren een eigen elektronicawinkel in het Brabantse Drunen. Nu hij is gestopt met werken verhuurt hij zijn oude winkelpand om zo nog een leuk pensioen te hebben. Helaas is een potentiële huurder vanwege de crisis afgehaakt. Bijna niemand wil een winkel beginnen in tijden van corona.

Rente

Tonnie betaalt echter nog wel maandelijks bijna 1000 euro voor zijn hypotheek. Wanneer de Rabobank laat weten dat uitstel van aflossing mogelijk is, is Tonnie erg in zijn nopjes. Een lastenverlichting is welkom. Maar inmiddels heeft hij zijn bedenkingen. Want hoe zit het met de rente?

Zonde van het geld

Volgens de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) hebben inmiddels ruim 103.000 ondernemers uitstel gekregen van aflossing en eventueel rentebetaling. Maar hoe voordelig is de regeling precies? Lees een uitleg in dit artikel.

Geef een reactie