RegisterenInloggen

Groot protest in Montfoort tegen verdwijnen ouderenzorg

400 mensen komen in Montfoort samen om gewapend met potten en pannen een protestmars te lopen. De ouderenzorg verdwijnt, en de Montfoorters zijn boos.

Het protest

Ongeveer 400 mensen gaan maandagavond 25 november de straat op met potten en pannen. Ze protesteren omdat de verpleeghuiszorg verdwijnt in hun stad. Ouderenzorginstellingen de Vlinderhof en de Bloesemhof sluiten binnenkort door financiële problemen. Er is dan geen verpleeghuiszorg meer voor de ouderen in Montfoort, op ongeveer 20 kilometer afstand van Utrecht.

Bijeenkomst

De protestmars loopt door het hele centrum en eindigt bij zalencentrum Sint Joseph. De protestgroep wordt toegesproken door verschillende sprekers. Ook de burgemeester en de wethouders zijn aanwezig bij de bijeenkomst.

Teleurstellende toespraak

De toespraak van wethouder Ivo ten Hagen valt niet goed bij de aanwezigen. Hij zegt dat de gemeente niets kan doen tegen de sluiting van de twee instellingen. Ze mogen geen geld geven aan een particuliere organisatie.

We blijven actievoeren

Angelique Huntink is aangesloten bij de actiegroep Behoud Ouderenzorg Montfoort (BOM) en ze is een van de organisatoren van het protest. Zij vindt de toespraak heel teleurstellend. “Wij vinden dat iedere gemeente in zijn eigen kracht moet staan om de ouderenzorg te behouden. Zeker als het noodzakelijk is.” Zolang de gemeente niets doet aan de verdwijning van de verpleeghuiszorg gaan de Montfoorters dus gewoon door met actievoeren.

Geef een reactie

Reacties (2)

  1. Deze maand word ik tachtig en mijn familie en ik verheugen ons er op. Nog wel. Maar zou dit get kenmerkende beleid worden voor de komende 10 jaar, dan maak ik mij grote zorgen. Niet slechts voor mijzelf, maar voor alle leeftijdsgenoten die ik nu nog ontmoet. Het zou wel eens een verdrietige tijd kunnen worden.

  2. En weer zien we de gevolgen van de ijskoude rechtse wind die al een jaar of 35 over Nederkand waait.