Registeren Inloggen

Podcast Opvliegers: Het taboe is doorbroken

In de achtdelige podcastserie Opvliegers volgde Elles de Bruin haar overgang en die van andere vrouwen. Nu blikt zij in een bonusaflevering terug op het maakproces en alle reacties die zij kreeg.

Gevolgen van de overgang

In de podcast Opvliegers volgde Elles de Bruin de overgang in de hoop het taboe erop eindelijk te doorbreken. Acht afleveringen over overgangsklachten, de mentale kant van de overgang, de werkvloer, hormoontherapie, levensstijl en seks, mannen en het leven na de overgang.

Is het taboe doorbroken?

Een bonusaflevering moest er wel komen. Elles wist dat de overgang ingrijpend is in een vrouwenleven, maar dat het zoveel zou losmaken, had ook zij niet verwacht. Met een aantal hoofdrolspelers uit de podcast, Christien Schmitz, Lily Koopmans, Eveline Bakker van Stichting Vuurvrouw, en gynaecoloog Dorenda van Dijken, praat Elles na. Is het taboe doorbroken? Wat moet er veranderen in de medische wereld? En staat de overgang inmiddels op de politieke agenda?

Herkenning van luisteraars

Ook reageren een aantal luisteraars op de podcast. Want de podcast heeft een hoop teweeggebracht. Elles ontving vele reacties van vrouwen die zich herkenden in de verhalen. Elles: “Eén van de vrouwen die reageerden, vertelde mij dat de tranen over haar wangen biggelden tijdens het luisteren van de podcast. Zoveel herkenning en erkenning. Zo fijn om te horen dat ik geen aansteller ben.”

 

Geef een reactie