Registeren Inloggen

Elles: ”Mijn huishoudhulp wil geen vaccin”

Elles heeft al 16 jaar dezelfde hulp in de huishouding. Maar deze wil zich niet vaccineren. En dat zorgt bij Elles voor gepieker.

Vaccinatiestress

Wat brengt deze tijden van pandemie en vaccinatie toch een enorme dilemma’s met zich mee. Mijn huishoudelijke hulp, die al zestien jaar bij ons werkt, wil zich om uiteenlopende redenen niet vaccineren. Ik ben vaak met haar daarover het gesprek aangegaan, omdat ik denk dat het verstandig is om je wel te vaccineren, maar zij wil het echt niet. Dat is haar goed recht, maar toch heb ik er een rotgevoel bij.

Er is afstand

Ik probeer nu toch weer opnieuw afstand te houden en als we koffiedrinken ga ik verder weg zitten. Ook vraag ik me af of – mocht ze besmet zijn – ze tijdens haar werk misschien sporen van corona kan achterlaten. Ik weet het, het is misschien een beetje paranoïde van mij – ze maakt tenslotte schoon – maar dat is wel wat het met me doet.

Vervelend voor alle partijen

Sommigen zeggen: ik zou haar ontslaan, maar dat gaat me te ver. Dat is niet wat ik wil. Ik ben heel blij met haar toewijding om mijn gezin met drie kinderen en werkende ouders te helpen, maar ik wil ook niet besmet raken. De verhoudingen komen door deze vaccinatiestress wel op scherp te staan. Vervelend, eigenlijk voor alle partijen.

Geef een reactie

Reacties (19)

  Wij hebben onze hulp in oktober 2020 “ontslagen”.
  De hulp wilde meer vrijheid om zich te verzetten tegen de landelijke corona-regels én wij wilden niet voldoen aan haar “corona-regels”
  Niet leuk want zij werkte al jaren bij ons maar wij hadden geen trek in bonje.

  Een vervelend dilemma. Niks paranoia, maar gezond nadenken. De hulp heeft met haar vrijheid van niet inenten een extra verantwoordelijkheid naar haar werkgever. Ik zou haar die keuze nog eens helder voorleggen en de suggestie loslaten dat er dan misschien toch iemand anders moet worden gezocht.

  Als u haar echt niet kwijt wilt, dan zou ik haar wel verplichten om een mondkapje te dragen en geen koffie meer met haar te drinken. Ook zou u haar handschoenen kunnen laten dragen als ze binnenkomt en dan ook haar handen desinfecteren bij binnenkomst. Dan ook de ramen open houden of goed ventileren.
  Als ze dat allemaal te veel gedoe vindt heeft ze 2 opties, alsnog laten vaccineren of een andere baan zoeken. Ze neemt u dan totaal niet serieus.

  Haar keuze gewoon respecteren en als je bang gemaakt bent door de overheid dan neem je een ander

  mijn hulp werkt voor de thuiszorg en vertelde mij dat zij naar een echtpaar moet
  en die zijn ook niet gevaccineerd en zeuren tegen haar dat zij het wel gedaan heeft
  Dus zij vind het eigenlijk eng om daar te werken Ik heb gezegd dat zij de thuiszorg moet bellen en het moet melden Want zij is weer bang dat zij andere klanten besmet daardoor

   Raar verhaal, ik werk ook in de thuiszorg. Besmet kun je overal raken dus kan de thuishulp beter zich zelf in huis verstoppen. Gevaccineerden krijgen en besmetten Ook met Covid

  OOK als je wél gevaccineerd bent kun je het virus nog oplopen, bij je dragen en een ander besmetten , dus wat dat betreft maakt het NIET uit of iemand wel of niet gevaccineerd is.

  een vaccinatie beschermt alleen de persoon zelf gedeeltelijk tegen het ernstig ziek worden en verkleind de kans dat de persoon op de ic zal terecht komen.

  Met een vaccinatie bescherm je dus NIET een ander, maar enkel (ten dele) jezélf !!

  Momenteel komen er enorm veel besmettingen voor bij mensen die met QR-code feesten bezochten. Zij hadden of vaccin gehad of een sneltest gedaan. Dus virusvrij??? Ik waag het te betwijfelen w.b.t. die eerste groep. De werkzaamheid van een vaccin neemt af. Denk dat mensen die in het voorjaar vaccin kregen een groter gevaar vormen voor niet-gevaccineerden dan andersom,.

  Deze regering is demissionair.

  Zo snel mogelijk verkiezingen uitschrijven dus!

  Het is schandalig om mensen te verplichten om een vaccin te nemen.

  Een vaccin is om jezelf te beschermen.

  Deze regering zet mensen tegen elkaar op!

   helemaal mee eens, het rammelt aan alle kanten want een test voor afweer stoffen keuren ze niet goed omdat ze Iedereen die spuit willen opdringen. Die overigens niet eens werkt want je kunt even goed C. krijgen en nu dus lekker met je groene vinkje iedereen vrij besmetten. De ongevaccineerden hebben tenminste nog een negatief bewijs

   ai, deze reactie zet anderen tegen elkaar op. De regering verplicht niemand. Het is je eigen keuze je wel of niet te laten vaccineren. Alleen … ga naderhand niet mekkeren over de problemen die je keuze wel / niet met zich mee brengen.

