Registeren Inloggen

Doe mee met de claim tegen het ABP

Bent u een van de gepensioneerden die reeds ontvangen pensioengeld moet terugbetalen aan ABP en vindt u dit net als de MAX Ombudsman onterecht? Dan kunt u zich, net als tientallen andere gedupeerde gepensioneerden, aansluiten bij de collectieve claim van de MAX Ombudsman. Dit kan tot 12 april.

U kunt dit doen door te bellen met het telefonisch spreekuur van de MAX Ombudsman. Dit kan elke werkdag tussen 10:00 en 12:00 uur op 035-6775511. Meedoen aan de collectieve claim is gratis. U dient wel lid te zijn van MAX. Lid worden kost €7,50 per jaar en kan via deze pagina.

MAX Ombudsman Rogier de Haan raadt gedupeerde gepensioneerden af om nu al een regeling aan te gaan met het ABP over terugbetaling van het pensioengeld, of om het teruggevorderde bedrag al te betalen.

Meer informatie over het plan van de MAX Ombudsman leest u op deze pagina.

Geef een reactie

Reacties (2)

    Geachte heer, mevrouw,

    Op 27 november 2018 ontvingen wij een brief van ABP, waarin ABP ons meedeelde in December 2018 al te beginnen met terugvorderen van in totaal € 7.912,32. In onze situatie €329,68 per maand. Wij hebben vervolgens meteen onze rechtsbijstand verzekering ingeschakeld. Deze heeft bezwaar aangetekend en nu een volgende bezwaar ingediend bij de Commissie van Beroep. Ondertussen blijft ABP doorgaan met terugvorderen. Wij zouden ons ook graag aansluiten bij de collectieve claim van de max ombudsman als dit mogelijk is. Mijn concrete vraag aan u is: Is het dan tevens mogelijk dat wij ons als gedupeerde gepensioneerden naast de interventie van onze rechtsbijstand jurist ons ook aansluiten bij u van MAX en mee doen met de gezamenlijke claim tegen ABP? Wij zijn ook lid van MAX.
    Met dank en vriendelijke groet, Frans en Margreet de Wijn-van Vuure

    Dag meneer en mevrouw de Wijn-van Vuure. Het beste is als u met deze vraag naar het spreekuur belt. Het telefoonnummer en de tijden waarop dit kan staan vermeld in het artikel hierboven.
    Veel succes!