Registeren Inloggen

Luisterlijn: Hier kunt u terecht voor een goed gesprek

In deze verwarrende Corona-tijd zijn we allemaal gedwongen minder sociaal contact te hebben. Wellicht dat u juist nu extra behoefte heeft aan een luisterend oor. Bij de Luisterlijn zitten dag en nacht vrijwilligers klaar om met u te praten.

Heeft u behoefte aan een luisterend oor?

Waarschijnlijk ziet u momenteel minder mensen dan normaal. En juist nu er zoveel gebeurt in de wereld is het belangrijk dat we in contact blijven staan met anderen. Op die manier kunnen we onze gevoelens en gedachten delen. Wanneer u zich alleen voelt, pijn heeft, ergens over piekert of gewoon even een praatje wilt maken dan biedt de Luisterlijn uitkomst. De mensen van de Luisterlijn geven u een steuntje in de rug. Want praten lucht op! De hulp is vrijblijvend en anoniem. Alle vrijwilligers van de Luisterlijn krijgen een professionele training en leren te luisteren zonder te oordelen. Gewoon een gesprek van mens tot mens.

Dit zijn de mensen van de luisterlijn

Eén van de 1500 vrijwilligers is Tessa. In het dagelijks leven is ze militair bij de luchtmacht en in haar vrije tijd werkt ze bij de Luisterlijn. “Ik merkte op een gegeven moment dat ik veel op mijn mobiel zat en dat mijn schermtijd wel erg hoog was. Toen besloot ik dat ik die tijd beter kon besteden aan iets nuttigs. Ik voel mij altijd al erg betrokken bij mensen. Dit werk geeft mij enorm veel voldoening. Vooral als ik iemand uit een rottig gevoel kan halen waarmee iemand het gesprek in ging. Ik ben blij als mensen de nacht in durven te gaan en als er ook weer gelachen kan worden.

Vrijwilliger Tessa is dankbaar

Als vrijwilliger voel ik de dankbaarheid. Ik leer veel over het leven en realiseer mij goed dat het iedereen kan overkomen dat je op sommige momenten heel hard iemand nodig hebt. Het voelt bijzonder als er verbinding ontstaat. Als die ontstaat dan weet je dat degene aan de andere kant van de lijn even gevonden heeft wat hij of zij zocht.”

Contact gezocht?

Heeft u behoefte aan een gesprek? Bel dan naar de Luisterlijn op 0900-0767 (normaal tarief) voor een luisterend oor. U kunt ook chatten of mailen via www.deluisterlijn.nl. Mocht u interesse hebben om vrijwilliger te worden, dan vindt u hier alle informatie.

Geef een reactie