Registeren Inloggen

Nieuwe vaccinatieronde corona vanaf half september

Naar verwachting kan rond half september iedereen vanaf 12 jaar en ouder een herhaalprik tegen het coronavirus krijgen. Dat schrijft zorgminister Ernst Kuipers in een brief aan de Tweede Kamer. Eerst zijn zorgmedewerkers met patiëntencontact en mensen met een verhoogd medisch risico aan de beurt. Vervolgens kunnen ook anderen een afspraak maken.

Advies OMT

Het Outbreak Management Team (OMT) adviseert het kabinet over te gaan tot een volgende vaccinatieronde. Een toename van het aantal infecties kan druk op de zorg veroorzaken en ook elders in de samenleving voor ontwrichting zorgen.

Nieuwe coronagolf

Volgens Kuipers is de herhaalprik nodig om de bescherming tegen de ziekte en sterfte op peil te houden. Het kabinet houdt rekening met een nieuwe coronagolf in het najaar. “Het hoogtepunt van de coronacrisis lijkt achter ons te liggen en daar heeft vaccineren een belangrijke bijdrage aan geleverd”, schrijft Kuipers in de brief.

Geüpdatet vaccin

Waarschijnlijk zal er met een geüpdatet vaccin geprikt worden, als blijkt dat deze beter beschermt dan de huidige vaccins. Deze prik moet het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) wel eerst registreren.

Meerdere prikken

Voor 60-plussers is het mogelijk al de 5e coronaprik. Net als de meesten hebben zij in eerste instantie de gewone serie van het vaccin met 2 prikken al binnen. Daarna hebben zij nog een boosterprik en een zogenoemde herhaalprik mogen halen.

Bron: ANP. Foto: Shutterstock

Geef een reactie

Reacties (2)

  Ik weet niet wat ik vervelender vind:
  -de vaccinatie
  of
  -het gezeur en gezever over wel of niet vaccineren

  Je MAG voor een nieuwe vaccinatie kiezen, je MOET niet.
  De gevolgen van je keuze zijn voor jou.

  hou eens op met het corona gezeur al die bang makerij dat doe je met griep ook niet kom eerst maar eens met eerlijke cijfers van de vaccinatie schade