Registeren Inloggen';

Controleer coronabesmettingen in uw regio op nieuw coronadashboard

Zelf zien wat het gemiddelde aantal ziekenhuisopnames van de afgelopen dagen, het aantal opnames op de intensive cares en het aantal positief geteste mensen op het coronavirus in Nederland zijn? Dat kan via de eerste versie van het coronadashboard dat het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport online heeft gezet.

Hoe werkt het?

Het coronadashboard moet er voor zorgen dat er snel kan worden ingegrepen, mocht het coronavirus in de toekomst weer oplaaien. Het dashboard is opgedeeld in verschillende categorieën. Aantal nieuwe besmettingen, aantal ziekenhuisopnames en aantal intensive care opnames. Voor elke categorie zijn zogenoemde ‘signaalwaarden’ vastgesteld. Als deze alarmbellen in meerdere categorieën te hoog worden kan dat reden zijn om in te grijpen. “Als meerdere indicatoren boven de signaalwaarde komen, kan het kabinet om een advies van het Outbreak Management Team vragen over nadere maatregelen.”

Aantal besmettelijke mensen

Ook is op het dashboard het reproductiegetal te zien. Dit is het aantal mensen dat besmet kan worden door één besmettelijk persoon. Ook is er een schatting van het aantal besmettelijke mensen in Nederland te vinden.

Controleer uw eigen regio

U krijgt via het dashboard niet alleen zicht op de landelijke situatie, maar kunt ook zien hoe het coronavirus zich in uw eigen regio verspreidt. Dit doet u door bovenaan deze pagina op het blokje ‘regionale cijfers’ te klikken. Vervolgens kunt u uw veiligheidsregio aanklikken en komt de huidige situatie daar tevoorschijn.

Speciale aandacht voor verpleeghuiszorg

Daarnaast is er op het dashboard speciale aandacht voor de verspreiding van het coronavirus in verpleeghuizen. Zo kunt u het aantal positief geteste bewoners en het sterftecijfer vinden. In de tweede versie van het coronadashboard komt hier ook het aantal besmette locaties bij. Ook andere beschikbare gegevens zijn nog niet in deze eerste versie van het dashboard verwerkt. Het ministerie van VWS wil de definitieve versie in de tweede helft van juni lanceren.

Bron: MAX Vandaag

Geef een antwoord