Registeren Inloggen

Heeft u een hoortoestel? Draag dan zo uw mondkapje

Opvallend veel slechthorenden raakten de afgelopen weken hun gehoorapparaat kwijt. De oorzaak: het mondkapje. Wie even niet oplet, verliest het toestel bij het afzetten van het gezichtsmasker. In dit artikel leest u hoe u een gezichtsmasker probleemloos draagt als u een hoorapparaat heeft. En wat u moet doen als u dit apparaat toch kwijtraakt.

Elastiekjes achter de oren

Veel mondkapjes worden met elastiekjes achter de oren opgezet. Dat is vervelend voor personen met een gehoorapparaat. Het elastiekje haakt namelijk makkelijk achter het hoortoestel. En als u even niet oplet, haalt u niet alleen het elastiekje achter uw oor vandaan. Maar ook het hoortoestel.

Elastiek om het hoofd

Gelukkig zijn daar oplossingen voor. Zo zijn er verschillende mondkapjes op de markt waarvan de elastiekjes niet achter het oor zitten, maar om uw hele hoofd gaan. Zo’n mondkapje hoeft niet duur te zijn. Met een lap stof en wat elastiek komt u zelf al een heel eind.

Foto van www.madeeveryday.com

Verloren en gevonden

Raakt u het hoortoestel toch kwijt? Geen paniek. Op de website verlorenofgevonden.nl staan meer dan 100 gevonden hoortoestellen. Of zoek op Facebook door  ‘gehoorapparaat gevonden’ in te toetsen. Kijk ook eens op Twitter en zoek op #gevonden in combinatie met uw woonplaats. Bent u onlangs in Zwolle geweest en bent u het gehoorapparaat kwijt? Misschien is onderstaand toestel dan wel van u!

Als u een hoortoestel ziet slingeren

Vindt u op straat een hoortoestel, laat hem dan niet liggen. Een hoortoestel is duur en kwetsbaar voor invloeden van buitenaf, zoals regen. Neem het apparaat mee en breng hem naar de audicien. Die kan kijken wat het serienummer is en zo proberen om de eigenaar te achterhalen. Maak daarnaast een duidelijke foto en plaats deze op de website verlorenofgevonden.nl , Facebook en Twitter. En wie weet komt via u het apparaat weer terug bij de eigenaar.

Wanneer krijg ik kosten gehoorapparaat vergoed?

Geef een reactie

Reacties (2)

    Ik heb ook twee hoorapparaatjes. Mijn tip: het elastiekje van voren naar achteren bewegen bij het afnemen, dus a.h.w. met het hoortoestel mee.

    Voor brildragers is het eenvoudig om je gehoorapparaat te verankeren met een rubber-ringetje aan je bril.