Registeren Inloggen

Ik ben buitengesloten, welke slotenmaker is betrouwbaar?

Als u buitengesloten raakt, heeft u een slotenmaker nodig. Maar let op, er zijn veel onbetrouwbare slotenmakers. Hoe voorkomt u dat u wordt opgelicht, en hoe kiest u een slotenmaker die een normale prijs rekent?

➜ vervang slot op tijd

De beste manier om niet opgelicht te worden, is door te voorkomen dat u plotseling een slotenmaker nodig hebt. Als het slot stroef wordt, of het hapert, smeer het slot of laat het vervangen. Anders loopt u kans dat het slot er op een ongunstig moment of ’s avonds laat mee ophoudt.

➜ reservesleutel bij familie

Laat een reservesleutel achter bij betrouwbare buren, vrienden of familie. Doe dit op meerdere plekken.

➜ alternatieve ingang

Laat geen sleutels in deuren zitten en zorg voor extra toegangen, wanneer men op de begane grond woont. Doe de grendel of knip niet op de achterdeur, deze sloten kunt u van buiten niet openen. Tegenwoordig zijn er hele goede sloten te krijgen, waardoor grendels niet meer nodig zijn. Een cilinderslot met een nood- en gevarenfunctie is ook een oplossing. Bij dit slot kan een sleutel wel in de deur blijven zitten aan de binnenzijde. Het slot is van buiten nog steeds met een andere sleutel te bedienen.

➜ zet slotenmaker in uw telefoon

Sla een telefoonnummer op in uw telefoon van een betrouwbare slotenmaker in de buurt. Het is makkelijker om een betrouwbare slotenmaker op te zoeken als u geen haast heeft.

➜ niet alleen

Bel eerst een vriend of familielid, als het bijvoorbeeld laat op avond is, en daarna de slotenmaker. Dan bent u niet alleen als de slotenmaker komt.

➜ lokaal

Kies een lokale slotenmaker. Er zijn veel misleidende online en telefonische diensten. Deze staan bovenaan in de lijst van Google als u slotenmaker intikt. Zij doen alsof zij de lokale slotenmakers zijn, maar niets is minder waar. U belt namelijk met een landelijk callcenter.

Bonafide sleutel- en slotenmakers zijn over het algemeen kleine bedrijven, zeker als ze zich alleen richten op noodopeningen. Zij kunnen zich dus geen grote, landelijke advertenties veroorloven in bijvoorbeeld de Gouden Gids en op Google. Kijk dus vooral naar de kleinere advertenties en controleer de adressen.

➜ keurmerk Veilig Wonen

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) krijgt meldingen binnen van inbraak zonder braaksporen, vlak nadat een slotenmaker langs is geweest. “Het kan dus niet anders dan dat de slotenmaker sleutels achterhoudt” , zegt Daniëlle Ohler van het CCV. “Sleutels waarmee later toegang tot de woning is verschaft.” De politie heeft een lijst met veilige slotenmakers. Deze hebben het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Kies het liefst een slotenmaker van deze lijst.

➜ lid van het gilde

Op de website van het slotenmakersgilde kunt u een slotenmaker zoeken die aangesloten is bij dit gilde. Mocht er geen aangesloten slotenmaker in uw regio zitten, dan weet het NSSG vaak welke slotenmaker een goed alternatief is.

Verder lezen

Bekijk deze video van Meldpunt over Hanneke wiens demente schoonvader van 89 voor 1800 euro werd opgelicht door een malafide slotenmaker.

Geef een reactie

Reacties (5)

  Wat fantastisch dat MAX aandacht besteedt aan malafide slotenmakers praktijken !
  Ook mijn zelfstandig wonende autistische zoon is opgelicht door een slotenmaker in Amsterdam in maart ’18, nadat hij zichzelf buitenslot. Na het tel. nummer 08000201220 te hebben gebeld (Slotenmaker Prins) teruggebeld na een verzoek te hebben gedaan voor een offerte die uit kwam op 272 euro ex de kosten van het slot.
  Uiteindelijke rekening bedroeg 856 euro die na intimidatie door 2 jongemannen in dure merkkleding, door hem is betaald van zijn spaarrekening. Factuur op naam van B.A Slotemaker gevestigd Kwelder 3 inn Lelystad (leeg pand naar later blijkt) KvK 70191336. Bankafschrift vermeldt I.A. Services B. in Roermond.
  Op advies is aangifte van het voorval gedaan in de hoop dat meerdere meldingen tot aanhouding zouden leiden, echter tot op heden zonder succes.

  Kan met niet voorstellen dat dit soort praktijken via de bank cq Google niet te traceren zijn cq aan te pakken. Het gaat hier echt om heel veel gedupeerden. Vaak kwetsbare mensen. Ik kan me hier echt heel erg boos over maken en wordt er tegelijkertijd ook heel vedrietig van. Waarom worden deze praktijken niet aangepakt – laten we het toe ?
  Kunnen we niet gezamenlijk een vuist maken. Dat zou toch prachtig zijn. Al was het maar om al die toekomstige buitengesloten mensen tegen dit soort plurken te beschermen.

  Ik ben uiteraard bereid om nadere gegevens te verstrekken.

  Met vriendelijke groet
  Carlijn

  Je kunt er wel met een reservesleutel in, ook als de sleutel aan de binnenkant zit. Alleen als de sleutel dwars in het sleutelgat zit, lukt het niet.

  Heeft u een betrouwbare slotenmaker in Zuid Holland en omstreken nodig?

  Dan bent u bij happy keys slotenmaker aan het juiste adres.

  Happy keys heeft alle sloten op voorraad en werkt alleen met gecertificeerde SKG-3 sterren sloten.

  Happy keys levert kwaliteit en geeft u van te voren een prijsindicatie.

  Ga voor meer informatie naar onze website

  http://www.happy-keys.nl

   Kies in iedergeval niet voor lokale-slotenmaker.nl. Vandaag terwijl wij in het ziekenhuis waren enorm opgelicht! Wat een mooie dag had moeten worden ivm geboorte van onze dochter werd hierdoor toch stukken minder mooi. Enorm teleurgesteld en woedend op lokale-slotenmaker.nl

  […] Ik ben buitengesloten, welke slotenmaker is betrouwbaar? […]