Registeren Inloggen

Cruise boeken? Let op de verborgen kosten

Zogeheten All-Inclusive cruisereizen zijn vaak lang niet inclusief alle kosten. Let dus op als u een cruise boekt: in de uitgebreide offerte die u toegezonden krijgt voordat u boekt staan alle kosten. Lees de voorwaarden hiervan goed door.

Extra betalen voor het soort kamer en uitzicht

Betaalt u extra voor een kamer met balkon? Controleer of deze voorzien is van een vrij uitzicht. Er is een kans dat een goedkopere hut met balkon lager in het schip gelegen is, waardoor er een reddingsboot voor uw balkon hangt. Ook is deze hut dichter bij de scheepsmotoren gesitueerd. Voor gegarandeerd vrij uitzicht en minder geluid komt u in een duurdere prijsklasse terecht.

WiFi

WiFi is niet op iedere plek van het cruiseschip gratis beschikbaar zoals men zou denken bij een all-inclusive. Er is op de internationale wateren immers géén netwerk beschikbaar, vaak gaat bereik via een prijzige satelliet verbinding. Grote kans dat deze verbinding midden op de oceaan van slechte kwaliteit zal zijn. Wacht dus tot u aan wal bent om e-mail of Facebook te checken.

Drank

Drankjes aan boord zijn prijzig. De meeste cruiseschepen knijpen een oogje dicht wanneer u 1 of 2 flessen wijn mee aan boord brengt. Het kan wel zijn dat u een toeslag moet betalen. Bestelt u wijn aan boord, dan doet u er goed aan telkens een hele fles te kiezen, ook als u maar 1 glas wilt. De ober kan uw naam op het etiket noteren, zodat u de resterende wijn kunt bewaren voor de volgende avonden.

Excursies

Dat er vaak apart betaald moet worden voor excursies aan land is bij veel cruisereizigers bekend. Het is gemakkelijk om uw excursies tijdens de reis aan boord te boeken, maar dat blijkt vaak de allerduurste optie. Neem voor u vertrekt de tijd om al enkele uitstapjes online te plannen bij tourorganisaties op land.

Geld besparen? Boek de cruise op tijd

Vroeg boeken loont bij de meeste grote cruiseschepen. De goedkoopste kamers worden doorgaans het snelst geboekt. Als u 18 maanden voor vertrek een reis kunt vastleggen, is dat gunstig voor de portemonnee. Dit is het moment waarop veelal de vaste tarieven bekend gemaakt worden.

Een vakantie boeken: zo voorkomt u problemen

(Foto: Shutterstock)

Geef een reactie

Reacties (3)

    Die meneer heeft waarschijnlijk nog nooit een cruise geboekt. Bij iedere cruise mij moet je voor wifi extra betalen. Weet hij dan niet dat vanaf zee de kosten voor draadloze communicatie bijzonder hoog zijn. Aan wal kan je vaak wifi gebruiken. Koffie thee en water is inclusief maar andere dranken moet je echt zelf betalen. Beetje rare vraag werd behandeld

      Oh ja de prijs voor hutten zijn bijna altijd binndnhutten. Wil je zeezicht die hutten zijn altijd duurder. Die meneer wilde voor dubbeltje op 1e rang zitten denk ik

    Op de websites staan de prijzen altijd vermeld als alleen de cruise. Tegenwoordig zie je ook all inclusief vermeld. Dus 2 prijzen. Ik vind wel dat de maatschappijen de prijzen inclusief fooien moet vermelden. Bij heel veel maatschappijen is dat gelukkig al zo. Ik vind 17 50 p.p. per dag wel erg veel voor fooi.