Registeren Inloggen

Dit kunt u doen tegen telefonische verkoop

Bent u het ook zat om gebeld te worden door opdringerige telefonische verkopers? Er zijn een aantal dingen die u zelf kunt doen om hier vanaf te komen.

Dit kun je doen tegen telefonische verkoop

Vindt u het ook vervelend om gebeld te worden door telefonische verkopers? U kunt zich gratis inschrijven bij het Bel-me-niet Register via telefoonnummer 0900 – 666 1000 of de website bel-me-niet.nl. Bedrijven mogen nummers die in het register staan niet bellen. De inschrijving gaat per telefoonnummer. Dus, wilt u niet lastig gevallen worden op zowel uw vaste toestel als of uw mobiele nummer? Geef dan beiden nummers door. Binnen maximaal 6 weken is de inschrijving in werking en blijft geldig tot wederopzegging.

Wat kunt u doen als het bel-me-niet register niet helpt?

Een inschrijving bij het Bel-me-niet Register houdt de meeste bedrijven bij u weg. Maar bedrijven waar u klant van bent of bent geweest mogen wel mensen bellen. Wanneer deze bedrijven u toch ongewenst bellen, kunt u gebruik maken van ‘het recht van verzet’. Het bedrijf moet u dan direct en gratis uit alle bellijsten verwijderen. U bent ook niet verplicht eerst een bandje af te luisteren. Als u tijdens het gesprek aangeeft dat u gebruik maakt van ‘het recht van verzet’ en niet meer gebeld wilt worden, dan is de telefonische verkoper verplicht uw verzoek direct in te willigen.

Klacht indienen?

Mocht u toch nog ongewenst gebeld worden voor telefonische verkoop dan kunt u een klacht indienen via Consuwijzer of 088 – 070 70 70 bellen.

Geef een reactie

Reactie

    Bel Me Niet Register helpt niet, de meeste bedrijven schrikken daar niet voor terug en bellen gewoon en zetten na afloop ook nog het bandje van BMNR aan. Wat mij wel geholpen heeft is de wetenschap dat de verkoper verkopen wil en geld wil verdienen. Daarom heb ik mij een gesprek techniek ontwikkeld die hen tracht zo lang mogelijk aan de lijn te houden, stel hen tientallen vragen en na een paar worden van hen ga ik er weer op in met een nieuwe vraag, binnen een minuut beginnen ze vaak al te haperen en binnen 2 a 3 minuten hebben ze al door dat ze toch niets verkopen en zo snel mogelijk de haak op willen leggen en ja dat moet u trachten te voorkomen en gegarandeerd dat bedrijf belt u nooit weer want ook zij hebben een zwarte lijst en daar wil ik WEL graag opstaan:-)