   Ja, je kan gevaccineerd nog steeds corona krijgen en doorgeven, maar in veel mindere mate en gelukkig hoor je dan bij de goede partij die de zorg ontlast en zorgt voor minder bezetting van de IC

  Wat een onzin, ik werk in de thuiszorg en krijg van klanten te horen: oh ik heb de Corona uitslag nog niet binnen, of : mijn man is ziek maar hoeft niet getest hoor want hij is gevaccineerd. Daarbij zou iedereen toch veilig zijn met een vaccinatie?? dus waarom angst voor een niet gevaccineerde?? Ik heb 2 x Covid gehad dus voldoende eigen afweer stoffen en geen spuit nodig want een eventuele 3e keer zou ik niet eens merken

   Een minister van Volksgezondheid, die in 1,5 jaar nog niet EEN gezondheidstip gaf zet te denken. Enkel ‘we komen hier enkel uit door vaccin.’ hij gelooft het zelf

  Deze dame heeft tenminste nog verstand en laat zich niet intimideren door de overheid met allerlei kulpraatjes. Het heeft allemaal helemaal niets met uw gezondheid te maken maar met de invoering van agenda 2030. Mondkapjes, handen wassen( geldt alleen voor bacteriën en niet voor virussen,) en afstand houden allemaal gaat het om gehoorzaamheid. Maar de schaapjes slapen nog en worden straks wakker in de nachtmerrie die Sociaal Krediet Systeem heet. Kijk wat er in China gebeurt, ons voorland.

   zo jammer deze reacties die blijkbaar iemand in de oren heeft gefluisterd. De regering verplicht niemand. Het is je eigen keuze je wel of niet te laten vaccineren. Alleen … ga naderhand niet mekkeren over de problemen die je keuze wel / niet met zich mee brengen.

   Ja, je kan gevaccineerd nog steeds corona krijgen en doorgeven, maar in veel mindere mate en gelukkig hoor je dan bij de goede partij die de zorg ontlast en zorgt voor minder bezetting van de IC

  Iedereen die wijgert te vaccineren is een gevaar voor zijn/haar omgeving. Je ziet nu weer de ziekenhuizen vollopen met nieuwe Covid besmettingen. Velen komen hierdoor ip de IC’s terecht. Gevolg de mensen die zich wel gevaccineerd hebben komen op een wachtlijst terecht omdat er geen plaats is. Hierdoor ontstaan levensbedreigende situaties voor mensen die bv kanker-, nier- hartoperaties nodig hebben, maar waarvoor geen plaats is. Als al die vaccinatie weigeraars die verantwoording op zich durven nemen, vind ik dat ze ook maar op een wachtlijst gezet moeten worden en anders thuis afwachten of er in de ziekenhuizen plaats is. Ze horen in ieder geval geen voorrang te krijgen. Let op , de meeste mensen die nu op de IC’s terecht komen zijn vaccinatie weigeraars. Ik vraag me af of je om die reden wettelijk wordt vrijgesproken als er mensen komen te overlijden als je weigeraar bent.

   2017 – 2018- 2019 waren er ook grote problemen met de capaciteit in de ziekenhuizen.
   Toen heb ik geen persconferenties gezien.
   In de ziekenhuis zorg is heel erg bezuinigd met alle gevolgen van dien.
   https://www.facebook.com/gezondenbewust/videos/2734765770112245

   OOK gevaccineerden kunnen nog steeds het virus krijgen en een ander daarmee besmetten dus die zijn NIET minder gevaarlijk voor anderen dan de ongevaccineerden.

   Een vaccinatie beschermt uitsluitend JEZELF met ca 33% minder kans om op de IC te belanden.
   Echter een verder gezond persoon heeft uberhaupt slechts 2% kans om zo ernstig ziek te worden dat IC opname nodig zou zijn.

   En de druk op de zorg wordt NIET veroorzaakt door een toename van Covid patienten maar door het personeels tekort.

   Diverse ziekenhuizen hebben dat zélf al meermaals te kennen gegeven, echter blijven Ego de Jonge en diverse talkshow malloten de schuld bij ongevaccineerden leggen en de angst er goed in houden.

   Strikt genomen is een ONgevaccineerde die negatief test veiliger voor een ander dan een wél gevaccineerde, waarvan je enkel weet dat hij/zij gevaccineerd is maar NIET weet of hij/zij op dat moment niet toch het virus bij zich draagt en daardoor eventueel anderen zou kunnen besmetten.

   Diverse ziekenhuizen hebben te kennen gegeven dat de werkdruk die zij ervaren NIET door de toeloop van coronapatienten komt maar door het heersende personeelstekort.
   Daarnaast zijn er ook diverse ziekenhuizen die aangeven dat de covidpatienen die bij hen opgenomen zijn met name WEL gevaccineerde mensen zijn en veelal al wat ouder en met onderliggend lijden, dus NIET voornamelijk vaccinweigeraars.

   Bovendien is dat een zeer polariserende benaming; er zijn in ons land duizenden mensen die vanwege serieuze medische redenen geen vaccin KUNNEN/MOGEN nemen.
   Zij hebben dus helemaal geen keuze en zijn dus géén weigeraars.

   En als men mensen die geen vaccinatie willen , wat hun goed recht is, want er geldt nog altijd een vrije keuze, op een wachtlijst zou gaan zetten voor het ziekenhuis, dan zou dat OOK gedaan moeten worden met mensen die willens en weten ongezond leven door e roken, overmatig alcohol gebruiken, zich volvreten met fastfood, etc etc
   Zij leven bewust een ongezond leven en nemen daardoor ook zélf het risico op ernstige complicaties m.b.t hun gezondheid en zeker bij een evt. Covid besmetting.

   Bovendien geldt er een wettelijke verplichting voor ziekenhuizen , artsen om IEDEREEN zorg te verlenen, daarin mag géén onderscheid gemaakt worden.