Registeren Inloggen

Jumbo roept voorverpakte vleeswaren terug

Supermarktketen Jumbo roept meer dan 100 soorten voorverpakte vleeswaren terug. Bij één van de fabrikanten van dit soort producten, Offerman uit Aalsmeer, is mogelijk de listeriabacterie aangetroffen, die voedselinfecties kan veroorzaken. Inmiddels is Aldi ook een terugroepactie gestart.

Zekere voor het onzekere

De mogelijke listeriabesmetting van het vlees komt aan het voetlicht nadat de GGD en het RIVM bij de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) meldingen maken van ziektegevallen. De NVWA bericht op de eigen website dat Offerman de activiteiten heeft moeten staken.

Of het vlees dat onlangs is verkocht bij Jumbo besmet is, is niet duidelijk, maar de supermarkt wilt het zekere voor het onzekere nemen. Een listeriabesmetting is voor gezonde mensen vaak niet ernstig, maar voor mensen met een zwakkere gezondheid en zwangere vrouwen kan het wel gevaarlijk zijn.

Lijst met mogelijk besmette producten

Jumbo vraagt klanten die de afgelopen dagen voorverpakte vleeswaren hebben gekocht om deze terug te brengen naar de winkel en vooral niet op te eten. Klanten krijgen hun geld terug en hoeven geen bon te laten zien. De supermarkt heeft een lijst op de website geplaatst met daarop alle producten die mogelijk besmet zijn.

Andere veiligheidswaarschuwingen

De fabrikant van het mogelijk besmette vlees heeft ook geleverd aan andere bedrijven, waaronder groothandel Sligro. Inmiddels is bekend dat de Aldi ook producten heeft afgenomen van de fabrikant. Daarom heeft ook deze supermarkt er een veiligheidswaarschuwing uitgestuurd. Het gaat in dit geval om de volgende producten:

3276 – ROSBIEF GESNEDEN 100 G.

5879 – 1* TAPAS WORSTASSORTIMENT 175 G.

6775 – FRICANDEAU 100 G. / ROLLADE 125 G.

4310 – GEKRUIDE RUNDERROLLADE 100 G

Gekocht en al opgegeten, wat nu?

Heeft u recent vleeswaren gekocht bij Jumbo en heeft u er al van gegeten? Dat is op zich geen reden tot zorgen. Natuurlijk kunt u altijd de huisarts raadplegen, maar in principe is dit pas echt nodig als u zich onwel voelt.

Bron: MAX Vandaag

Geef een reactie

Reacties (2)

    Ook bij dirk v.d. broek ? Na het eten van peperpate` behoorlijk misselijk geworden en flink moeten braken.

    [quote]De (zaak) komt aan het voetlicht …[/quote]
    Vroegâh kenden de schrijvers van journalistieke artikelen hun moerstaal nog en kwam dit soort verhaspelingen van spreekwoorden en gezegdes niet voor.