Registeren Inloggen

Ik heb geen geld voor de tandarts

Een slecht gebit zorgt voor veel problemen. Iemand met slechte tanden lijdt niet alleen pijn, maar heeft ook moeite met solliciteren. En schaamte over het gebit belemmert sociaal contact. Naar de tandarts gaan is nodig, maar wat als u dat niet kunt betalen?

Wat wordt al vergoed?

Ook voor u is waarschijnlijk tandzorg mogelijk, maar u moet wel weten waar u aan kunt kloppen. Bekijk in de eerste plaats uw zorgverzekering. Als u een aanvullende tandartsverzekering heeft, kunt u in kaart brengen wat die precies vergoedt en wat niet. Let goed op dat de tandarts geen handelingen verricht die niet worden vergoed.

Soms helpt gemeente

Moet er flink wat gedaan worden aan uw gebit, en wordt dit niet vergoed, ga dan langs bij uw gemeente. De gemeente kan u in sommige gevallen helpen via de bijzondere bijstand. Zo kunt u bijvoorbeeld een kunstgebit krijgen.

Hulp van een organisatie

Geeft uw gemeente geen bijzondere bijstand? Neem dan contact op met Stichting Urgente Noden, kortweg SUNN. Deze private organisatie zit in 100 gemeenten in Nederland. Dit noodfonds richt zich op zeer acute tandzorg. Het fonds werkt soms samen met een lokale tandarts. SUNN kan alleen helpen als u in een gemeente woont waar dit fonds actief is. Is SUNN niet actief in uw gemeente? Ga dan op zoek naar een andere stichting of ontwikkelingsorganisatie. Jolanda van der Weert had helse tandpijn maar kon de tandarts niet betalen. Zij kreeg uiteindelijk een nieuw gebit door de organisatie Dokters van de Wereld. Deze stichting kan nu helaas niemand meer helpen omdat alle behandelingen al vergeven zijn. Op onze facebookpagina geeft Soroja Lap de tip om te kijken in de facebookgroep Steungroep voor de Minima: “Daar staan links waar je het kan laten vergoeden.”

Geef een reactie

Reactie

    Hallo
    De groep heet “Voor de minima Nederland” met vele stichtingen/fondsen en andere organisaties voor de minima