Registeren Inloggen

Pas op voor nep-sms ‘van Belastingdienst’

De Fraudehelpdesk waarschuwt voor een nep-sms van de Belastingdienst. In het sms-bericht worden mensen verzocht een zogenaamde betalingsachterstand te voldoen. Via een link die in de sms staat, kan eenvoudig worden afgerekend. De Fraudehelpdesk waarschuwt mensen om dit niet te doen.

Nieuwe vorm van oplichting

Bij de Fraudehelpdesk zijn ongeveer 10 meldingen binnengekomen van mensen die de sms hebben ontvangen. Zo laat Fraudehelpdesk woordvoerder Tanya Wijngaarde weten. “Er is bij ons niet eerder een melding binnengekomen over een nep-sms van de belastingdienst, we hebben het hier over een nieuwe vorm van oplichting”.

Er zijn bij de Fraudehelpdesk nog geen berichten binnengekomen van mensen die zijn ingegaan op de sms.

Deurwaarder

‘Na enkele herinneringen heeft u een belastingschuld nog steeds niet voldaan’ valt te lezen in de sms. Vervolgens dreigen de criminelen dat er een deurwaarder langs gaat komen. ‘Op 21 mei zal de gerechtsdeurwaarder overgaan tot in beslag name’.

Sms-berichten Belastingdienst

De Fraudehelpdesk benadrukt dat de Belastingdienst nooit sms-berichten met betaallinks stuurt. “Ga dus nooit in op zulke betaalverzoeken”. Mensen die zijn benaderd met de nep-sms moeten vanaf nu extra voorzichtig zijn. “Uw telefoonnummer is blijkbaar bekend bij criminelen. Dit kan betekenen dat u nog meer van dit soort berichten krijgt”. Aldus Wijngaarde.

Nep-deurwaarder

In Meldpunt hebben we het vrijdag 17 mei over mensen die mails ontvangen van nep-deurwaarders. Criminelen doen zich voor als gerechtsdeurwaarders. Zo proberen ze u via valse e-mails geld afhandig te maken. In dit artikel leest u hoe u een nep-deurwaarder kan herkennen.

 

(BRON: Fraudehelpdesk)

Geef een reactie