Registeren Inloggen

Podcast Opvliegers: Is hormoontherapie tegen overgangsklachten gevaarlijk?

Elles hoort veel verhalen over de gevaren van hormoontherapie. Dit is een behandeling tegen ernstige overgangsklachten, maar in Nederland enorm omstreden. Je zou er borstkanker van krijgen of een embolie. Maar zijn de gevaren echt zo groot?

Hormonen

In deze aflevering zoekt Elles uit wat hormoontherapie precies doet voor vrouwen in de overgang. Maar ook waarom deze behandeling zo controversieel is. Want in Nederland slikt slechts 5 procent van de vrouwen met overgangsklachten hormonen, terwijl dat in de landen om ons heen tussen de 15 en 35 procent ligt.

Geef een reactie

Reactie

    goedemorgen,
    Ik ben 68 jaar en heb overdag en ’s nachts nog heel veel opvliegers waarbij ik bijna het bed uit drijf. Met mijn 50e kwam ik in de overgang dus dit duurt al 18 jaar. Ik heb al verschillende keren de huisarts om advies gevraagd maar kom niet verder als de bekende middeltjes die alleen geld kosten maar geen enkel effect hebben.
    De laatste keer, één maand geleden heb ik gevraagd om een verwijzing naar een gynaecoloog maar deze geeft hij niet. Ik zou er héél veel voor over hebben om eindelijk eens wat rust in mijn lijf te hebben. Wel gebruik ik inmiddels cbd wat wonderen doet voor mijn slaap en ook de stemmingen. Maar de opvliegers blijven.