Registeren Inloggen

Expres besmetten met corona en handel in coronasnot

Je expres laten besmetten met corona. De 24-jarige Lucas doet het. Want volgens hem ‘’is dit de beste optie’’. Maar vaccinexpert Ruud Coolen van Brakel, van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik, reageert verbijsterd.

Opzettelijke besmetting met corona

Terwijl veel mensen graag een boosterprik halen, zijn er ook mensen die helemaal niet gevaccineerd willen worden. De 24-jarige Lucas is daar een van. Om toch een geldige coronapas te krijgen, liet hij zich expres besmetten door kennissen. ”Toen ik hoorde dat zij corona hadden, ben ik er meteen naartoe gegaan en heb ik ze in mijn gezicht laten ademen.” Ruud Coolen van Brakel reageert verbijsterd. ”Als domheid een gezicht heeft dan is het dat.  Je kunt namelijk helemaal niet voorspellen wat die besmetting met je doet.”

Justitie onderzoekt de handel in ‘corona-snot’

Toch wordt er gehandeld in snot dat besmet is met corona. Via verschillende social media kanalen zou besmet snot of neusvocht te koop worden aangeboden, om jezelf zo expres corona te geven.  Bijvoorbeeld jongeren kopen dit om zo een coronapas te krijgen en op vakantie te kunnen gaan. Het Openbaar ministerie laat in een reactie aan Meldpunt weten: ‘Het fenomeen heeft de aandacht van het OM. Of er daadwerkelijk sprake is van strafbare feiten, wordt momenteel onderzocht.’

Website ‘jaikwilcorona’

Ook de website ”jaikwilcorona.nl” trok veel aandacht. Via deze website zouden mensen een product kunnen kopen om zichzelf te besmetten met het coronavirus. De website is offline gehaald en de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) heeft vrijdag een man opgepakt die vermoedelijk iets te maken heeft met deze website. Inmiddels is de man volgens een woordvoerster van FIOD weer vrij, maar ”onderzoek moet uitwijzen of en hoeveel de man heeft verkocht, en of het werkt”.

Een race tegen de klok met de boosterprik

Geef een reactie

Reactie

    Deze mensen moeten op een eiland worden geplaatst.. zij zijn de verantwoordelijke dat mensen sterven omdat ongevaccineerde de ziekenhuizen bezet houden!
    Schandalig! Strafbaar maken!