Registeren Inloggen

Termijn belastingaangifte verlengd voor wie er hulp bij nodig heeft

De Belastingdienst biedt jaarlijks ongeveer vijftigduizend mensen persoonlijke hulp bij hun aangifte. Vanwege coronamaatregelen kon een kleine groep nog niet geholpen worden op locatie. Daarom wordt de termijn voor het doen van aangifte over 2019 voor hen nu verlengd tot 1 mei 2021.

Hulp op locatie

Mensen die persoonlijke hulp krijgen van de Belastingdienst zijn bijvoorbeeld mensen met onvoldoende fiscale of digitale kennis, een taalbarrière of een fysieke beperking. Zij spreken af met een medewerker van de Belastingdienst op een kantoor of bijvoorbeeld in een bibliotheek. De persoon die aangifte doet neemt informatie en papieren mee en de Belastingdienstmedewerker kijkt mee of alles goed is ingevuld.

Uitstel aangifte

De mensen die aangegeven hadden hulp nodig te hebben, hadden eerder al uitstel gekregen voor hun aangifte tot 1 januari 2021. Maar hulp op locatie kan vanwege de coronamaatregelen nog steeds niet. Daarom heeft de Belastingdienst de termijn voor het doen van aangifte over 2019 voor hen (weer) verlengd, tot 1 mei 2021.

Telefonische hulp

Toen de hulp in maart van dit jaar vanwege corona moest stoppen, begon de Belastingdienst met het telefonisch helpen van mensen. Zo werden ruim 25.000 mensen alsnog geholpen met hun aangifte. Anderen hebben ondertussen toch zelf, of met hulp uit de omgeving, aangifte kunnen doen.

Steun van buitenaf

Er zijn nu uiteindelijk nog ongeveer vierduizend mensen die op termijn uitgestelde hulp op locatie krijgen van de Belastingdienst. Er is ook een groep mensen die normaal hulp krijgt van buitenaf, zoals van vakbonden, sociaal raadslieden of fiscaal studenten van hogescholen. Ook deze groep van ongeveer 8.000 personen krijgt verlenging tot 1 mei 2021.

Ik wil ook hulp

Wilt u ook hulp bij uw aangifte? Op de website van de Belastingdienst staat uitgelegd welke hulp u kunt krijgen en hoe u die kunt aanvragen. Bekijk de uitleg hier.

Geef een reactie