RegisterenInloggen
degraaff
degraaff
meer dan een maand geleden

aanbod onmogelijke vluchten cathai airlines

meer dan een maand geleden

Via diverse sites kunnen mensen een vlucht zoeken/boeken naar shanghai. Echter komen er vluchten te voorschijn die via Hong Kong gaan. Bij navraag blijkt dat van Hong Kong er geen enkele vlucht naar mainland china mogelijk is indien men met een internationale vlucht aankomt, en dat dit voorlopig nog van kracht blijft. Dus alle mensen die naar een bestemming in China willen stranden in Hong Kong. Heeft iemand zo’n vlucht en heeft deze het geluk tijdig achter deze foute/onmogelijke route te komen en dus de vlucht wil annuleren, mag 200 euro annuleringskosten betalen + 65 euro admistratie kosten aan de ticket site zoals supersaver terwijl zij weten dat de vlucht die ze aanbieden niet mogelijk is.. Is het niet strafbaar om iets aan te bieden wat niet mogelijk is en vervolgens kosten te berekenen welke worden afgetrokken van het oorspronkelijke bedrag… Deze vluchten staan namelijk nog steeds op de sites !

  • SuperBitch
   meer dan een maand geleden

   Shanghai of Sjanghai is de grootste stad van China.

   Uit: Reisadvies China | Ministerie van Buitenlandse Zaken
   Laatst gewijzigd op: 10-08-2021 | Nog steeds geldig op: 18-09-2021
   Quote:
   De kleurcode voor China is oranje. Dit komt omdat reizigers uit Nederland het land niet in mogen. Er geldt een algemeen inreisverbod voor bijna alle buitenlanders voor reizen naar China. Dit geldt niet voor reizigers die een Chinese geldige verblijfsvergunning (voor werk, persoonlijke redenen of familiereünie) hebben of reizigers die een geldig visum voor China hebben, afgegeven na 28 maart 2020. Neem voor uw vertrek naar China altijd contact op met de Chinese ambassade in Den Haag. Er zijn strenge inreis- en quarantaineregels (inclusief verschillende COVID-19-testen) in China, informeer u goed voor u op reis gaat.

   En al die reizen worden uitsluitend uitgevoerd door cathai airlines (die u noemt in de titel van dit topic)?

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • degraaff
    meer dan een maand geleden

    Zoals ik al schreef, blijft Cathai Airlines de vluchten gewoon aanbieden, terwijl ze weten dat iedereen strand in Hong Kong. En dan vervolgens 200 euro kosten gaan rekenen vind ik pure oplichting.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • SuperBitch
    meer dan een maand geleden

    Meneer/mevrouw Degraaff,
    A.Is Cathai Airlines werkelijk de enige luchtvaartmaatschappij die vliegt via Hong Kong (=aan u gevraagd in mijn initiële reactie)?
    B. Is het niet zo dat de kosten die u noemt door de tussenpersoon in rekening worden gebracht en níet door Cathai Airlines (op de site staat nl.dat er bij de airline kosteloos kan worden omgeboekt)?
    C. Is het niet “een beetje dom” om een reis via Hong Kong te boeken terwijl het reisadvies overduidelijk is (zie quote in mijn initiële reactie)? En zelfs info via een link op de homepage van Cathay te vinden is ?

    Vragen, vragen, allemaal vragen…….

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • SuperBitch
    meer dan een maand geleden

    Aanvulling:
    Een snelle check leert mij dat o.m. Quatar Airlines ook naar Shanghai vliegt via Hong Kong en men evt. voor volgende week (25/09) een ticket via JetCost kan boeken.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie