Registeren Inloggen

NVWA waarschuwt voor Nescafé met splinters van glas en kunststof

Drinkt u koffie van het merk Nescafé? Let dan goed op. De De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt namelijk dat er in een specifieke koffie van het merk splinters zijn gevonden.

Splinters

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt consumenten. Want er zijn in de oploskoffie van het merk Nescafé Gold splinters van glas en kunststof gevonden. Die zijn zelfs zo groot, groter dan 7 millimeter, dat ze bij het drinken van de koffie in de keelholte blijven steken.

Schadelijk product

Daarom is deze partij aangemerkt als een schadelijk product, zo meldt de NVWA. Inmiddels is deze koffie uit de winkels weggehaald, “voor zover in beeld”, aldus de NVWA. Het gaat specifiek om Nescafé Gold met een Duitstalig etiket met een productiecode: 60820814B1 9:15. En met een Ten minste Houdbaar Tot-datum (THT) van 10-2021.

Wat ermee doen?

De NVWA raadt mensen aan de koffie niet te gebruiken en weg te gooien via regulier afval. De dienst meldt dat het product in de veiligheidswaarschuwing niet door Nestlé is geproduceerd. De NVWA doet de melding omdat de producent op dit moment nog niet in beeld is.

Bron: ANP

Geef een reactie