Registeren Inloggen

Elles de Bruin: ‘Zorgen om zorg’

Als Elles de Bruin de krant openslaat, ziet ze een artikel dat haar aan het hart gaat: de zorg. Elles maakte zich al langere tijd zorgen om de zorg. Maar nu is het toch echt weer foute boel.

Altijd al bang geweest voor de zorg

“Steeds meer ouderen raken verwaarloosd”, kopte het ‘Algemeen Dagblad’ onlangs. “En steeds meer ouderen belanden daardoor op de eerste hulp.” Ik schrok toen ik het las, maar was er eigenlijk altijd bang voor geweest. Dit moest gebeuren, zeker als je ziet hoe erg de ouderenzorg in de problemen zit. Ook bij Meldpunt hebben we het er zo vaak over gehad: lange wachtlijst in de verpleeghuizen, de wijk- en thuiszorg die als gevolg van personeelstekort op omvallen staat en ouderen, soms al licht dementerend, die noodgedwongen thuis moeten wonen, omdat de verzorgingshuizen zijn wegbezuinigd.

Ik schaam me als ik dit lees

En dan is er zo’n bericht in de krant. Meer ouderen op de SEH die niet goed gewassen zijn, te weinig eten en doorlopen met ziektes. Ik schaam me als ik dit lees. Hoe kan het dat de politiek in zo’n welvarend land dit laat gebeuren? Terwijl we toch al 75 jaar weten dat de vergrijzing eraan komt.

Geef de zorg prioriteit

Nu is het zover en geven we niet thuis. Deze ouderen, die jarenlang gewerkt hebben, belasting betaald hebben, hun kinderen opgevoed, verdienen een respectvolle oude dag. Ik weet het, er zijn nu veel crises in Nederland die onze aandacht en geld nodig hebben, maar deze crisis moet wat mij betreft prioriteit krijgen.

(Bron: MAX Magazine. Foto: Shutterstock)

Geef een reactie